Въпрос относно документите на автомобил
-
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос относно документите на автомобил
Здравейте! Не съм сигурен дали темата е точно за тук, даже не съм сигурен дали е за този форум, и няма да се учудя ако темата бъде изтрита. Не става въпрос за VW, а за една стара астра, но това е без значение. Колата е със стария талон тип книжка. Искам да я продам докато е валидна застраховката, защото после е трудно и по ред други причини, като това че не ми трябват 2 коли и т.н. В талона е по име на стария собственик, а по договор за покупко продажба е на баща ми. Аз съм упълномощен с обикновено пълномощно да управлявам автомобила. Знам, че примерно както е голф 4-ката ми с малък и голям талон, мога да дам на човека който иска да я купи малкия талон, да запазя големия талон и когато реши да я прехвърли ( а дефакто трябва да го направи рано или късно, защото примерно не може да мине ГТП без платени данъци, а няма как да ги плати ако не е собственик или упълномощен). Обаче как да стане със този стар талон? Реално мога ли да обява колата за крадена само с договор за покупко продажба от името на баща ми( към който съм упълномощен, но не с генерално пълномощно) Трябваше да направим генерално пълномощно, но сбъркахме и сега баща ми е в Германия, а скоро няма да си идва? Мисля че може да бъде изпратена бланка на договора, той да я подпише там и да ми я изпрати, но е много скаран с техниката и не би могъл да се справи. Някакви идеи? Може би е най добре да изчакам да се прибере?
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Re: Въпрос относно документите на автомобил
Направи си генерално пълномощно и го прати на баща ти да го подпише и да го завери в най-близкото му българско консулство. След това да ти го пусне обратно по пощата. Получавал съм такова от Лондон, свърши ми работа да разкарам колата.
- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
От обяснението ти разбирам ,че колата по талон се води на друг човек така ли е ?В кой договор се води на баща ти ?Обясни по добре ,че е много заплетено така!?
- PACH
- Bus Master
- Автомобил: VW Bus T3 Syncro
- Двигател: 1.9 M-Tdi
- Контакти:
Няма да стане както я мислиш. Отивате с баща ти и с договора я регистрирате в кат на негово име и след като си платите глобата получвате новите талони. От там отивате в данъчното и плащате за последните 5 години данъците. Получавате бележка за платени данъци, която ще ви трябва за нотариуса, чак тогава може да направите сделката и да продадете автомобила.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”