Измерване на температура на замръзване на антифриз
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Re: Измерване на температура на замръзване на антифриз
Е да и това е вярно а и ако мериш на доста коли няма как да знаеш какво са им налели.Но пък хубавото на антифриза даже и в малки количества е че не замръзва на плътна маса и да има грешка не е фатална.
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Повечето съвременни антифризи са на базата на етилен гликол (етандиол) и спокойно се мерят с рефрактометър. На тези ефтините уредчета също на едната скала пише етилен гликол и температура на течността при която трябва да бъде замерена 21*. Повечето мерещи с такива уредчета не съобразяват температурата и мерят топъл или студен антифриз чиято плътност е различна. За рефрактометъра не знам дали Т на антифриза има значение.
-
- Автомобил: VW BORA
- Двигател: AGR 98
към колегата Каспър.аз съм споделил какъв уред имам в къщи ,а относно това дали съобразявам какво и как меря мога да кажа , че от 10 г зазимявам около 40 автомобила и досега нямам замръзнал.
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Пачо чудесно е че ти се съобразяваш, но според мен повечето колеги които мерят с такъв уред не оставят антифриза на стайна температура преди да го премерят, а смучат направо от казанчето и мерят преди зимата когато навън вече е студено и антифриза е с температура по-ниска от указаната на уреда за да бъдат коректни показанията му.
-
- Автомобил: VW BORA
- Двигател: AGR 98
през годините съм работил може би с десетина различни уруди от по обикновенните, но имаше един които не правеше разлика топъл студен антифриз. показваше горе долу еднакво. дадох го на един колега да си мери на колата и тои го счупи. сега се мъча с един с две скали и много му нямам вяра. сменихме доставчика на антифриз и като спазвам условията за разреждане се получава. пожелавам на всички колеги да няма тежка зима.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”