за 11 години имам 2 катастрофи леки .
Едната е с Фиат Уно 1-вата ми кола ...зимата реших да се пързалям на ръчна ,обачее на грешното място паркинг за 30-40 коли и разбира се ми поднесе и един Фиат 125р го отнесе .
Втората ми е по скоро в раздела странни ...един колоездач от ромски произход се метна пред на сестра ми Хондата и леко го разходих на предния капак . Беше сбъркал мястото обаче на 25-та поликлиника в Младост а там свидетели да искаш - даже бой щеше да яде .
Кой в какво се е блъскал/удрял
- gogata1982
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: 1995 - 101
- Контакти:
- jamie1
- Автомобил: Chevrolet Aveo LT
- Двигател: DOHC
Re: Кой в какво се е блъскал/удрял
Сещам се за още една случка преди година с моя Голф.Една пресечка преди да завия към блока в който живея едно БМВ излизайки от паркинга на съседния блок ми сече пътя и спря в лявата част на предната ми броня.Резултата за мен бе спукан ляв мигач,натисната леко предна броня в горната й част и леко натиснат калник.А на БМВ-то предната броня бе за боя,а детенцето което се е возило с чичка доста уплашено 

- Супер Ицо
- Автомобил: VW Golf MK4 GTI
- Двигател: AUM 2001
Бързах на пожар,превключвам на задна и с малко повечко гааааз и бам в Ford Ka. След силния сблъсък и на двете коли им нямаше нищо 

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
gogata1982 написа:..обачее на грешното място паркинг за 30-40 коли и разбира се ми поднесе и един Фиат 125р го отнесе .

- lokva
- Автомобил: Passat 3c
- Двигател: CBAB 2008
преди години с 30 километра в час на лед влязох в канавката със старият ми голф по пътя павел баня - раковски. а миналата нова година ми излезе прасе на пътя в 2 пред ноща и за да не го ударя челно влязох отново в канавката но с аудито. резултата броня климатик картер и две джанти тотал с гумите за боклука
- kostik
- Автомобил:
- Двигател:
Закъснявах за работа и след известна доза тетрис един джип реши да спре на зелено пред мен... акт 100 лева, капак, решетка, ляв фар, и ляв калник. С две думи лек удар, но уви, той висок аз с спортно окачване влезнах под бронята.
След нервно влизане в кръгово излязох настрани с вратите и се забих в бордюр, праг и врата не успях да посуча купето.
Това са двата удара по моя вина.
Едино Вито(бус) удар в левите врати, след, като се опита да мине между мен и автомобил спрял за ляв завой.
Няколко леки подпирания при напречно паркиране без щети.
След нервно влизане в кръгово излязох настрани с вратите и се забих в бордюр, праг и врата не успях да посуча купето.
Това са двата удара по моя вина.
Едино Вито(бус) удар в левите врати, след, като се опита да мине между мен и автомобил спрял за ляв завой.
Няколко леки подпирания при напречно паркиране без щети.
- M.Garev
- Автомобил: VW Polo 6n1
- Двигател: AER 1997
Преди 2 години с мотора в един колега с Голф 3, колегата решил да мине на знак STOP (без дори дa нaмaли) и аз се ударих в предният му десен калник, аз се озовах на предният му капак, а той реши да слезе и да започне да ме псува че не съм бил спрял да го пропусна
.
П.С по мотора нямаше големи щети защото карах с 40 км/ч само счупени спойлери.

П.С по мотора нямаше големи щети защото карах с 40 км/ч само счупени спойлери.
- relaxxx
- Автомобил: 4x4
- Двигател:
- Контакти:
Тук като гледам, голяма част от колегите са си се поблъскали.. май да не кажа всички..
Има един лаф за мотористите...те са 2 вида - такива, които са падали и такива, които ще паднат. Аз съм падал с мотора.
Май ще е добре да кажем същото и за шшофьорите - такива, които са се блъскали и такива, които ще се блъснат... хохо.
Аз имам пространен опит с катастрофи, но ще споделя само най-гадната. Блъснах се в дебело дърво със стотина.. двигателчето повлезна в купенцето.. аз не си спомням как съм излезнал.
Така че умната! Не си мислете, че сте безсмъртни - особенно за младите шофьори.
Последния лаф за този пост - един миг невнимание и после цял живот умрял!
Има един лаф за мотористите...те са 2 вида - такива, които са падали и такива, които ще паднат. Аз съм падал с мотора.

