http://ankk-vagcom.com/golf-7-5g-fermet ... -de-pluie/
При мен не стана, защото доста опции разцъках наведнъж, а ме домързя да повторя...
От сензора съм почти доволен (сериен си е - не съм го поръчвал). Каточели честотата се увеличава при по-висока скорост, но при спряло положение прекалено често бърше. На най-малката капка го ползвам.
Доволни ли сте от сензора си за дъжд ?
- jordancho
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: AGZ 1999
Re: Доволни ли сте от сензора си за дъжд ?
VWGT написа:Единственият смисъл от тоя сензор е, че ако оставиш отворени прозорците или шибидаха, а навън завали, той ще ги затвори и колата няма да се намокри отвътре.
А може ли да се прекодира да работи на интервали, които ти му зададеш?
И аз не го знаех това - ще го пробвам

-
- Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
- Двигател:
jordancho написа:VWGT написа:Единственият смисъл от тоя сензор е, че ако оставиш отворени прозорците или шибидаха, а навън завали, той ще ги затвори и колата няма да се намокри отвътре.
А може ли да се прекодира да работи на интервали, които ти му зададеш?
И аз не го знаех това - ще го пробвам
Ползването на тази "екстра" изисква пре-кодиране, т.е. не е активна по дефоулт на всички коли.
при мен това със затварянето си го имаше и на тази и на предишните две, които бяха ВАГ със сензор ... и за това реших, че е стандартно.
иначе при по-силен дъжд сензора работи по-добре, но при слаб ръмеж никога не може да уцели режима.
При ускоряване, намаляване и спиране на светофар, скоростта на чистачките се променя. Т.е. влияе се от кличеството вужд и от скоростта на колата, да. И точно това го "обърква". Примерно при слаб дъжд в градско каране, постоянно тръгни, спри, ускори и той в един момент се успива в някакво положение, най-често (все едно си спрял да светофар), което за светофар е ок, но за движение не е. Та следва местене на лостчето напред назад, за да се освести. Поне при мен така работи и този и предишните, за които споменах. На мен лично не ми е удобно така, може би предефинирани интервали ще е по-добре за каране.
А точно това препрограмиране, реално изключва ли сензора или е само препрограмиране? Защото това с автоматичното затваряне на стъклата лятото го ползвам :)
иначе при по-силен дъжд сензора работи по-добре, но при слаб ръмеж никога не може да уцели режима.
При ускоряване, намаляване и спиране на светофар, скоростта на чистачките се променя. Т.е. влияе се от кличеството вужд и от скоростта на колата, да. И точно това го "обърква". Примерно при слаб дъжд в градско каране, постоянно тръгни, спри, ускори и той в един момент се успива в някакво положение, най-често (все едно си спрял да светофар), което за светофар е ок, но за движение не е. Та следва местене на лостчето напред назад, за да се освести. Поне при мен така работи и този и предишните, за които споменах. На мен лично не ми е удобно така, може би предефинирани интервали ще е по-добре за каране.
А точно това препрограмиране, реално изключва ли сензора или е само препрограмиране? Защото това с автоматичното затваряне на стъклата лятото го ползвам :)
- ПАЧО-80
- Автомобил: VW PASSAT B5
- Двигател: AVG TDI 2000
Мога ли да активирам екстрата на пасат б5 2000г и с какъв кабел.KKL 409.1 ще стане ли
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”