Кой е крив и кой прав в случая-клипче от сураттефтера :)
Re: Кой е крив и кой прав в случая-клипче от сураттефтера :)
Колеги, бихте ли обяснили по точно какво е това правило, "маркировката е "сбъркана", затова не трябва да се спазва" ???
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
DoH_KuXoT написа: никой ли не знае, че на следващото кръстовище лентите за десен завой са отново две ?
Минавам рядко оттам и не знам кога са станали две лентите. Дори и така предпочитам да съм в крайна дясна за да мога след завоя да си продължа напред по Цар Освободител и да си спестя едно престрояване.
Шофьорите, като бай Иван, дето не пускат "нахалниците" да се престроят пред него, не са толкова много, но не са и малко и затова престрояването не винаги е лесно.
Така или иначе предпочитанията на снимащия или толерантността му не са важни - важна е маркировката и той е в правото си. Ако десния беше опитал по нормалния начин да мине пред него с мигач сигурно операторът щеше да го пусне. Ама той не само, че не е прав, но и се опитва да възпитава другите да карат по неговите правила.
ivo_555 написа:Колеги, бихте ли обяснили по точно какво е това правило, "маркировката е "сбъркана", затова не трябва да се спазва" ???
На Тодор Александров добавиха лента за велосипедисти, в резултат съкратиха една лента за идващите от тунела на кръстовището с Константин Величков, което и досега си беше много задръстено. Всички си карат по старата маркировка, като се свиват малко за да не влизат във велосипедната. Чудя се ако някой реши да кара по новата какво ще се случи

не знах, че и в тунела са направили вело маркировка :)
иначе тази маркировка от към Опълченска, около училището и ЛукОйл е просто картинка на земята :) Никой не я бръсне за слива, то спрели коли, кофи за боклук, ченгета, които да дебнат за нарушители ... всички коли на ЛукОйл, които са наспирали и по тротоара няма да ги коментирам.
Иначе заради тази маркировка подмениха всички шахти по улицата, та не е само рисунка, ама за КАТ явно е. Ако има повече клаксони може и да се оправи, така беше и на завоя пред Булбанк за десен по жълтите павета, който коментирате. Лентите са две повече от половин година. Вече почти се спазват, до преди месец все се намираше по някой каращ по навик. Като го освиркаш за другия път ще знае. И пак, ченгета няма, всичко е оставено на колективната отговорност (а.к.а. безотговоност)
иначе тази маркировка от към Опълченска, около училището и ЛукОйл е просто картинка на земята :) Никой не я бръсне за слива, то спрели коли, кофи за боклук, ченгета, които да дебнат за нарушители ... всички коли на ЛукОйл, които са наспирали и по тротоара няма да ги коментирам.
Иначе заради тази маркировка подмениха всички шахти по улицата, та не е само рисунка, ама за КАТ явно е. Ако има повече клаксони може и да се оправи, така беше и на завоя пред Булбанк за десен по жълтите павета, който коментирате. Лентите са две повече от половин година. Вече почти се спазват, до преди месец все се намираше по някой каращ по навик. Като го освиркаш за другия път ще знае. И пак, ченгета няма, всичко е оставено на колективната отговорност (а.к.а. безотговоност)
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ivo_555 написа:Колеги, бихте ли обяснили по точно какво е това правило, "маркировката е "сбъркана", затова не трябва да се спазва" ???
В случая означава: "...там тия тъпанари дето се редят в лявата лента още от Ботев нека си чакат, аз съм по-умен, по-бърз и по-патрон и минавам по дясната, където по принцип колоната за десен завой към Съдебната палата е къде- къде по- късa, като преди светофара си праим пас, подавам калника и цепим направо/наляво, щото колегиалност трЕбва да има и кви са па тия дето искат да спазвам неква фалшива маркировка...

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
VWGT написа:не знах, че и в тунела са направили вело маркировка :)
В тунела още няма вело лента, започва след първия светофар след тунела, като идваш от Люлин.
Иначе мнозинството шофьори се стараят да не не я настъпват, въпреки, че е съвсем новичка.
- Бай Иван
- Автомобил: Skoda Fabia I Seat Alhambra
- Двигател: ASY AWC
icoico написа:ivo_555 написа:Колеги, бихте ли обяснили по точно какво е това правило, "маркировката е "сбъркана", затова не трябва да се спазва" ???
В случая означава: "...там тия тъпанари дето се редят в лявата лента още от Ботев нека си чакат, аз съм по-умен, по-бърз и по-патрон и минавам по дясната, където по принцип колоната за десен завой към Съдебната палата е къде- къде по- късa, като преди светофара си праим пас, подавам калника и цепим направо/наляво, щото колегиалност трЕбва да има и кви са па тия дето искат да спазвам неква фалшива маркировка...![]()
"
Последно по темата и спирам!
Ще обесня, тъй като излезнах едвали не един от най-лошите шофьори в София. Ще напиша няколко реда на база личен опит с въпросното крастовище. От къде идва проблемът споредн мен:
Явно, на някои софиянци им е къса паметта, или са софиянци от скоро (няма лошо, без лоши чувства и към тях).
Проблемът не се явява толкова това крастовище, колкото следващото - Витошка и Тодор Александров(както и обясниха по-горе няколко съфорумеца). Той се състой в това, непрекъсната му правят реорганизация на лентите за движение, първо заради метрото, второ заради разкопките на античния град отдолу.
Преди да направят последната организация (която е в сила може би от година) - две ленти за на дясно и една за на право, лентите отново бяха три, но от лявата лента можеше да за завие на ляво по Т. Александров, а сега не може, в момента тя е устроена за на право. Така! До тогава идващите коли от Стамболийски си знаеха и се организираха още рано, рано така, че тези които искаха да направят ляв завой за Алесандров или да продъжлат вече по Мария Луиза се престрояваха в най-лявата лента на Стамболийски, до като тези които искаха да завият на дясно (х.Шератон) по Александров се престрояваха още от Ботев по Стамболийски в дясната лента, която прерастваше в средна на светофара на кръстовището с Витошка.
За това icoico, колоната в дясната лента по Стамболийски започваше и още от Ботев, а не тази в ляво! Както и продължва до ден днешен.
В предвид тогавашната организация на движение или по-скоро липсата на такава водеха до неприятни тапи баш пред църквата, колите от средна лента на светофара на Стамболийски се опитваха всячески да си отидат в дясна лента, по Витошка, и аз лично много се дразнех и продължавам да го правя на тези, които тогава и сега от лява лента по Витошка се опитваха и опитват да навият кормилото на дясно без да дадът даже сигнал. Щото, аз можех а и все още мога да чакам по 15мин. още от Ботев в дясната лента по Стамболийски за да стигна за крайната си мисия - десен завой на Шератон, а другите които ми тарикатеят и седят в лява лента не могат.
За това съм написал, че за мен сегашната ситуация с тази организация на лентите и маркировка е не правилна. Не може дясната лента да ти се пада точно под средния светофар на Стамболийски и някой си да ми разчертае прекъсната линия, която е в полза на лявата лента (безпорен факт), която обаче в задръстванията нито се вижда, нито може да се реагира адекватно. А това, че най-лявата лента (Стамболийски), чиято маркировка започва от двойна непрекъсната лента, няма въобще да го коментирам.

