Здравейте.В началото на февруари извърших ПТП на паркирала кола,разбира се заради така наречения "коловоз",създаден от снежната обстановка.Та хлъзнах се и загубих управление на колата си.Ударих паркирала кола и избягах от ПТП-то.За първи път ми се случва за 6 години,всъщност не съм правил никога нарушение.
Това се оказа проблем.Днеска ми излезе НП-то.300 лева + 2 месеца без книжка.Майната им на тея 300 лева.Книжката ми е много ценна.Кварталния ми сам каза,че мога да обжалвам.
Имам няколко въпроса : 1. Обжалването чрез дело ли е(следователно излишни пари по юридическио дейности,които могат само да ми скъсят живота). 2. Възможно ли е въобще да обжалвам,при положение,че съм избягал от ПТП.В смисъл,да ми отнемат книжката поне за 1 месец,не за 2 ... Имам 7 дневен срок,в който трябва да правя,каквото е най-редно.А честно казано от юридическа гледна точка съм много на Вие.
Има ли смисъл да обжалвам.
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Има ли смисъл да обжалвам.
Малко ти е наказанието
Другия път пак избягай от ПТП.

- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да малко е при условие, че наказанието е от 1 до 6 месеца без книжка при напускане на ПТП.
- instantaccess
- Автомобил:
- Двигател:
Пак в Плевен преди три месеца имах леко птп - една кола спря в мен и си ожулихме броните само. Преместихме колите, тъй като беше час пик. Дошлите след това полицаи казаха, че не могат да установят виновния и трябва и на двамата да се напишат актове за напускане на птп - глоба и отнемане на книжката за 6мес.втф?????
Така, че в твоя случай наказанието даже е малко - по принцип за "избягал" от птп се приемат наказания като за алкохол над 0.5 промила, т.е. 6мес без книжка.
Ако решиш поне можеш да се консултираш с адвокат и той ще ти каже дали има смисъл.
Така, че в твоя случай наказанието даже е малко - по принцип за "избягал" от птп се приемат наказания като за алкохол над 0.5 промила, т.е. 6мес без книжка.
Ако решиш поне можеш да се консултираш с адвокат и той ще ти каже дали има смисъл.
-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Един кавал като теб ми удари колата и избяга но аз му видях номера и после го е..а без да го мажат
Яд ме е, че са такива малки наказанията за такива като теб 

- Благовест
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
А какви трябва да са наказанията за непочистени улици?
-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Това е друга тема на разговор 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Солидарна съм с мнението на колегите, които са коментирали по темата по-горе!
ЗДвП:
Чл. 175. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 1 до 6 месеца и с глоба от 50 до 200 лв. водач, който:
5. наруши задълженията си като участник в пътнотранспортно произшествие;
И не разбрах: на какво основание ще се обжалва?
ЗДвП:
Чл. 175. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 1 до 6 месеца и с глоба от 50 до 200 лв. водач, който:
5. наруши задълженията си като участник в пътнотранспортно произшествие;
И не разбрах: на какво основание ще се обжалва?
-
- Автомобил: Бора
- Двигател: AUM
малко оф и мен са ме удряли 3 пъти през нощта но файда никаква след това от органите на реда
по темата надали ще ти намалят присъдата, допитай се до някой познат адвокат
по темата надали ще ти намалят присъдата, допитай се до някой познат адвокат
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
обжалва се НП пред районния съд в 7 дневен срок от връчването му
минава се през дело-административно
силно препоръчително е ползването на същество наречено адвокат
минава се през дело-административно
силно препоръчително е ползването на същество наречено адвокат
- Каро
- Автомобил: VW Polo 3
- Двигател: AER
Извинявам се за това,че темата е малко старичка ама искам да попитам за следния случай:
Един приятел е доставчик и кара бус вчера една кифличка с Мерцедес ML при разминаване се е забърсала сама вратите в буса първо казала,че има претенции после,че нямала човека си тръгнал ,а после дошли от КАТ ,та въпроса е следния:
Буса се води на възрастна жена инвалид която разбира се няма книжка и при положение да кажем,че тя е викнала КАТ и е записала номера на кого ще напишатАКТа и ще вземат книжката? На жената инвалид без книжка?
Един приятел е доставчик и кара бус вчера една кифличка с Мерцедес ML при разминаване се е забърсала сама вратите в буса първо казала,че има претенции после,че нямала човека си тръгнал ,а после дошли от КАТ ,та въпроса е следния:
Буса се води на възрастна жена инвалид която разбира се няма книжка и при положение да кажем,че тя е викнала КАТ и е записала номера на кого ще напишатАКТа и ще вземат книжката? На жената инвалид без книжка?
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Жената собственик ще трябва да посочи кой е управлявал мпс-то в тоя момент и на него да напишат акта
- siso_k
- Автомобил: 1999 VW Golf
- Двигател: AKL
- Контакти:
Това правило важи само за електронните фишове. В случая е малко по различно.
Когато се съставя АУАН, съответният контролен орган следва да установи самоличността на нарушителя. Първо, най-вероятно ще разпитат другия участник в ПТП, след това и жената - собственик на буса. Тя може да каже кой по принцип го управлява, но тъй като не е очевидец, няма как да посочи, кой го е управлявал точно в този момент, тъй като хипотетично е възможно обичайният водач да го е предоставил на 3-то лице, за което собственикът да не знае.
Съответно ще разпитат и питащия, като не е нужно той сам да се уличава.
Та ако след всички тези разпити, не се установи авторството на нарушението (кой е управлявал буса) АУАН няма да бъде издаден на никого, тъй като адвминистративно-наказателната отговорност е лична и не може по презумпция да се възлага на друг.

Когато се съставя АУАН, съответният контролен орган следва да установи самоличността на нарушителя. Първо, най-вероятно ще разпитат другия участник в ПТП, след това и жената - собственик на буса. Тя може да каже кой по принцип го управлява, но тъй като не е очевидец, няма как да посочи, кой го е управлявал точно в този момент, тъй като хипотетично е възможно обичайният водач да го е предоставил на 3-то лице, за което собственикът да не знае.
Съответно ще разпитат и питащия, като не е нужно той сам да се уличава.
Та ако след всички тези разпити, не се установи авторството на нарушението (кой е управлявал буса) АУАН няма да бъде издаден на никого, тъй като адвминистративно-наказателната отговорност е лична и не може по презумпция да се възлага на друг.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”