Кормуване - всичко за часовете, изпитите и документите

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
go6oslepoto
Автомобил:
Двигател:

Кормуване - всичко за часовете, изпитите и документите

Мнениеот go6oslepoto » Сря 28 окт 2015 16:21

Добър ден, съфорумници, не знам на правилното място ли пиша, но тъй като и аз бях на това положение реших да понапиша някоя друга дума, защото не съм срещал такава тема тук.Пиша тази тема единствено и само за информативна цел без реклами на фирми и т.н.
Както става ясно от заглавието - кормуване.Преди да започна моето кормуването доста се рових да попрочета за какво иде реч, че да взема да се подготвя горе-долу, та сега реших синтезирано и най-точно да ви подготвя за какво иде реч близките седмици.
Как се започва "аджеба" -Преди да отидеш в офиса да се запишеш бих препоръчал закона да се знае перфектно и да си решил поне едно 50-60 листовки, иначе е донякъде безмислено, след което отиваш в офиса, казваш си добър ден-а и започваш да им обясняваш как ти се кара та 2 не видиш, казано на селски.Оттам ти казват цена и ти или даваш капаро,постепенно, или отиваш и им изтупкваш колкото ти искат там.(При повечето е различно.)
Документи, които е желателно да си изкараш преди отиване в офиса(преди записването)
- снимки (вадиш чантата на гаджето и от портмонето и взимаш тези 2 скъпи снимки, които тя пази със себе си, защото просто са ти останали от 11 клас снимането)
- копие на оригинала за завършено основно образование - може просто да помолите класната да ви изкара, поне при мен така стана и
- копие на личната карта
До тук е това, ако нещо съм забравил .. здраве да е.Желателно е преди да започнеш курса да си карал и да си наясно за какво иде реч - преди това имах доста извънградски часове с баща ми(страх ни беше в града хаха), за да може да ги вземете по-набързо както аз - за около 3 седмици бях готов.Много хора се чудят кога да се запиша, кога му е времето - ами схемата при нас, е че в определени дни записват "нови" вълни курсисти.Някои съученици почваха 3 месеца преди да имат навършени 18 години - за мен това е безсмислено.Аз се записах месец преди да имам 18 и както казах го минах за отрицателно време, но това също зависи и от инструктора :) .
По време на курса си гледаш само карането и това е.Ако си от типа хора - искам всичко да ми е готово преди започване на курса може да си извадите медицинско, което със срок от 6 месеца и курс по БЧК.
Аз не бях от тези хора и сега ще обясня защо - днес(28/10) си взех практическият изпит(нищо особено, просто караш под супер много напрежение, като изпитващият ти слага една камера на прозореца и отпред на колата) и следващият четвъртък съм записан за този курс по БЧК (в Ст.Загора бул.Руски - една къщичка с червен кръст точно след светофара на кръстовището, струва 48 лв., дават ти една книжка, която прочиташ, отиваш на записаният ден, слушаш 4 часа лекция, малко практика, малко тестче(за което си подготвен от книжката), медицинското в моят град - 7 лв.), и по-рано да го бях изкарал така или иначе седмица чакане не ти мърда.Така на деня, в който го "взема" отивам и да подам документите.
Отиваш в КАТ със следните документи :
- Оригинал за завършено основно образование
- Медицинско
- Копие от свидетелството за завършен БЧК курс за оказване на първа долекарска помощ при ПТП(то е една малка червена карта и ти го дават като завършиш курса)
- Лична карта
След това подаване пак се чака 1 седмица ако платиш бързата процедура - 50 лв. Ако платиш бавната процедура - 30/20лв. чакаш 1 месец(да не се циганим ся за 20-30 лева а хаха ).Като цяло това е всичко, за което се сещам и което ви интересува на този етап от започване на курсовете.
Ако вече е пускана такава тема се извинявам, но все пак и давам "прясна" информация.Ако съм пропуснал нещо или се сетя в процеса на стоене и залежаване на днешният ден ще едит-на.Успех на всички записващи, тези които вече имат - безаварийно каране.
Ако има някакви въпроси - питайте, ще се опитам да отговарям на време :)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”