Полиране на джанти - Пазете се!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
dynalias
Автомобил:
Двигател:

Полиране на джанти - Пазете се!

Мнениеот dynalias » Вто 02 фев 2016 1:40

Apassionata написа:Тони Стоичков, Бухово - 0888843516, и на двете ни коли ни е праил джантите, както и на още 4857639 човека от София ;))

https://www.facebook.com/AGS.Wheels/photos_stream

https://www.facebook.com/tony.stoichkov?fref=ts

Та, искам да споделя историята на полирането на бордовете на моите джанти за да не се опари някой друг колега от друг град с изпратени джанти до Тони Стоичков от с.Бухово.
Преди да създам темата намерих различни хора от обяви в олх, фейсбук и форуми. Съответно от София, Варна, Пазарджик, с.Бухово, Перник и въобще доста хора занимаващи се с полиране на джанти.
Мераклия да си ги освежа и реставрирам от паднал лак и на две от джантите дернати леко от бордюр говорих с хората от изброените градове по горе, като им пратих на всички подробни снимки с забележките на джантите, които ще видите по долу. Цената на всички беше между 60 и 100 лева за 4-те джанти. Някак си цената от средно 20 лева на джанта ми се видя доста примамлива и фалшива и реших, че хората се занимават с измами и че може да не си видя повече джантите. Създадох тук темата за да изпратя джантите уж на човек поне който няколко човека са го изпробвали и е сигурно, че всичко ще стане както трябва. Писах на Тони Стоичков от с.Бухово и ми се стори доста точен човек като ми обяви 150 лева за работа който са промоция за да ми спести някой лев от транспортните (220лв. с доставките в двете посоки с Еконт). След като си пописахме и се чухме по телефона вече знаех, че джантите са ми в сигурен и отговорен човек и от деня на изпращане в еконт чаках с нетърпение обаждането че са готови да отида да си ги взема. Също така и мой приятели очакваха да оплакнат окото. :lol: Обажда ми се същия човек, че джантите са готови и изпратени, отивам на следващия ден в еконт и имах преглед на джантите, но директно ги взех както са добре опаковани с голяма сигурност, че джантите ще са перфектни и ще ах-нем като ги разопаковаме вкъщи. Отварям джантите вкъщи и какво да видим от вътрешната страна се вижда доста едра шкурка, от вън грапави и напукани, на една от джантите леко стечен лак - отвратителни бордове. Снимах ги и му изпратих няколко снимки за да даде решение на проблема, защото джантите са непоправими без пребоядисване на целите или наново да се полират бордовете. След което му звъннах и той ми обясни как от Еконт не са искали да ги застраховат и как бил работил там и знаел как се отнасят със складирането на нещата на хората и т.н. Вината била тяхна.
Бордовете ги исках отново полирани и лакирани отгоре, като знам че ефекта ще е мътен както преди и ме устройваше. По телефона излезе доста разбран човек и уж ми влезе в положението като се разбрахме да ми върне някакви 30-40% от 150-те лева. Все пак си е играл и ги няма нараняванията от бордовете и да си избие разходите защото дори и от еконт да е проблема аз давам 220 лева за джанти който трябва отново да правя, а се очаква поне бордовете да бяха перфектни. Та разбрахме се като иде да си вземе наложения платеж още от същите пари да ми върне тези 30-40% по пощенски запис. Е човека си взе парите и нищо не получих 2 дни и реших да му пиша. След като нямаше отговор, му се обадих и ми каза, че имал много работа и в понеделник щял да ги изпрати и ми оплакна очите. Е викам хубаво може да е забравил и ще го изчакам. Да ама ето днес вече е Вторник и няма нищо в еконт-а. Майната му на парите! Мен тези неговите 50 лева няма да ме оправят, въпросът е друг. Аз тези пари съм ги прежалил в момента в който съм решил, че ще ги дам за джантите. Просто пих една студена вода вместо да имам лъскави бордове. Пиша ви за да си имате едно на ум, преди някой да му изпрати джанти и да гледа в Еконт-а хубаво какво получава ако му изпраща нещо!