Май ще е добре да кажем същото и за шшофьорите - такива, които са се блъскали и такива, които ще се блъснат... хохо.
Аз имам пространен опит с катастрофи, но ще споделя само най-гадната. Блъснах се в дебело дърво със стотина.. двигателчето повлезна в купенцето.. аз не си спомням как съм излезнал.
Така че умната! Не си мислете, че сте безсмъртни - особенно за младите шофьори.
Последния лаф за този пост - един миг невнимание и после цял живот умрял!
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
В астра, корса, сценик и а3. Леки градски ударчета.
- Presli82
- Автомобил: Volkswagen Passat b2
- Двигател: diesel
- Контакти:
Преди мнооого години , в една далечна Галактика...
В собствения си двор , на заден ход блъснах собственото си ремарке.

- shadou2
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: 1.6 SR
С Ауди 80 преди близо 2г. блъснат стълб на заден ход при потегляне.
Имаше една 80сятка спряна пред мен и имаше място до стълба, е явно не е имало колкото си мислех и бум ;), стоп десен и леко огънат багажник, ама той си беше огънат още от стария собственик, така че не му личеше много моето,а стопа си го лепих хахах.
Е тази сега се кара много внимателно.
А иначе мен са ме блъскали 2 пъти, за това съм и собственик на Бора, Аудито месец след удара в стълба беше помляно на един светофар от едно пиянде. Решила госпожицата,че ще мине на оранжево, а аз първа кола на червен светофар на кръстовище. Хвърли ме колкото е дълга 80сятката толкова на пред и колата тотал.
Имам и удар с Бората, една госпожа, си оправяла страничното огледалото в движение, спирам си аз на пешеходна пътека, в дъждовно врем, е нямаше как да не спра пешеходката вече беше тръгнала и бум отзад.Обаче Бората се оказа корава машина само напукана боя на бронята, на парктрионика десния сензор и малко огъната лайсната на която стои, колата ми е с фабричен и е на лента под бронята. С каското нещата се оправиха.
А иначе току някой съсед ми остави някой и друг отенък по боята.
Имаше една 80сятка спряна пред мен и имаше място до стълба, е явно не е имало колкото си мислех и бум ;), стоп десен и леко огънат багажник, ама той си беше огънат още от стария собственик, така че не му личеше много моето,а стопа си го лепих хахах.
Е тази сега се кара много внимателно.
А иначе мен са ме блъскали 2 пъти, за това съм и собственик на Бора, Аудито месец след удара в стълба беше помляно на един светофар от едно пиянде. Решила госпожицата,че ще мине на оранжево, а аз първа кола на червен светофар на кръстовище. Хвърли ме колкото е дълга 80сятката толкова на пред и колата тотал.
Имам и удар с Бората, една госпожа, си оправяла страничното огледалото в движение, спирам си аз на пешеходна пътека, в дъждовно врем, е нямаше как да не спра пешеходката вече беше тръгнала и бум отзад.Обаче Бората се оказа корава машина само напукана боя на бронята, на парктрионика десния сензор и малко огъната лайсната на която стои, колата ми е с фабричен и е на лента под бронята. С каското нещата се оправиха.
А иначе току някой съсед ми остави някой и друг отенък по боята.

-
- Автомобил: Jetta II 1990
- Двигател: PN
Преди много години когато карах "Москвич" 2140... Един пенсионер се спусна да пресича през потока от автомобили гледайки в обратната посока за да гони автобус. Не успя обаче
С глава ми строши предното стъкло и се просна като прани гащи на асфалта. Аз - ни жив ни умрял (тогава сравнително млад шофьор)...Добре че се оказа пиян и му се размина само с охлузвания. Полицаите нито ми писаха акт нито някакво друго наказание отнесох. Казаха ми да си карам по живо по здраво колата и да не се притеснявам.

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Онзи ден в Кауфланд, до минералните води, се блъснах в една XXL надарена госпожа, още ми се привижда...
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”