Гуми malatesta.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Сря 03 май 2006 13:53

Регенерат - никога! Втора употреба - вече никога! Една гума втора ръка или регенерат вече не става за нищо, освен за каручките на село!!!:lol:
Купувайте си нови гуми според джоба и си карайте спокойно! Аз взех две Goodyear Hydragrip (летни, 185/60/14 133 лв. бройката) Засега съм доволен!

Потребителски аватар
BoXeR_555
Автомобил:
Двигател:

Re: Гуми malatesta.

Мнениеот BoXeR_555 » Нед 01 май 2011 11:23

Точно този регенерат издържа много повече от всички долен клас гуми като Корморан,Тигар,Дейтън и тн.Как си давате мнението като никога не сте карали с такива гуми незнам.Единствения им недостаък е,че са по тежки от обикновенната гума.В Тайм Атак и дрифт шампионата,се скъсаха да карат с такива гуми и нито един не се е оплакал от гумата.МИналия сеозн на Тайм атака в Кюстендил цяло съзтезание карахме с Малатеста М52 и гумата не показа никакъв дефект,а беше сложена на кола 200к.с. със задно.В моемнта на проектчето отпред съм с такъва,а отзад с пойзтъркан слик Матадор и като загреят се държат еднакво.Това е едно и от предимствата на този модел гума,че каучука е мек и има уникално сцепление с асвалта,но също така и не се хаби чак толкова бързо.

Потребителски аватар
garmini
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот garmini » Нед 01 май 2011 18:34

Карам 3 години регенерати Малатеста зимни и никви ядове нямам.Нямат нищо общо с едновремешния регенерат.Това е цялостен.Мислите ли че ако бяха такива боклуци щяха да ги карат толкова много по Италия?Зимата се представят според мен на ниво като скъпа гума понеже са много меки.Лятото не ги свалям.А относно това че са опасни при високи скорости ми се струва смешно.Мойта кола не се кара бавно.

Потребителски аватар
combi 64hp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот combi 64hp » Нед 01 май 2011 18:57

С регенерат може само задни и само през хладните месеци-според мен
(тоз.Просто това са "гуми" чийто качества не зависят пряко от материала от който са изградени(доизградени),а основно от получилата се спойка между стар/нов каучук,където основно се появява проблема след поредица цикли на топлинно разширение на материалите(в повечвто случаи различно за основния и последващо нанесения такъв(макар и вулканизиран)),което разрушава целостта на гумата.
Като допълним и
1-вероятността от проблеми в основната конструкция(платна и връзки помежду им основно),породени от напрежения получени от процеса на топлата регенерация на гумата,неможещи да се прогнозират при 100%-ов (ако го има разбира се) контрол на гумите при подготовката им за регенериране.
2-остатъчни продукти между нов/стар слой каучук,предполагащи физико-химични промени в този граничен слой, довеждащи по-късно и до структурни такива , неминуемо водещи до разрушаването на спойката им след време(колко точно никой и никъде не може да пресметне)
3- ред съпътстващи вулканизацията на новия слой каучук отпадъчни газове, влияещи не-положително на старата част от гумата,които могат да разтворят до някаква степен найлоновите влакна в основата на гумата.

т.н.

Ако вземем предвид многото натрупани вероятности- добрия резултат е малко вероятен но напълно възможен,
така че Някои гуми се улучват но едвали иска някой да усети върху себе си възможните последствия от проблемите в процесите на регенериране на автомобилни гуми.

Всички реклами са просто да продадат продуктите,макар и застрашаващи здравето и живота Ни.
Някой ако иска да си ги купи --НО Ако обича да не кара до или срещо мен!!!

А и щях да забравя- Италианците биха карали и без гуми и маслоп ако можеха те такава сган относно автомобилната експлоатацияи подръжка няма!!!!!

Потребителски аватар
vezo
Автомобил: Polo 6N
Двигател: 1043cm3 AEV 1996

Мнениеот vezo » Нед 23 авг 2015 19:21

Самолетните гуми претърпяват до 8-10 регенерата преди да се бракуват. Известно е на какви усилия се подлагат тези гуми при кацане и спиране.

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Нед 23 авг 2015 22:10

Но всички знаем в авиацията с какви стандарти се работи, и че никой не би седнал да я регенерира току-така щото после 327 човека умрели.
На всички автобусни гуми пише Regroovable , хем возят хора, но се прави по много стриктни правила.

В същото време всички сме виждали по магистралата парчета от камионски гуми захвърлени встрани, ама камиона има поне 10 задни гуми и една като се разпадне никой не умира.

gugun4u
Автомобил: VW Golf 5
Двигател: 1.9 TDI 2007

Мнениеот gugun4u » Пон 24 авг 2015 8:09

Абе хора, какво си правите таш*к със живота си :screwy Както каза един колега, ако поне за гуми и спирачки неможе да отделите някой лев, по - добре пътувайте с рейса - така няма да нараните нито себе си, нито някой друг :dummy . Прост пример, миналия ден заваля дъжд и 120 катастрофи само в София за един ден :banghead

Jijo_M
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jijo_M » Пон 24 авг 2015 9:34

Виждам че темата е много стара,но в даден момент всеки от нас кара с гуми втора употреба. Какво имам в предвид скоро гръмнах предна гума от чисто нов комплект които е купен заедно с колата ДОТ края на 2009г. Комплекта не е още за смяна на 25000 има още доста до маркера, намерих втора употреба същата марка и модел 2013г с по запазен протектор кое е по лошо моите "ново закупени гуми" на 5г и 25000км или втората употреба в идеално състояние на две години. Едва ли много от нас могат да си позволят да купуват нови гуми през три години. Със зимните минавам по 3000 на сезон, грайфера за 5 години не е мръднал, но започва да се разрушава повърхностния слой. От както мога да си го позволя карам само с нови гуми и то 4 еднакви от добри марки, досега съм сменил 4 комплекта но за 16-17 цола това си е цифра / с тези пари може да се купи автомобил/. Когато човек няма средства за съжаление кара с каквото намери.

kiril_bulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_bulgaria » Пон 24 авг 2015 12:53

Много харесвам техническите познания в твоят пост:
>>>" чисто нов комплект които е купен заедно с колата ДОТ края на 2009г>>>> Комплекта не е още за смяна...

>>>" Когато човек няма средства за съжаление кара с каквото намери.>>
Ами, когато няма средства, не си купува кола. То затова сме на това дередже по пътищата. И колко невинни хора си заминаха от такива като тебе, с твойте мисли.

Потребителски аватар
dimovip
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR

Мнениеот dimovip » Пон 24 авг 2015 15:52

Фиата който имам го карах от 2009-та до 2014та година само зимно време с Малатеста. Основата беше 2005та година по Дот. Никакви проблеми не съм имал. 2013г реших че ще се карат до последно и не ги смених с летните. Изкараха и зима 2014 и след зимата( която си я нямаше почти) видях, че едната гума има балон и то доста голям. Свалих ги и директно на един ром за каруцата му. От доста години карам само регенерати на ТИР. Нямам гръмнала гума, а там се кара. Нови маркови гуми купувам само за първия мост. Назат всичко е регенерат.

Jijo_M
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jijo_M » Вто 25 авг 2015 7:12

Точно това е идеята, че и новите гуми които сме купили в един момент стават втора употреба. Иначе само коментирам общото състояние на автопарка в България. От 10 години купувам само нови гуми от премиум марки \ с изключение на посочения пример\ автомобила ми е на 4 години, така че ако всички правят така съм съгласен, че произшествията ще намалеят.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”