Здравейте приятели,
Пускам тази тема тук, защото имам нужда от съвет от хора, които са се сблъсквали с подобни ситуации и имат опит, не викнахме полиция, защото нещата се случиха бързо.
Ще започна отначало, за да придобиете представа в детайли. След нощната ми смяна се прибрах в общежитието рано сутринта, поспах няколко часа до 12:00 и после си стегнах багажа за вкъщи към град Благоевград. Имах няколко туби с вода, които исках да напълня в квартал Княжево преди караулката на КАТ на Владая.
И тук се развива действието, в квартал Княжево има един извор, от който хората си пълнят вода за вкъщи. Паркирам аз и един дядка на възраст 65-70, но си караше колата добре. С него си напълнихме тубите, но аз свърших по-бързо и тъй като беше слънце и -5 градуса реших да слезна с колата на 20 метра по-надолу и да не преча на хората, защото исках колата да загрее малко и съответно седнах в нея и чаках (на Картинка номер 2 съм го отбелязал).
Докато си чакам аз гледам как напред и в един момент виждам как един Мерцедес А класа от старите прави десен завой към извора и иска да продължи нодолу към мен и да мине през моста. В този момент дядото беше готов и човека дава назад, като по никакъв начин не е застрашил мерцедеса, който в последствие му свири. В този момент дядото дава напред за да освободи пространство, бързо се осъзна. И ТУК ИДВА кулминацията, шофьора на мерцедеса беше жена (вероятно жена му), а пътника до нея отдясно мъжа й. И ТОЯ смешник излиза от мерцедеса отива до колата на дядото и му счупва ЗАДНОТО СТЪКЛО, без абсолютно никаква причина. Колата на дядката е Опел Астра Комби. И това приятели се случва за секунди, като задницата на друг автомобил ми попречи да видя точно счупването на стъклото, аз останах с впечатлението че е ударил нарочно задната му броня с крак.
След този момент, този идиот се затичва бързо надолу към моста и дядото излезна и се опита да го догони, но без успех. Идиота мина покрай мен а след това и жена му с Мерцедеса, след това осъзнах, че живее на завойчето на моста в една къща (на картинка 2).
В този момент, виждайки тази НЕСПРАВЕДЛИВОСТ се паля и ставам от колата, отидох до дядото, видях счупеното стъкло и се нервирах. Признавам, че дядото нямаше шанс и за 1 секунда дори отстъпи, но аз му казах че това при мен не МИНАВА, и също имаше жена с дете, която беше пряк очевидец и беше възмутена. Казах му че това няма да остава така и тръгнахме надолу до къщата на това к*пел***е, веднага се скри, побягна като женичка (мишка) и се скри вътре в двора може би. Жена му тъкмо беше паркирала и беше на входната врата, заговорихме я, казахме й веднага истината какво се случи и тя го видя, но веднага реши да се застъпи и НАГЛО отрече. Не постигнахме нищо с разговора си с нея, дядото й каза че това е неприемливо, жената с детето й каза че това не отговаря на НОРМАЛНО и адекватно поведение на мъж на 40-45 години, аз също казах на жена му че това не е мъж, и да излезне и да се разберем. Очевидно беше безсмислено, след последното изречение на дядото към жена му, аз с удоволствие му теглих една пред нея. Тръгнахме си, дядото ме изпрати на 5 метра до моята кола, културно ми благодари и продължи нагоре към неговата кола. Запалих и в този момент се обърнах към къщата, тоя смешник беше застанал до вратата на двора му, не посмя да излезе, може би носеше някакво оръжие, не знам пистолет/нож/друг предмет. Запалих и тръгнах.
