myrshavija написа:Разбира се, че имаш право на мнение. Ако с думичката "приблизително" визираш първия си пост, то аз мога да кажа, че при Г3 гти грешиш с "приблизително" 35%, а при S6 грешката ти е "приблизително" 55%. Такова презапасяване ми се вижда "приблизително" прекалено голямо. А и не става въпрос за дизелов, а за бензинов двигател в темата, ако не греша, което прави обобщението ти по-горе за "приблизително" амперчас на киловат много некоректно.
За ония коли над 400 киловата няма да смятаме отклонеието от "приблизителното" ти правило, съгласен ли си?
Не аз съм зачекнал темата за 400 кW. Говорим конкретно за колата на колегата. Мотор 101 кW. Изборът на батерия е доста сложен. Първо зависи от пакета екстри. При пълен ел. пакет задължително се качват едни 5 до 10 Ah към стандартната батерия- проверено, мога да дам и линк, ако някой го интересува. Изборът зависи още от вида на мотора, компресията, стартера и не последно място от това какъв е алтернатора и колко ампера заряден ток дава. Трябва да се пресметне и как се кара колата. Колко градско като пробег има и колко магистрален. Ако я гаси мн. често какво ще се случи с по-малкия акумулатор? Някой замислял ли се е, защо на такситата не им признават гаранцията на акумулаторите или в повечето случаи е само 6 месеца.
За мен лично презапасяването с мощност винаги е плюс. В повечето случаи по- мощната батерия изкарва почти двойно, а струва по- малко от две нови.... Шофьор съм от 22 години и досега съм нямал акумулатор, който да кара по- малко от 7 години.