Как се бракува автомобил и колко струва?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
bmwww
Автомобил:
Двигател:

Re: Как се бракува автомобил и колко струва?

Мнениеот bmwww » Пет 02 авг 2013 22:00

Е да по принцип ама нема шанс да го накарам да се занимава с тия работи :biggrin :biggrin :biggrin

Dob4ii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dob4ii » Пон 05 авг 2013 17:29

Ако собственика не иска да я бракува, си длъжен първо да я зачислиш на твое име, и може на същия ден да я бракуваш(отпишеш). Което е страшно недоомислено. Ако пък колата ти е нов внос, не си длъжен да правиш описаното горе, а можеш без да зачисляваш и т.н. да си я продадеш на части.

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Съб 31 авг 2013 17:07

ChimeyJimmey написа:В КАТ никой не ти иска никакви данъци.

Така е :exclaim
Естествено от КАТ ми казаха да отивам с дупчения талон и копие от бележката за бракуване на фирмата за скрап в данъчното и да я отпиша и от там.
Имам едно питане обаче. Колата никога не е регистрирана в данъчното. Аз бях неин собственик почти 7 години. Да ходя ли въобще да я "отписвам" и в данъчното като тя никога не е била записвана? :rolleyes
Тук (Електронна справка за дължими данъци и такси) ще излезе ли дали имам някакви задължения за МПС-то?

bochogo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bochogo » Пон 09 сеп 2013 17:31

Колеги дайте ми и на мен идея как е най изгодно.Един приятел иска да си маха таралясника а аз искам да го разпродам на части.Как ще е най изгодно и без проблеми с полиция,да си разпродам колата за части и предварително да му я платя.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 09 сеп 2013 17:44

nosex написа: Да ходя ли въобще да я "отписвам" и в данъчното като тя никога не е била записвана? :rolleyes
Тук (Електронна справка за дължими данъци и такси) ще излезе ли дали имам някакви задължения за МПС-то?

Интересно, как ще я отпишеш от данъчното, като колата не е зачислявана там :gruebel :stumm
Ако отидеш в данъчното с талона, те чака следното!
1. Ще видят кога е регистрирана колата в КАТ, датата я пише в големия талон, и ще ти га регистрират колата в данъчното със задна дата(Вярвай ми може) Ако не вярвай пробвай!
2. Ако искаш да я отпишеш, първо трябва да направиш горното (1), и за да я отпишеш, ще платиш данъците за годините назад!
Ако не отидеш, може и да изкараш късмет, а може и да ти се води в данъчното но да не знаеш! Или да не са ти пращали писмо до вас, или са пращали но не е стигнало до теб!
Сам прецени какво да правиш. От данъци и от :death никой не е избягъл :no

Потребителски аватар
nikcool
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikcool » Вто 10 сеп 2013 2:40

nosex написа:
ChimeyJimmey написа:В КАТ никой не ти иска никакви данъци.

Така е :exclaim
Естествено от КАТ ми казаха да отивам с дупчения талон и копие от бележката за бракуване на фирмата за скрап в данъчното и да я отпиша и от там.
Имам едно питане обаче. Колата никога не е регистрирана в данъчното. Аз бях неин собственик почти 7 години. Да ходя ли въобще да я "отписвам" и в данъчното като тя никога не е била записвана? :rolleyes

Хубу де отива в райнното кметсво, и иска справка какво дължи, като представи своето ЕГН, а там лъсва всичко което се дължи, ако 7г не е регистрирана след покупката, в данъчното няма и не би трябвало да има нищо, това е логиката защото месните данъци и такси, и кметствата нямат връзка с КАТ, и няма как да сравнят, дали имаш кола или не, няма от къде да имат тази информация.
Много ми е интересно как ще се разият нещата при тебе, аз седя точно пред дилема, дали да регистрирам, кола която я вземахме нов внос, има някакъв момент че на жената ще и спаднат от данъка за инвалидно право или може би целия неин дял но пак не е сигурно, а данъка ми на 110Kw във Варна е 182лв.
Що не провериш и да допишеш в темата дали имаш такова возило на твоето ЕГН.
Преди, като беше насилственото сменяне на номерата, от черните, после жълтите,после тия белите, после тия новите , после тия със знаменцето, тогава имаше някаква преебавка, че ти трябва бележка от данъчното, за да можеш да минеш през КАТ и да си купиш новите номера, пак преебавка ма такава ни е държавицата.
А сега, като сме с най новите номера, дето са за ЕС, и няма да излизаш с колата си навън, не виждам как могат да те олеперят да плащаш данък, ако не си я зарегистрила в данъчното.
Един дъртак миналия месец ми сече пътя , не можах да и се нарадвам даже, а колата беше кукла за навършените 19г.
Утре ще допиша, че от застрахователите ми искат талона големия/дупкан/ и накаква бележкаа но от КАТ че съм собствяник на возилото, за да ми пуснат парите за тотална щета, демек да съм я бракувал, не ми се прай, щото пвече пари ще дам от колкото и както направих вземах си абсолютно същата само дето е 150 катъра.А старата за брак и части бол.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 19 фев 2014 10:38

някой правил ли я е скоро тази процедура и може ли да потвърди стъпките ?

1. отива се в сградата на КАТ София, където се раздават номерата. Попълва се декларация защо се връщат номерата, представяш всички документи. Всичко това струва 3 лева.
2. отива се в сградата, където се издават книжките. Нареждаш се на гише 3 или 7 (без ред и билетче?) и там ти дупчат талоните
3. отписваш я с тези докуемнти от общината, като попълваш там декларация по образец. Дължимият данък е само за срока преди отписването (не е за цялата година).
4. след това правиш каквото искаш с колата, бракуване, на части и тн. Важното е да е прибрана в частен имот, т.е. да не седи на улицата, че може да те глобят.

Въпроси:
1. ако имаш неплатени глоби към КАТ може ли да ти откажат отписване на колата ?

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Вто 30 юни 2015 13:30

Може ли да се бракува мотопед без малкия талон (изгубен е) и без платен данък за тази година?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”