Фиш след 5 месеца
- dr_parazit
- Автомобил: VW GOLF MK5
- Двигател: BLP 2004
Re: Фиш след 5 месеца
Аз ако съм ще обжалвам,обаче сега съм в чужбина,а брат ми не е такъв тип да гону съдилища и прочее.Иначе за другият път ще знам какво да правя
- Xaxy
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: AFN 1.9 TDI 110
Няма смисъл да се обжалва.... Карал си бързо, плащаш си глобата и следващия път караш нормално.
П.п. Някой от С.Загора да каже, наистина ли има камера на "път l-5,км.239+300 до бензиностанция Лукойл" , решихме идем на кафе ама карах малко над ограничението, но никаде не видях знак за камера....
П.п. Някой от С.Загора да каже, наистина ли има камера на "път l-5,км.239+300 до бензиностанция Лукойл" , решихме идем на кафе ама карах малко над ограничението, но никаде не видях знак за камера....

- vovo6808
- Автомобил: VW GOLF MK3
- Двигател: ABS 1992
Да има камера посока към Стара Загора в ляво .Ограничението е 60.
- Xaxy
Добре, но защо не е отбелязана с табела, че има камера....?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vasstop написа:Ако няма снимка - обжалвай. Ще падне в съда.
Дали ще падне?
Чл. 189.(4) (Нова - ДВ, бр. 10 от 2011 г., изм. - ДВ, бр. 19 от 2015 г.) При нарушение, установено и заснето с автоматизирано техническо средство или система, в отсъствието на контролен орган и на нарушител се издава електронен фиш за налагане на глоба в размер, определен за съответното нарушение. Електронният фиш съдържа данни за: териториалната структура на Министерството на вътрешните работи, на чиято територия е установено нарушението, мястото, датата, точния час на извършване на нарушението, регистрационния номер на моторното превозно средство, собственика, на когото е регистрирано превозното средство, описание на нарушението, нарушените разпоредби, размера на глобата, срока, сметката или мястото на доброволното й заплащане. Образецът на електронния фиш се утвърждава от министъра на вътрешните работи.
- vovo6808
- Автомобил: VW GOLF MK3
- Двигател: ABS 1992
Не съм сигурен дали има табела но аз често минавам от там и знам че има камера. Следващия път ще погледна за табела. 

- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
Срока за връчване на електронните фишове е една година,тоест ако не Ви го връчат отпада през това време имат законово право да Ви търсят и да го връчат което трябва да става лично,всички опити да да го предадат на роднина или комшия или някой случаен е незаконно!
За камерата до Лукойл има табели и то от големите и от двете страни на камерата!
За камерата до Лукойл има табели и то от големите и от двете страни на камерата!
- beuchat
- Автомобил: 1990 Golf 2
- Двигател: 1.6 EZ
Xaxy написа:Добре, но защо не е отбелязана с табела, че има камера....?
Колега,че то там от 1000 километра се виждат табелите,че има камера,отделно от това има доста табели с ограничение 60
- Xaxy
beuchat написа:Xaxy написа:Добре, но защо не е отбелязана с табела, че има камера....?
Колега,че то там от 1000 километра се виждат табелите,че има камера,отделно от това има доста табели с ограничение 60
Може,но изобщо не забелязах,че има табела с камера.... То с аверите наздраве ли да прайш,пътя ли да гледаш....

Май пак,ще ми дойде честитка,но дано да не ма е засякала мобилната камера....
- dr_parazit
- Автомобил: VW GOLF MK5
- Двигател: BLP 2004
didkoltd написа:Срока за връчване на електронните фишове е една година,тоест ако не Ви го връчат отпада през това време имат законово право да Ви търсят и да го връчат което трябва да става лично,всички опити да да го предадат на роднина или комшия или някой случаен е незаконно!
Значи незаконно ми узакониха фиша....Абсурдистан.....
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
dr_parazit написа:...Значи незаконно ми узакониха фиша....Абсурдистан.....
dr_parazit написа:Аз ако съм ще обжалвам,обаче сега съм в чужбина,а брат ми не е такъв тип да гону съдилища и прочее.Иначе за другият път ще знам какво да правя
Ще знаеш, ако четеш където трябва, не по форуми, където всеки чул-недочул дава собствен наклон. Не, че нещо...

ЗДвП
Чл 189. (5) (Нова - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) Електронният фиш по ал. 4 се изпраща на лицето по чл. 188, ал. 1 или 2 с препоръчано писмо с обратна разписка. В 14-дневен срок от получаването му собственикът заплаща глобата или предоставя в съответната териториална структура на Министерството на вътрешните работи писмена декларация с данни за лицето, извършило нарушението, и копие на свидетелството му за управление на моторно превозно средство. На лицето, посочено в декларацията, се издава и изпраща електронен фиш по ал. 4 за извършеното нарушение. Първоначално издаденият електронен фиш се анулира.
Чл. 188. (1) (Предишен текст на чл. 188 - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) Собственикът или този, на когото е предоставено моторно превозно средство, отговаря за извършеното с него нарушение. Собственикът се наказва с наказанието, предвидено за извършеното нарушение, ако не посочи на кого е предоставил моторното превозно средство.
Чл 189.(8) (Нова - ДВ, бр. 10 от 2011 г., доп. - ДВ, бр. 19 от 2015 г.) Електронният фиш подлежи на обжалване по реда на Закона за административните нарушения и наказания. Жалбата срещу електронния фиш се подава в 14-дневен срок от получаването му, а когато е направено възражение по ал. 6 - в 14-дневен срок от съобщаването на отказа за анулиране на фиша.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”