Подобни изпълнения има на не едно и две места в София. Сещам се за Пенчо Славейков при баня Мадара. Там от година и половина се опитват да обяснят на шофьорите в София, че за да продължиш на право за Пирогов, трябва да се изнесеш в няй-лява лента, която пък е от своя страна е за завой на ляво. Подобен хаос се опитаха да направят и на Черни връх и България, но след няколко катастрофи бързо оправиха маркиворката.
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Бай Иван написа:...Явно, на някои софиянци им е къса паметта, или са софиянци от скоро (няма лошо, без лоши чувства и към тях).
Проблемът не се явява...
Проблемът е, че едно време:
1.Имаше десет пъти по- малко автомобили и
2.Имаше три платна по Стамболийски, две за ляв и едно за десен завой. Сега едното платно е паркинг. Туйто, който е ербап да измисли нещо по- умно, нека се кандидатира за кмет на София, с удоволствие ще гласувам за него

Бай Иван написа:...За това icoico, колоната в дясната лента по Стамболийски започваше и още от Ботев, а не тази в ляво! Както и продължва до ден днешен...
... Щото, аз можех а и все още мога да чакам по 15мин. още от Ботев в дясната лента по Стамболийски за да стигна за крайната си мисия - десен завой на Шератон, а другите които ми тарикатеят и седят в лява лента не могат...
Това чисто и просто не е вярно или се придвижваш из София в някаква паралелна Вселена. В събота минах оттам по работа и ми се наложи при зелен светофар за десен завой към Съдебната Палата да изчакам, докато на няколко шофьора от твоя калъп, които се бяха наредили в дясното платно за ляв завой им светне тяхното зелено да се източат. Щото, както вече споменах, откакто "Витошка" е пешеходна зона няма много желаещи да завиват надясно, и по този начин нЕкои люде си "оптимизират" престоя в колоната с цената на двупосочно освиркване и/или псувни

- Бай Иван
- Автомобил: Skoda Fabia I Seat Alhambra
- Двигател: ASY AWC
Събота....
Че то в събота имали останали софиянци в София въобще?
Мини в делничен ден, както аз го правя - 8:05 или 8:10 или след 16:30 в обратната посока.

Че то в събота имали останали софиянци в София въобще?
Мини в делничен ден, както аз го правя - 8:05 или 8:10 или след 16:30 в обратната посока.

- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Бай Иван написа:Събота....![]()
Че то в събота имали останали софиянци в София въобще?...
Mи аз поне в петък обикновено се прибирам от село

в понеделник паркиралите в дясно на зелена зона стигаха на 2 коли от светофара.
движението по стамболийски реално е само в една лента (заради други недопаркирали се), в две ленти е възможно чак след пешеходния светофар, като и двете ленти реално са за наляво. Маркировката реално се спазва само от колите в лявата лента (т.е. само те не извършват нарушение) и от някой случайно завиващ на дясно.
Всичко това се случва ежедневно пред погледа на пиглет, който си пие кафето.
движението по стамболийски реално е само в една лента (заради други недопаркирали се), в две ленти е възможно чак след пешеходния светофар, като и двете ленти реално са за наляво. Маркировката реално се спазва само от колите в лявата лента (т.е. само те не извършват нарушение) и от някой случайно завиващ на дясно.
Всичко това се случва ежедневно пред погледа на пиглет, който си пие кафето.
VWGT написа:в понеделник паркиралите в дясно на зелена зона стигаха на 2 коли от светофара.
и в тази ситуация колегите, които спазват закона, никога не биха пресекли непрекъснатата лента и не биха направили десен завой.

- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
DoH_KuXoT написа:...и в тази ситуация колегите, които спазват закона, никога не биха пресекли непрекъснатата лента и не биха направили десен завой.
Да бе, чудя се защо ме сърби гърбът, а то ангелски крилца растели

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”