Здравейте фен съм на икономичното шофиране! Шофирам vw jetta карбуратор.Редовно следя разхода на автомобила.
Хубавото на старите коли, е че са лишени от всякакви електроники, които да регулират сместа, след отчитането на изгорелите газови.Стила ми на шофиране е постоянен и отговаря на разхода, даден от прозиводителя.Колата се шофира само на бензин! Разхода, както казах е според прозиводителя, при нормално шофиране градско 10/100 и извън градско 5.5/100. Ще споделя преки вшечатления от бензиностанциите в гр.Сливен. Зарежданото гориво е а95.
Започвам с :
1) лук ойл на пазара- горивото от там е посредствено колата е на 80% от мощността си.Пробега е според зададения от производителя.
2)лук ойл до гробищата- горивото от там е посредствено колата е на 80% от мощността си.Пробега е според зададения от производителя.
3) ром петрол на П.Хитов - горивото е на добро ниво и колата върви изклучително добре, като изключим това,че немога да си мина пробега с налятото гориво. От което следва, че разхода или се е покачил или са ме излъгали, с количестовото на горивото. Това вие преценете!
4) мечта на п.хитов- посредствена мощност и намален пробег
5) газ станция шел на П.Хитов(това е точно срещу обръщалото на градския транспорт)и няма нищо общо с верига бензиностанции ШЕЛ - след зареждането ми от там, колата гаснеше постоянно! Трябваше да сипя хубав бензин значително количество
6)бензиностанцията в кв. Дружба зад Била- след зареждането ми от там, колата гаснеше постоянно! Трябваше да сипя хубав бензин значително количество

. Зареждане на домашна бутилка газ, след свършването на газта в бутилката, стоеше на положината пълна
7) бензиностанция еко на пазара- колата има прилична мощност и нормален пробег.
8)бензиностанция еко до кат-колата има прилична мощност и нормален пробег.
9) бензиностанция ШЕЛ на излизане от Сливен- колата е с прилична мощност и занчително удължен пробег с 15км, което грубо е около 10% по нисък разход.
От написаното вие преценете, дали ни лъжат с количеството и качеството на горивото!!! От скоро шофирам друга марка автомобил и не рискувам с малки квартални бензиностанции.