Откраднати джанти моля за помощ

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
easy rider
Автомобил:
Двигател:

Откраднати джанти моля за помощ

Мнениеот easy rider » Пет 21 авг 2015 20:21

VW-CrossPolo01.jpg
Притежавам VW Cross Polo mod.2013.Досега колата само ме радва-никакви технически проблеми, но българската действителност е нещо различно. През май т.г. ми бяха откраднати и четирите оргинални алуминиеви джанти "Budapest" 7.5Jx17 заедно с гумите Good Year 215/40 R17. Оказа се, че оргиналните секретни болтове не бяха сериозно изпитание за "доброжелателите".Според специалисти,стават за предищния модел на Поло и Голф 4. Полицейското следствие приключи през юни, естествено без резултат.Не храня особени надежди, но бих искал да опитам да получа съдействието на Форума. Прилагам снимки на въпросните джанти и гуми. Не исках това да бъде първата ми тема за участие, но обстоятелствата ме принуждават. Благодаря.

Последна промяна от easy rider на Пет 21 авг 2015 21:45, променено общо 1 път.

dimcho88
Автомобил:
Двигател:

Re: Зов за помощ

Мнениеот dimcho88 » Пет 21 авг 2015 20:37

снимки?

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: Зов за помощ

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 21 авг 2015 21:01

Много кофти заглавие в неподходящ раздел обаче, поне аз като прочета Зов за помощ изтръпвам, не искам да чета такива теми повече.
Успех с намирането на каплите, пусни снимките все пак

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Re: Откраднати джанти моля за помощ

Мнениеот Danny boy » Съб 22 авг 2015 15:47

Искренно ти съчувствам колега за случилото се, но да попитам:
-Дори и някой да види такъв модел джанти на някоя кола,как ще докажеш че са твоите,в смисъл човека може да ги е купил от някой и тн.Не е като колата да има номер на рама,рег.номера и тн.
Каква точно помощ очакваш от нас ,за да знаеме с какво да ти бъдем полезни.
Според мен преглеждай редовно обявите в продавалниците и може да попаднещ на някаква следа.

easy rider
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот easy rider » Сря 02 сеп 2015 16:55

Благодаря за отговорите.За мен ще бъде достатъчно да получа индикация за конкретен автомобил с такива джанти.Те са стандартни само за Крос Поло 2012-2013 г., ако не се лъжа.

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Сря 02 сеп 2015 19:25

Джантите маркирани ли са от застрахователната компания?
Ако не шансът да докажеш собственост е минимален.
Мой роднина имаше неприятен случай на кражба с едни много редки спортни амортисьори Billstein, но за огромно щастие крадците почти веднага ги пуснаха за продажба и този път полицаите си свършиха перфектно работата за 3 дни. :bowdown
Естествено вносителят представи документите и друго всичко необходимо. :biggrin

Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Мнениеот polovera_9n3 » Сря 02 сеп 2015 21:25

Гадно е да си откриеш колата на трупчета...( то поне ако е на трупчета добре- напоследък ги пускат направо на дисковете :stumm ). От полицията съдействие не чакай. Там само канцеларските дебили описват кражбата и мятат листа в кашон. Аз на моите- не че са кой знае колко скъпи съм ги белязал и 4те с белези, които аз си знам къде са. Гумите също. Ако недай си боже намеря колата на трупчета, звъня на куките, идват описват, показвам им снимките с белезите, ако взема пък, че ги открия някъде да се продават мисля, че по лесно ще докажа, че са моите. Междудругото и джантите и гумите имат сериен номер, но аз не съм ги писал никъде както и никой от вас предполагам :mhihi Така че на 99% е сигурно, че ще пием студена вода след кражбата, ама на- пуста надежда...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”