Здравейте, колеги, ако някой може да ми даде малко акъл по този въпрос много ще го оценя!
В момента съм в Гърция и ми се наложи да карам известно време на полусъединител, по гаден черен път с много завои и урва от двете страни, със страшна денивелация, на задна (просто нямаше алтернатива, на никой не пожелавам такава гадост).
Та прекрасния резултат е, че се разсмърдя на феродо и се вдигна малко пушилак чак от под капака. Позачаках да поизстинат чаркалъците и я покарах (вече на нормален път и по нормален начин), и нищо интересно не се забелязваше или усещаше НО продължава да смърди на феродо щом правя дори малък полусъединител. От една страна съм доста успокоен, че изтрая 15ина мин. каране без да й мигне окото на колицата, но мисля че е пагубно да се игнорира тази миризма.
То е ясно че ще има смяна на съединители и разправии с майстори, и драми. Това не е под върпос. Обаче ми е интересно дали някой има опит с такъв тип проблем и колко точно е спешен. Защото сега имам едни 5 дена още от отпуската, които разбираемо не искам да ги хвърлям по дяволите и да хуквам към България от параноя.
От друга страна не искам да съм безотговорен шофьор, да си затворя очите за потенциално фатален проблем, да карам като баровец и накрая да взема да утрепя я себе си я (по-лошо) друг човек.
Ако може някой да ми даде акъл, да сподели дали е бил в подобна ситуация, рискове от чакане (макар и с 5 дена) и тем подобни ще съм безкрайно благодарен. Ако трябва да си вдигам чукалата за БГ ще го сторя, даже си имам и застраховка и може рапатрак да ме върне. Но ако може просто да карам рядко и да я щадя и така да изкретам още няколко дена без да ставам опасносен на пътя, бих предпочел така.
В крайна сметка до сега не ми се е случвало такова чудо, може да е някаква остатъчна миризма това, предпочитам да питам и старило и патило преди да си правя сам заключения
Силна миризма на феродо след като насилих съединителя
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Силна миризма на феродо след като насилих съединителя
Колега,на "полусъединител" не се кара!Липсва информация и каква е колата,но както и да е станалото-станало!Далеч съм от мисълта да те поучавам как се кара!При всички положения си "запалил" феродовия диск.Пробвай колата на баир и ако на пета ,или четвърта/според наклона/ усетиш че като подаваш гас колата не набира,т.е. съединителя буксува,значи наистина имаш спешен проблем за решаване.Колкото до миризмата на феродо,тя едва ли ще изчезне,до смяната на съединителя!Ако,не буксува,изкирай си почивката и без много "ръчка",в България за смяна!Желая ти късмет!
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Опекъл си феродото, но не е страшно, ако не боксува. Изкарай си почивката и се прибирай до къщи со кротце, со благо и предавка надолу при по-големи изкачвания.
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Скъсил си живота на съединителя....нищо повече...ще мирише известно време ще се отмирише ....
niki_k написа:Колега,на "полусъединител" не се кара!
А как се кара на черен път с дупки и неравности където и на първа без газ колата се движи прекалено бързо?
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Ще мирише няколко часа и ще се оправи.Ако не боксува съединителя не барай нищо.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
evg_eni написа:niki_k написа:Колега,на "полусъединител" не се кара!
А как се кара на черен път с дупки и неравности където и на първа без газ колата се движи прекалено бързо?
Значи този път не е за тази кола, или тази кола не е предназначена за такива пътища.
Относно съединителя - покарай така, ще се измирише. И аз веднъж подпалих моя, даже малко пробоксуваше, ама се оправи с времето.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Каква е колата?
-
- Автомобил: Volkswagen Passat
- Двигател: AJM
Като гледам по другите мнения на колегата. Колата е голф 5 1.9 90катъра майче. Но и според мен ако не буксува не се притеснявай от нищо. Газ на байра да видиш дали ще вдига само обороти пък ще стой на място. Лека вечер
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”