Здравейте.На втората ми кола,която е Смарт Форту 99та 600сс бензин с ABS,смених задно дясно спирачно цилиндърче и от тогава има въздух в системата.
Обезвъздушох първо само задна дясна и не се оправи.
След това четерите гуми по ред -задна дясна,задна лява,предна дясна предна лява последно,но на изгасена кола и не се получи.
След това на запалена кола задна дясна,задна лява,предна лява и последно предна дясна този път на запалена кола и последно предна дясна,а не предна лява и ефекта е абсолютно същия.
Като напомпя педала има спирачки,но ако само го натисна спира ,но и същевременно потъва педала и до долу и престава да спира-Трябва да припомпа веднуж-дваж.Също и като спра до нула на напомпан педал и като спра задържам и потъва плавно.При обезвъздушаването не оставям да падне под минимума в казанчето,като само за първия път не съм согирен.Не виждам и течове.
Не мога да обезвъздуша спирачките Smart
-
- Автомобил: Vento 1.9TDI Smart 600cc 1999
- Двигател: AHU 1997
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Re: Не мога да обезвъздуша спирачките Smart
Да не върти течност в помпата?
-
- Автомобил: VW T4 1996
- Двигател: AET
- Контакти:
Така описано ми понамирисва на нова спирачна помпа.
- Espero
- Автомобил: Passat B4 1.9TDI
- Двигател: 1Z
Помпа.....не е въздух.
-
- Автомобил: Vento 1.9TDI Smart 600cc 1999
- Двигател: AHU 1997
Уж смених само цилиндърчето и веднага след това стана така.Нямам и ръчна,като преди това ръчната заковаваше.Проблема взе да намаля с времето или просто и свикнах,но не е проблем да се кара така.Не е чак толкова зле,че да не работи помпата.
-
- Автомобил: VW T4 1996
- Двигател: AET
- Контакти:
Здравейте колега, ръчната притиска обраните накладки към диска. Ако сте на дискови спирачки задни ....... при изтегляне на ръчна : обирате по една накладка към спирачен диск : при некорекно работеща система нарешната накладка отдава малко и реално усуквате диска защото няма кой да го подпре от другата страна .....
Но щом казвате че не е проблем да се кара така .. вие си знаете най добре .
Според мен не е редно и безопасно (за Вас и за околните) да се ползва кола със неизправна спирачна система .
Но щом казвате че не е проблем да се кара така .. вие си знаете най добре .
Според мен не е редно и безопасно (за Вас и за околните) да се ползва кола със неизправна спирачна система .
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”