Въпроса приятели е ---> Как трябва да реагираме в такива ситуации, признавам ако беше моето стъкло, влизам директно в къщата му, намирам го, и го потрошвам от бой, знам, че ще бъде нахлуване с взлом в частна собственост. Реално и полицията да дойде ще бъде думата на причинител и жертва заедно с по един свидетел. Замислих се много върху тази ситуация, беше неочаквано за мен. Как трябва да постъпим в такъв момент, кое е правилното решение, говорим за причинена паркинг щета, знаем причинителя, полицията ще дойде ли изобщо за такова нещо, какъв шанс има човек на 65-70 години срещу такива като тоя б***ук.
Дори имаше един мъж, който можеше да помогне но не искаше да се меси, колко смешно беше отстрани като се замисля сега.
Ако може хора, които знаят повече и имат опит да споделят как е желателно да постъпим правилно.
Благодаря предварително.
С уважение, Серафим Йорданов

Приятели, имам нужда от съвет за случила се ситуация
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Re: Приятели, имам нужда от съвет за случила се ситуация
Естествено, че ще дойде полицията. Не разбирам защо сте търсили саморазправа, при положение, че има свидетели и всичко е пределно ясно. Звъните на 112 обяснявате ситуацията и чакате.
- donMaranzano
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AQY
Звъниш на полицията, тя идва, ти ставаш така пряк свидетел на случката, може би после и поемно лице, образува се преписка срещу келемето, ще бъде най-вероятно задържан от полицията, зависи дали има досие и т.н. Не търси саморазправа, защото очевадно е, че този е малоумник. Може и да е луд, може да има пистолет и да те гръмне за едното нищо. Весели празници!
Нашата дума срещу тяхната, затова питам и задавам въпроса по-горе, камера няма никъде, какво правим :D
- donMaranzano
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AQY
Няма такова нещо, вие сте доста хора.
Реално бяхме 3 на 2 в наша полза, един не пожела да вземе отношение, другите си пълнеха вода на 20 на извора, просто нямам опит за такива ситуации и търся коментар от по-вещи хора.
- agumba
- Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
- Двигател: 1600 VTEC 110 hp
Истината е, че дори и да дойде полиция, а тя ще дойде, макар и късно, и с голяма неохота, /все пак, не отиват на протест за 20 заплати/, не очаквайте нищо, кой-знае какво! Ще се заведе преписка, ще бъдете размотавани и викани от разни районни инспектори и дознатели, докато съответният наблюдаващ прокурор, реши, важно-важно, да прекрати досъдебното производство, щото над него, е само Всевишния! Другият начин е, завеждането на исково дело в съда, но като ги знам/от опит/, какви са бързаци съдилищата в София, дядото може и да не дочака крайното решение! Впрочем, и при евентуално наказателно дело/което го изключвам на 99.99%/, завършекът е пак нейде, в необозримото бъдеще!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Това място е страшно изнервящо, поради постоянния наплив на коли заради водата, някои наливат по 200л. Месните живеещи в квартала постоянно правят кавги с хората, паркирали там и често има скандали. Проблеми създават и тези от хотела. Затова препоръчвам да спирате на малкия паркинг, след светофара вдясно по панорамния път.
-
- Автомобил: Opel Vectra
- Двигател: 22ZE 2009
- Контакти:
agumba написа:Истината е, че дори и да дойде полиция, а тя ще дойде, макар и късно, и с голяма неохота, /все пак, не отиват на протест за 20 заплати/, не очаквайте нищо, кой-знае какво! Ще се заведе преписка, ще бъдете размотавани и викани от разни районни инспектори и дознатели, докато съответният наблюдаващ прокурор, реши, важно-важно, да прекрати досъдебното производство, щото над него, е само Всевишния! Другият начин е, завеждането на исково дело в съда, но като ги знам/от опит/, какви са бързаци съдилищата в София, дядото може и да не дочака крайното решение! Впрочем, и при евентуално наказателно дело/което го изключвам на 99.99%/, завършекът е пак нейде, в необозримото бъдеще!
точно това се случва - личен опит
подписваш и предупредителен протокол ако отсрещния се оплаче че си го заплашил (незавсимо от истината)
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”