Наем на Мултиван - Мисия невъзможна

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Multiguy
Автомобил:
Двигател:

Наем на Мултиван - Мисия невъзможна

Мнениеот Multiguy » Чет 19 май 2016 9:15

Здравейте,

Търся да наема Мултиван от 6-и до 11-и юни за пътуване до северна Гърция. За жалост намерих само две български фирми, които предлагат Мултиван. Едната Eurovan24 - не съм виждал толкова непрофесионална компания. Интернет сайта им е от миналото десетилетие, не може да се направи резервация онлайн. Бях им пратил имейл преди няколко месеца, никакъв отговор. От трите телефонни номера, един е винаги с включена гласова поща, другите два не вдигат, дава зает сигнал или в двата пъти, в които вдигнаха ми казаха да им пратя имейл, за да уточним детайлите и няколко часа по-късно след липса на отговор, обещаха да пишат и отново никакъв отговор. Не пожелавам на никой да наеме кола от тях и да се налага да им звънне.

Цените и депозита на другата изглеждат прекалено завишени за модел от 2008. Затова отворих темата, ако някой от вас има познат/приятел, който отдава под наем или е склонен да ми даде под наем личния си VW T4 T5 T6 Multivan/Westfalia/California, моля оставете в темата координати или ми изпратете лично съобщение.

Благодаря за отделеното време и приятен ден!

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: Наем на Мултиван - Мисия невъзможна

Мнениеот Stivi » Чет 19 май 2016 10:29

Ама държиш точно на Мултиван, а не просто микробус 6+1 ?

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Чет 19 май 2016 10:46

Много съм любопитен авторът на темата как си представя отдаването под наем и цената, която смята за разумна.

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Чет 19 май 2016 14:42

Няма как. В зависимост от оборудването цените варират от 140 до 200лева на ден. Аз търсех кемпер, но за 7-10дни е убийствено предвид наема и депозит от около 1000лева, гориво, допълнителни такси ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако се пътува извън страната. По-лесния вариант е да се резервира бунгало или каравана в Гърция например. Това сме решили, защото заради едното возене до Гърция и обратно да дадем 2000+ лева е просто излишно. За тези пари ще бъдем още веднъж на почивка там. Поне наблюденията ни бяха над кемпери Фиат... За фауве не искам и да си представям какви ще са цените... А пък някой да си даде кемпера, буса-забрави.

Multiguy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Multiguy » Чет 19 май 2016 16:52

myrshavija написа:Много съм любопитен авторът на темата как си представя отдаването под наем и цената, която смята за разумна.

От Eurovan цените и условията ги намирам много разумни. Просто не можех да се свържа, защото не си вдигаха телефона и не отговаряха на имейла. Ако те отдават Мултиван от 2014-а на една цена, а друга компания от 2008-а на по-висока цена, ценообразуването на втората компания не е много адекватно според пазара.

Ако погледнеш цените в Полша или в западна Европа, ще видиш че има по-разнообразно предлагане, по-добри цени или по-нови коли.

Stivi написа:Ама държиш точно на Мултиван, а не просто микробус 6+1 ?

Защото на Мултиван задните седалки лягат, свързват се със средните, слагам си един матрак и ето ти легло.. При 6+1 минивановете, зависи от модела и годината. При някой от тях всички седалки лягат напред и има равна плоскост, при други не. При почти всички 8+1, пейките и облегалките на седалките са неподвижни.

Multiguy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Multiguy » Пон 23 май 2016 11:50

vucata написа:Няма как. В зависимост от оборудването цените варират от 140 до 200лева на ден. Аз търсех кемпер, но за 7-10дни е убийствено предвид наема и депозит от около 1000лева, гориво, допълнителни такси ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако се пътува извън страната. По-лесния вариант е да се резервира бунгало или каравана в Гърция например. Това сме решили, защото заради едното возене до Гърция и обратно да дадем 2000+ лева е просто излишно. За тези пари ще бъдем още веднъж на почивка там. Поне наблюденията ни бяха над кемпери Фиат... За фауве не искам и да си представям какви ще са цените... А пък някой да си даде кемпера, буса-забрави.

В други държави като Австрия, Германия и Швейцария има доста голям избор и на VW Westfalia и California. В Испания също има една компания с разумни цени за западна Европа и California ванове. Виждал ли си в България или Гърция някой да предлага VW California/Westfalia или Mercedes Marco Polo? На мен не ми трябва голям кемпер, а Multivan или кемпер с размерите на нормален ван. Ако искаш отговори тук, за да видят всички или на лично съобщение. Благодаря!

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Пон 23 май 2016 14:15

Нали говорим за тука? Каква Австрия, Германия, Испания. На теб ти трябва за Гърция нали така? Какво повече от това да ти се отговаря? Тука това нещо като отдаване под наем на кемпери и бусове от висок клас, все още е в процес на развитие и няма как да ти удовлетвори желанията на ниска цена. Видял си еурован24 така, че тя отпада. За друга фирма не се сещам на нашия пазар.

Multiguy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Multiguy » Сря 25 май 2016 15:28

За тук става въпрос, иначе нямаше да питам в този форум. Каза, че предлагат кемпери и затова те попитах дали имат кемпер ванове като посочените модели, които и на цените им в западна Европа от по около 100 евро на ден са напълно приемливи за това, което получаваш.

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Сря 25 май 2016 16:25

Не, нямат. Само Фиат. http://www.bagira-kemp.com/

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”