Избор на вериги за сняг

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Re: Избор на вериги за сняг

Мнениеот Дашо » Съб 18 дек 2010 12:16

Бях решил да си взема течни вериги, защото един приятел горещо ми ги препоръча, но след изчетеното по форума се "разкандардисах" (размислих) mhihi

Гледам сега по нета вериги, ама нек`ви текстилни Auto Sock- 145лв. излизат :047:

От къде мога да си намеря вериги, които да не са маркови, да не са скъпи, просто да вършат работа??? :roll:

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Съб 18 дек 2010 12:42

Дашо написа:Бях решил да си взема течни вериги, защото един приятел горещо ми ги препоръча, но след изчетеното по форума се "разкандардисах" (размислих) mhihi

Гледам сега по нета вериги, ама нек`ви текстилни Auto Sock- 145лв. излизат :047:

От къде мога да си намеря вериги, които да не са маркови, да не са скъпи, просто да вършат работа??? :roll:

С риск да ме оплюят - от Метро (има ги и другаде) за 24 лв. За марка не се сещам, представлява черна кутия с дръжка. Лично съм ги ползвал, и при спазване на инструкцията за употреба (правилен размер, натягане - на място и след 50-100 метра; допустима максимална скорост и натоварване, сваляне при незаснежен терен) не се късат и т.н., тоест определено вършат работа.
За текстилните бях чел в офроуд форума, че гумата буксувала в тях (особено при спиране), което ги прави по-опасни дори и от летни гуми !

Потребителски аватар
Pet_rov
Автомобил: Passat Variant B4
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот Pet_rov » Пон 05 дек 2016 11:51

Здравейте, колеги! С това мнение кандидастствам да стана археолог на месеца, но...
Искам да си купя вериги за сняг. Вчера имах път към "Метро" и ги загледах. Цената е добра, обаче на всички кутии нямаше моят размер 185/65/14. Колата е от профила. Най-близък размер беше 185/70/14. Марката май беше Аутопрактик или нещо подобно. Това число 70 вместо 65 проблемно ли ще е?

Потребителски аватар
haga
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот haga » Пон 05 дек 2016 13:01

не

Потребителски аватар
Pet_rov
Автомобил: Passat Variant B4
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот Pet_rov » Пон 05 дек 2016 13:54

Много благодаря!

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 05 дек 2016 19:02

Марката на веригите е Кьониг и Певаг. Опитай се с боклуците от Метро подобните магазини да се движиш по асфалт или паваж при положение тука има 20-50 см сняг и лед , а след 50 м няма,завиеш в улица в ляво или дясно половинметър сняг и коловози. Или играеш спри сложи , спри =свали или караш наред.
С Певаг а съм дрънчал почти седмица по варненските "почистени" улици през 2004 или 5 г. Бях качвал снимки за 1 Тойотник Хиайс зарит до долната страна на прозорците при почистените улици

Потребителски аватар
viksanlg
Автомобил: Пасат б3 Лада Калина
Двигател: пб
Контакти:

Мнениеот viksanlg » Вто 06 дек 2016 21:10

И аз съм с вериги марка Певаг от 13/14 години модел "меча стъпка" купени от Метро във времената, когато не предлагаха сегашните боклуци.Веригите са тествани многократно.В една варненска зима бях закъсал зверски с Волвото ми след като колата се качи по корем и въртях гуми над 2 часа около Куманово (варненско).Доста дупки в замръзналия асфалт направих през това време, докато се опитвах да се отровя с мите авери завършвайки инициатива с успех и малко износванване, но не и скъсани.Препоръчвам на всеки който иска да притежава надеждни вериги. Ако някога ми се наложи да закупя вериги с друг размер не бих се поколебал отново да взема същата марка.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”