На масло не пали.
- дърт милиционер
- Автомобил: WV Polo 2F 1993
- Двигател: 1.4 DIESEL
Re: 1Z на масло не пали.
Естественно е че няма да пали. Олиото трябва да е 50/50 с нафта. Ако искаш само на олио да пали - трябва да имаш подгрев. Абе толкова ли сте бедни , та си трошите колите за няколко лева икономия ?
- andon_
- Автомобил: VW Vento 1H2
- Двигател: AAZ 1993 Bio Fuel
@vinixxx: Колега, в момента моето Венто е в Смолян, жена ми ходи на работа там с него. Ако видиш Венто бордо с номер PB да знаеш, че е моето! Та иди виж на какво мирише зад него. Последно в резервоара имаше 10 литра масло (изгоряло), 20 литра олио (отработено, но от картофи само) и 20 литра нафта! Ем .. няма такъв вървеж, а даже и при вас в Смолян, няма проблеми сутрин с първото палене :)
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Да , грешката е моя, като ги видях дюзите , в случая на 1.9 , ми стана ясно , моля за извинение .
дърт милиционер написа:Естественно е че няма да пали. Олиото трябва да е 50/50 с нафта. Ако искаш само на олио да пали - трябва да имаш подгрев. Абе толкова ли сте бедни , та си трошите колите за няколко лева икономия ?
икономия има огромна братле ;) особенно лятото. Щото мога да ти кажа, че за 20 лв си правя 15 литра гориво. Система да си сложиш е добре ако си изкарваш парите с тая кола, пък и триаа да имаш сериозни добиви на олио. Тоест да не си ограничен от количеството на ресурса олио. Нз кво толкова ви е смешно и имате против карането на олио.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Аз купих от една промоция на магазин Л и Д'Л мазнина за фритюрник , пет литрови туби с холио за 5.69 лв-тубата , огънах количката , бяха се опулили на касата
, за съжаление се разделям с моя всеядник AAZ ...инак щях да изкупя сичкото примоция в магазина
това ще си го добавям на АФН-а си по малко през лятото , аз сега слагам литър на 40л нафта , само за мазане . Лятото ще вдигна на литър към 10 нафта , повече -не !

-
- Автомобил:
- Двигател:
Малко да повдигна темата след 1000 литра изгорено отработено масло. Напук на повечето мнения в темата аудито все още си върви, и не дава признаци да се предава. Сега пердаши на 80/10/10 масло/бензин/нафта, лятото върви на 90/10 масло/бензин, като само в най- студените тази зима дни падах до 70/20/10. Дано да пиша пак след следващите 1000 литра. :)
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
И моя дрънгел върви със всичко мазно-само с вода още не ще....Обаче не знам дали е случайност миналото лято му засилих олиото и за един месец ми текнаха всичките маркучи за излишната нафта.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте,
След 2 години и "прекарване през дюзите" на доста отработено масло, трансмисионно масло и старо олио, аудито все още не се предава.
Разтропа се много предницата, но то след толкова возене е нормално, и този месец ще правя.
Изби си парите и съм намислил като се постполи хубаво времето, да започна проект м-тди. Доста почетох по въпроса, но това ще бъде в отделна тема,
където смятам подробно да се описва и обсъжда развитието на проекта.
След 2 години и "прекарване през дюзите" на доста отработено масло, трансмисионно масло и старо олио, аудито все още не се предава.
Разтропа се много предницата, но то след толкова возене е нормално, и този месец ще правя.
Изби си парите и съм намислил като се постполи хубаво времето, да започна проект м-тди. Доста почетох по въпроса, но това ще бъде в отделна тема,
където смятам подробно да се описва и обсъжда развитието на проекта.
- Lifeguard
- Автомобил: Passat B5 TDI_Lupo SDI
- Двигател: AHU_AKU
Това м-тди какво ще рече?Метан-дизел ли? 

- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Не. Прочети ТУК.
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
Това ще рече ТДИ,ама с механична помпа-тоест опит за премахване на електрониката в гор. процес.
- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
Текнали маркучи от чисто олио е не сериозно. Само от био дизел, заради повечето кол. Калиева или натриева основа, и не добрата промивка се разтича, помпата. Но със сигурност филтъра е задръстен. Смени го и пробвай пак. Аз съм за алтернативните горива, но напоследък с поевтиняването на основното(умишлено не назовавам дизел) е излишна хамалогията.
- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
powerade написа:Колега не тормози ТДИ-то с масло. Все пак е с директно впръскване, на някой предкамерен дизел слагай без да мислиш. Примерно на френските DTI може и вървят хиляди километри само с промиване на филтъра чат пат.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”