nosex написа:ChimeyJimmey написа:В КАТ никой не ти иска никакви данъци.
Така е
Естествено от КАТ ми казаха да отивам с дупчения талон и копие от бележката за бракуване на фирмата за скрап в данъчното и да я отпиша и от там.
Имам едно питане обаче. Колата никога не е регистрирана в данъчното. Аз бях неин собственик почти 7 години. Да ходя ли въобще да я "отписвам" и в данъчното като тя никога не е била записвана?
Тук (
Електронна справка за дължими данъци и такси) ще излезе ли дали имам някакви задължения за МПС-то?
Хубу де отива в райнното кметсво, и иска справка какво дължи, като представи своето ЕГН, а там лъсва всичко което се дължи, ако 7г не е регистрирана след покупката, в данъчното няма и не би трябвало да има нищо, това е логиката защото месните данъци и такси, и кметствата нямат връзка с КАТ, и няма как да сравнят, дали имаш кола или не, няма от къде да имат тази информация.
Много ми е интересно как ще се разият нещата при тебе, аз седя точно пред дилема, дали да регистрирам, кола която я вземахме нов внос, има някакъв момент че на жената ще и спаднат от данъка за инвалидно право или може би целия неин дял но пак не е сигурно, а данъка ми на 110Kw във Варна е 182лв.
Що не провериш и да допишеш в темата дали имаш такова возило на твоето ЕГН.
Преди, като беше насилственото сменяне на номерата, от черните, после жълтите,после тия белите, после тия новите , после тия със знаменцето, тогава имаше някаква преебавка, че ти трябва бележка от данъчното, за да можеш да минеш през КАТ и да си купиш новите номера, пак преебавка ма такава ни е държавицата.
А сега, като сме с най новите номера, дето са за ЕС, и няма да излизаш с колата си навън, не виждам как могат да те олеперят да плащаш данък, ако не си я зарегистрила в данъчното.
Един дъртак миналия месец ми сече пътя , не можах да и се нарадвам даже, а колата беше кукла за навършените 19г.
Утре ще допиша, че от застрахователите ми искат талона големия/дупкан/ и накаква бележкаа но от КАТ че съм собствяник на возилото, за да ми пуснат парите за тотална щета, демек да съм я бракувал, не ми се прай, щото пвече пари ще дам от колкото и както направих вземах си абсолютно същата само дето е 150 катъра.А старата за брак и части бол.