Историята е следната,
трябваше ми ключ който да може да отключи вратата в случай че си заключа ключовете в колата.
Колата е с фабричен имобилайзер и чип в ключа.
Ключаря (беше някакъв новобранец) почна да ми развива теории че ако по-погрешка се опитам да запаля колата с ключа без чип щял да блокира двигателя?
Така ли наистина работи системата с имобилайзерите?
ПП Нарочно не посочвам конкретен модел автомобил, въпросът е принципен.

Ключ без чип на кола със имобилайзър?
Ключ без чип на кола със имобилайзър?
Последна промяна от x15 на Нед 16 авг 2015 23:37, променено общо 1 път.
- BuRnInGSouL
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Ключ без чип и имобилайзър?
Поне на ВАГ от около 2000г. Няма такова нещо ( не съм пробвал на друг автомобил ). Слагам ключ който не е обучен към колата , завърта , пали , гасне и свети лампата на таблото. След това слагам си моя ключ и си паля. Записва ми грешкa ,че двигателя е блокиран от имобилаизера. И това е слагаш другия ключ и продължаваш.
- vili_gti
- Автомобил: Golf 2 RWD 1.8T NOS
- Двигател: 1.8T
Re: Ключ без чип и имобилайзър?
x15 написа:Ключаря (беше някакъв новобранец) почна да ми развива теории че ако по-погрешка се опитам да запаля колата с ключа без чип щял да блокира двигателя?
Ахахаха не каза ли че може и кутията да е за смяна ахахаха
Тия трябва да ги прибират някъде и да не ги пускат никога
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4
Re: Ключ без чип на кола със имобилайзър?
Всъщност зависи от колата. На Нисана при трети опит да запалиш без или с грешен чип отиваш на колесар до Нисан България да те лекуват.
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Тоя е искал просто да ти прибере парите. Съмнява ме някой производител да направи имобилайзера толкова тъпо че от един опит да ти блокира. Най-малкото се предвижда че например може да си изтървеш ключа, да му се ебе мамата и да се опиташ да запалиш и като видиш че не става, да можеш с резервния да си палиш. Кой каквото и да ти говори, знай че става дума за пари 

DundyTheCroc написа:Всъщност зависи от колата. На Нисана при трети опит да запалиш без или с грешен чип отиваш на колесар до Нисан България да те лекуват.
Някаква идея какво му баят в Нисана?
Иначе от това което прочетох на някой по-нови Киа и Хюндай им блокирал двигателя за 1 час след 3 неуспешни опита?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4
На Нисан имобилайзера и ECU на колата са директно свързани, при трети неуспешен опит ECU блокира, а какво точно му баят не знам, но става само при тях. Това важи и при смяна на ECU ако не го вземеш в комплект с имобилайзера, с който преди това е бачкало.
DundyTheCroc написа:Всъщност зависи от колата. На Нисана при трети опит да запалиш без или с грешен чип отиваш на колесар до Нисан България да те лекуват.
Зависи явно от модела, но специално на Алмера Н15 и Н16 десетки пъти съм пробвал с ключ без чип (резервен) погрешка и никакви проблеми. Само веднъж след стоене около час на контакт с него се беше заключило заводското радио, но като вкарах другия с чипа само тръгна.
- Manolov
- Автомобил: Seat Inka
- Двигател: 1Y
- Контакти:
И аз до натс 5 не знам да имат такива проблеми .Интересно ми е на кой модели нисан блокира след 3-тия път?