И отново борба с ръждата
-
- Автомобил:
- Двигател:
И отново борба с ръждата
Здравейте,Колеги.Искам да се консултирам за една наболяла тема-ръждата.Когато купих Полото си беше доста лъскаво,но за 3 години по нашите пътища вече заприлича на лисица.Вече трябва да предприема нещо, защото както е тръгнало ще трябва да го бракувам преди дасъм го изплатил.Смятам да изшлайфам ръждивите места до метал и след това да ги третирам с ръждопреубразовател.След това да покрия с полиестерна смола и стъклофибърна лента.След това китосване и боядисване, но след като нямам възможност да пръскам цялата кола, смятам да си поръчам спрей и да пръскам частично.Та притесненията ми са дали ще мога по този начин да спра ръждата и дали ще се различава спрея от оригиналната боя.Преди време бях правил на Москвича праговете по този начин, но не можах да разбера колко е удачен, защото малко след това ме удариха и го бракувах.Всяка идея ще бъде добре дошла.Благодаря предварително!
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: И отново борба с ръждата
А,ръждата отвън ли е на детаилите или избива отвътре навън?Ако е външна,изчисти,намажи с ръждопреобразувател,грундирай,изкитваи и пръсни със спрей.
Не ти препоръчвам да мажеш смола и стъклопласти върху ламарината-едно,две места да останат недобре прилепнали и влагата си влиза и си работи.
Вече ако избива отвътре ръждата,най-правилния начин е да се сменят с нови и да се обработят читаво.
Не ти препоръчвам да мажеш смола и стъклопласти върху ламарината-едно,две места да останат недобре прилепнали и влагата си влиза и си работи.
Вече ако избива отвътре ръждата,най-правилния начин е да се сменят с нови и да се обработят читаво.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Предните калници и престилката под задната броня смятам да ги сменя,но с втора ръка, защото новите не пасвали.Проблема е в праговете и задните вежди(колата е с 3 врати). Около веждите има бабунки, но боята е цяла, а праговете са клепани с нещо, предполагам че е антикор, който е подкожушен и ръждата избива през него.Между другото целия под отдолу и подкалниците са намазани с това чудо.Не зная оригинално ли се произвеждат така или немеца (предишни собственик)ги е правил.Като купувах колата не ми се видя да е пребоядисвана.
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
В Опел форума предполагам можеш да получиш надеждна информация
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, проблема ти е много сериозен! И щом калниците и задната престилка е тръгнала, бъди сигурен, че и пода е решето! Казвам го от личен опит. А колата със сигурност е Германка, или по-лошо Австрийка!
Там мятат луга, зимата за да не замръзват улиците. А в чужбина много не се тресат на автомобилите, и не ги мият често зимата, и ръждата побеждава! Съответно нашите автоДжигити, закупуват колите и ги магерят и продават на нас! Според мен и да я направиш, ръждата ще избие на друго място! Затова я карай докато може, и после се моли килото желязо да не е паднало от 30 стотинки надоло!
Там мятат луга, зимата за да не замръзват улиците. А в чужбина много не се тресат на автомобилите, и не ги мият често зимата, и ръждата побеждава! Съответно нашите автоДжигити, закупуват колите и ги магерят и продават на нас! Според мен и да я направиш, ръждата ще избие на друго място! Затова я карай докато може, и после се моли килото желязо да не е паднало от 30 стотинки надоло!
- Bahama man
- Автомобил: VW Polo 1998
- Двигател: AEF
Колега купи си хубав грунд за външни метални конструкции. Моето Поло също имаше рърждици тук там по праговете. Изжулих добре ръждата докато достигнах до метала. Пак повтарям иска ХУБАВО търкане докато не излезе метала. После се нанася с по-дебел слой грунда. Оставя се да изсъхне хубаво поне 24 часа, после с водна шкурка можеш малко да третираш, за да е гладко преди боядисването с боя. Вече цяла зима изкарах и ръжда не е почнала. Да се надявам да е решен проблема. Желая ти успех! Питай ако не ти е ясно нещо!
- lozan67
- Автомобил:
- Двигател:
Изпробвал съм доста ръждопреобразователи, но най-добре е стъргане до метал и отгоре двукомпонентен грунд.
- freshenero
- Автомобил: Sharan
- Двигател: ADY 2000
А те това е харна работа http://viralmega.com/awesome-gadget-rem ... ike-magic/
- Spas
- Модератор
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1800 RP
Яко шлайфане до метал, ръждопреобразувател на Вюрт, шкурене отново, Вюрт, измиване, подсушаване, боя. Много е хубаво и да качиш някакви снимки, да може да видим за какво иде реч...може и да е безсмислено!
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”