Доволни ли сте от сензора си за дъжд ?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
ssssl
Автомобил: Волво ЕХ30 428 коня
Двигател: CJXC

Re: Доволни ли сте от сензора си за дъжд ?

Мнениеот ssssl » Пет 11 мар 2016 22:01

http://ankk-vagcom.com/golf-7-5g-fermet ... -de-pluie/
При мен не стана, защото доста опции разцъках наведнъж, а ме домързя да повторя...
От сензора съм почти доволен (сериен си е - не съм го поръчвал). Каточели честотата се увеличава при по-висока скорост, но при спряло положение прекалено често бърше. На най-малката капка го ползвам.

Потребителски аватар
jordancho
Автомобил: VW Bora
Двигател: AGZ 1999

Мнениеот jordancho » Пет 11 мар 2016 22:31

VWGT написа:Единственият смисъл от тоя сензор е, че ако оставиш отворени прозорците или шибидаха, а навън завали, той ще ги затвори и колата няма да се намокри отвътре.
А може ли да се прекодира да работи на интервали, които ти му зададеш?

И аз не го знаех това - ще го пробвам :beer

Ivo_
Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
Двигател:

Мнениеот Ivo_ » Пет 11 мар 2016 23:57

jordancho написа:
VWGT написа:Единственият смисъл от тоя сензор е, че ако оставиш отворени прозорците или шибидаха, а навън завали, той ще ги затвори и колата няма да се намокри отвътре.
А може ли да се прекодира да работи на интервали, които ти му зададеш?

И аз не го знаех това - ще го пробвам :beer

Ползването на тази "екстра" изисква пре-кодиране, т.е. не е активна по дефоулт на всички коли.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Съб 12 мар 2016 9:30

при мен това със затварянето си го имаше и на тази и на предишните две, които бяха ВАГ със сензор ... и за това реших, че е стандартно.

иначе при по-силен дъжд сензора работи по-добре, но при слаб ръмеж никога не може да уцели режима.
При ускоряване, намаляване и спиране на светофар, скоростта на чистачките се променя. Т.е. влияе се от кличеството вужд и от скоростта на колата, да. И точно това го "обърква". Примерно при слаб дъжд в градско каране, постоянно тръгни, спри, ускори и той в един момент се успива в някакво положение, най-често (все едно си спрял да светофар), което за светофар е ок, но за движение не е. Та следва местене на лостчето напред назад, за да се освести. Поне при мен така работи и този и предишните, за които споменах. На мен лично не ми е удобно така, може би предефинирани интервали ще е по-добре за каране.
А точно това препрограмиране, реално изключва ли сензора или е само препрограмиране? Защото това с автоматичното затваряне на стъклата лятото го ползвам :)

Потребителски аватар
ПАЧО-80
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: AVG TDI 2000

Мнениеот ПАЧО-80 » Съб 02 апр 2016 19:22

Мога ли да активирам екстрата на пасат б5 2000г и с какъв кабел.KKL 409.1 ще стане ли

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”