:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

акт от община бургас по чл.8 , т.1 от НООР на ТоБ

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
delch
Автомобил: Golf mk2
Двигател: 2.0 16v abf

акт от община бургас по чл.8 , т.1 от НООР на ТоБ

Мнениеот delch » Съб 21 фев 2015 2:18

Здравейте колеги... днес минах от улица Цар Самуил до улица Христо Фотев , през Александровска и след мен директно се залепи една кола , и слизам аз и гледам кола на Обществен ред , и ми пишат акт на който пише : водач на МПС .. ... . . .. .. . се движи по ул. " Александровска" в отсечката от ул. " Цар Самуил" до ул. " Христо Фотев" , която е пешеходна зона обозначена с пътен знак г-15, с което е нарушил чл.8,ал1,Т.1 от НООР на ТОБ.
И отдоло пише : Актът е съставен на основание на чл.36 от ЗАНН и чл.35 ,ал.1 от НООР на ТОБ
Става въпрос за 20-30 метра без да има хора на пътя и ми писаха акт.... таа , някой знае ли колко варира глобата , и дали да обжалвам и как да обжалвам . Благодаря за вниманието.

:beer :beer :beer

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Re: акт от община бургас по чл.8 , т.1 от НООР на ТоБ

Мнениеот silent » Съб 21 фев 2015 7:54

Колега, плати си акта яместо да се чудиш как да се измъкнеш. Сгрешил си понеси си отговорноста като достоен човек. Нарушвнието ти никак не е маловажно а много сериозно. Превдполагам си чувал за трагедията в Ст.Загора в пешеходната зона. Това че не е имало хора не те извинява.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 21 фев 2015 8:08

Към автора - бъди мъж, плати си глобата. Сбъркал си, плати си. Какво има да обжалваш. Нямало било хора :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 21 фев 2015 10:38

По тези отсечки между преките могат да се движат само коли със специален режим на движение или със специално разрешително от общината,плащаш и за следващия път си знаеш :wink

Потребителски аватар
delch

Мнениеот delch » Съб 21 фев 2015 14:23

Да,аз разбирам какво съм направил , не знаех че не се минава от там защото съм виждал коли как се движат по тази улица , но както и да е , просто исках да разбера горе долу колко ще струва този акт.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Нед 22 фев 2015 5:46

delch написа:...както и да е , просто исках да разбера горе долу колко ще струва този акт.

Ми погледни си НООР на ТОБ де:

http://www.burgascouncil.org/node/848

Чл.8. (1) Забранява се:
1. (изм. Протокол №9/22.05.2008 г.) паркирането, преминаването и движението на пътни превозни средства /ППС/ по тротоари, алеи на паркове и градини, засадени и озеленени площи, пешеходни зони и дворове на учебни и детски заведения, площадки за отдих и детски площадки...

и най-вече:

ГЛАВА ШЕСТА
САНКЦИИ И КОНТРОЛ

РАЗДЕЛ I
Чл. 34. (1 На физическите лица, извършили или допуснали извършване на нарушение на разпоредбите на тази наредба, се налага глоба, в размер до 5000 лева, а на едноличните търговци и юридическите лица - имуществена санкция, в размер до 50000 лева с изключение на разпоредбите на Раздел ІІ „Контрол и принудителни административни мерки в зони с режим на платено паркиране”.
(2) При повторно нарушение може да се налага и временно лишаване от правото да се упражнява професията или дейността.

П.С. Ако се съди по няколкото обжалвания на подобно НП, които се появяват на прима виста в гугъла, глобата обикновено е 50-100 лева.

Потребителски аватар
delch

Мнениеот delch » Нед 22 фев 2015 17:21

Колега благодаря за информацията . Сега ще трябва да чакам призовка или НП от общината и там трябва да си пише в какъв размер е глобата нали?

И също така , ако реша да обжалвам ще мога да го направя до 7 дни след като съм получил призовката или до 7 дни след като ми е изпратена?

И някой знае ли какви са сроковете за получаване на НП или призовка , и сроковете за плащане на глобата?

Благодаря много за вниманието , защото търся всичко това в гугъл и никаде на намирам информация. :th_up

Потребителски аватар
dimovip
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR

Мнениеот dimovip » Нед 22 фев 2015 20:27

Преди 8 години ми писаха фиш, че паркирах пред общината, за да вляза в банката да оставя едни документи, колата даже не я изгасих.При качването в колата един от обществен ред ми свири :h020 викам му, че така не става, какво е това свирене, той почна да пише.Стана 8 години нито на данъците ми излиза, нито в кат нито никъде.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”