Снимки на джантите в какво състояние са след 2 годишна употреба и измиване многократно с безконтактно по автомивките.
Изображение
Изображение
Изображение

Снимки на фрапантните забележки на джантите искани от колегите за да ми кажат цена за труд
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Снимки на джантите когато ги е намазал с химия да падне стария лак и ме пита добре ли са полирани? Аз на тия снимки не мога да добия никаква представа а вие?
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Снимки на джантите за да покаже състоянието им преди да ги изпрати в еконт. Аз нищо не виждам освен отново едно много лошо качество
Изображение
Изображение

Снимки на джантите в завършен вид - готовите бордове!
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Полиране на джанти - Пазете се!

Мнениеот 777 » Вто 02 фев 2016 11:20

Не знам само каква е идеята да имаш преглед в Еконт при получаване на своите джанти. Ако не са наред какво правиш - отказваш ги и му ги връщаш/подаряваш?

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Вто 02 фев 2016 11:31

отвратителни са, това не виждам обаче как ще стане при транспорт, видно е , че доста добре са опаковани. Според мен не са следи от шкурки, а скапан лак със шупли и мехурчета. За това не бих дал и 20лв камо ли 150лв + еконт...

Потребителски аватар
Zerga3GT
Автомобил: Golf A3
Двигател: ABU 94
Контакти:

Мнениеот Zerga3GT » Вто 02 фев 2016 11:41

Тоя е направил едно нищо, грозна работа.
Сигурно е забогатял.

Потребителски аватар
Xaxy
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: AFN 1.9 TDI 110

Мнениеот Xaxy » Вто 02 фев 2016 11:43

Има един колега от форума, малко скъпо взима, но си върши работата профисионално. Трябваше първо да попиташ, щяхме те насочим към подходящия човек. Сега ще трябва,отново да ги правиш.... Ама, че майстор е този

Потребителски аватар
hvp800
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ

Мнениеот hvp800 » Вто 02 фев 2016 12:43

DoH_KuXoT написа: Според мен не са следи от шкурки, а скапан лак със шупли и мехурчета. За това не бих дал и 20лв камо ли 150лв + еконт...

+1 :th_up
А въпросния "майстор" дали има регистрация тук и дали има какво да каже в своя защита.
Съвет към колегата dynalias, напиши името на майстора в заглавието, за да го намират и други заинтересовани ...в гугъл :smile

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 02 фев 2016 15:56

По снимки е много трудно да се съди.
Но според мен това не е от скапано положен лак, а от малоумие (или недомисляне) :icon_lol
Хванал е и е омотал едно хубаво джантите, без да е стегнал лака както трябва. И се е опечатало стреч-фолиото. :no
В този студ боите трудно съхнат.
Особено пък новите 'екологични' бои на пикняна основа! :thumb_down
Миналото лято си боядисвах секцията с такава 'боя'.
След 5 (да напиша и с думи - пет ) дни, като сложих телевизора и се сдобих с 4 хубави кръгчета там, където легнаха крачетата на стойката.
В тия студове, за да изсъхне лака, сигурно месец ще трябва! :banghead

Потребителски аватар
IceHeart
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.8 AGN

Мнениеот IceHeart » Вто 02 фев 2016 18:38

Това полиране на борда ли е, или боядисване и лакиране на борда. Защото аз нещо не виждам полиран борд, на последните снимки. Даже е оплескал и спиците на джантите с боя. По-добре колега, си ги направи сам! Няма как да ги направиш по-зле от това, сигурен съм! Има достатъчно информация във форума, и колегите ще помогнат. Не давай повече пари за полиране, не си сакат!

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 02 фев 2016 19:11

Полиране на одъвкан борд без кит и боя не става.

Толкоз ли нямате бояджии в Габрово...

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Вто 02 фев 2016 19:18

muns61 написа:Полиране на одъвкан борд без кит и боя не става.

Толкоз ли нямате бояджии в Габрово...

Полиране, кит и боя са думи, които нямат място в едно изречение.

Потребителски аватар
dynalias
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dynalias » Вто 02 фев 2016 22:23

Човека, няма регистрация тук, просто искам да предпазя максимално повече хора чули от някъде за него. Джантите освен, че са осрани по бордовете ами и е нацапал сърцевината. В околията нямаме човек който да полира джанти и реших да поема риска с еконт. Бояджии има колкото искаш ама исках някак си да запазя старият им вид просто да ги освежа. Джантите са с графитени сърцевини с полирани бордове и лакирани отгоре. Човека каза, че джантите са съхнали 3 дни и са ги опаковали след това в Еконт.
Та внимавайте на кого си пращате джантите колеги!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”