Съвет за шофьорски курс.
Re: Съвет за шофьорски курс.
Аз като карах курс потеглих направо на шосе извън града. Право с голяма видимост и минимално движение. И аз очаквах полигон, но инструкторът така решил. Но да те пусне насред града изглежда лоша идея. Това с автоматика също е странно.
- summer_smile_
- Автомобил: Passat B7 Alltrack
- Двигател:
MMX написа:Аз като карах курс потеглих направо на шосе извън града. Право с голяма видимост и минимално движение. И аз очаквах полигон, но инструкторът така решил. Но да те пусне насред града изглежда лоша идея. Това с автоматика също е странно.
При мен на първото кормуване бяхме трима курсиста, инструкторът попита има ли някой, който е шофирал, аз казах “да” (в едно село...) и ми каза “Качвай се и тръгвай”. От Скобелев, през Руски паметник до Люлин, в час пик... После два дни ми трепереха ръцете. Ти за полигон говориш...
-
- VW експерт
- Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
- Двигател: AVF
Чак сега събрах две и две, сетих се и за предишната тема на автора(каквато беше пуснал не само в този форум)... Явно все пак има някакво развитие, което там се отричаше да е много възможно...
Изясни ми се колко е безсмислено да се дават съвети на някои хора.
Чисто информативно- имам колега, автобусен шофьор в Германия, който му липсва ДЕСНИЯ крак под коляното, и ползва протеза. Над 50-годишен е, а крака си загубва преди 3-4 години при инцидент докато е работел като кранист. След инцидента е държал отново изпити за шофиране, и тогава е карал и курса за автобусен шофьор. Работи наравно с всички без да се оплаква, по средно 10-12 часа на ден, и между 250 и 400км. Личният му автомобил е с ръчна скоростна кутия.
Не търси специално отношение, не се оплаква, и не си търси извинения... просто се справя с каквото му е предоставил живота(жена му също е нещо болна, та той се грижи и за всичко вкъщи). Изключително рядко може да го види човек, да не е в отлично настроение, с желание за работа, подсвирква си с уста, винаги дружелюбен с околните... Шапка му свалям за тоя здрав дух който има.
Мисля, че може да е доста добър положителен пример за някои хора...
Изясни ми се колко е безсмислено да се дават съвети на някои хора.
Чисто информативно- имам колега, автобусен шофьор в Германия, който му липсва ДЕСНИЯ крак под коляното, и ползва протеза. Над 50-годишен е, а крака си загубва преди 3-4 години при инцидент докато е работел като кранист. След инцидента е държал отново изпити за шофиране, и тогава е карал и курса за автобусен шофьор. Работи наравно с всички без да се оплаква, по средно 10-12 часа на ден, и между 250 и 400км. Личният му автомобил е с ръчна скоростна кутия.
Не търси специално отношение, не се оплаква, и не си търси извинения... просто се справя с каквото му е предоставил живота(жена му също е нещо болна, та той се грижи и за всичко вкъщи). Изключително рядко може да го види човек, да не е в отлично настроение, с желание за работа, подсвирква си с уста, винаги дружелюбен с околните... Шапка му свалям за тоя здрав дух който има.
Мисля, че може да е доста добър положителен пример за някои хора...
- summer_smile_
- Двигател:
cecoa1, кому е нужен този пример от живота? Похвално е, че човекът в Германия шофира автомобил с ръчни скорости. Какво общо има това с въпроса на автора? Категория В автоматик е законна в България и всеки има право да я изкара, когато такова е неговото желание, независимо дали има или няма медицинска причина за това. Не виждам авторът да е питал редно ли е или не, нито да е искал мнение по този въпрос. При проблем с левия крак за мен е абсолютно нормално да иска да кара автомат, при положение, че законът му го позволява. Моля да се въздържате, защото последното мнение е чист спам, граничещ с обида, и при следващо такова ще получите предупреждение.
- PlamenDimitrov1
- Автомобил: golf 3 GTI _ 1Y
- Двигател: ABF 95 _ 1Y 93
При мен ситуацията беше подобна - караници постоянно през първите няколко часа (не че после не ме овикваше като сгреша нещо за пореден път де), но и си имаше причина. Инструктора и бащата адаши и се познават - моя му беше казал "малкия може да кара, искам да го научих само как да си вземе изпита без проблем".
Първите 2 часа - той кара до един паркинг, даде ми да свикна на съеденителя, 20 минути обикаляхме през 4 гърбици в кръг (много викане), извънградско, почивка (конско) и ми даде да вляза в Стара Загора в час пик "да се закарам до вкъщи" (мина добре).
Е?
До 6тия час някъде мислех да се отказвам, след това нямах търпение пак да карам. Да тираниите бяха досадни, но и човека си знаеше работата. На изпита имам 1 наказателна точка или както се водят по простата причина, че не изчаках насрещна кола - имаше място, никой не спирал, просто е трябвало да го изчакам.
Моя съвет е карай колкото можеш да караш преди да си поискат останалите пари - все пак си им дал нещо, използвай каквото можеш. Ако не потръгне - търси друг!
Първите 2 часа - той кара до един паркинг, даде ми да свикна на съеденителя, 20 минути обикаляхме през 4 гърбици в кръг (много викане), извънградско, почивка (конско) и ми даде да вляза в Стара Загора в час пик "да се закарам до вкъщи" (мина добре).
Е?
До 6тия час някъде мислех да се отказвам, след това нямах търпение пак да карам. Да тираниите бяха досадни, но и човека си знаеше работата. На изпита имам 1 наказателна точка или както се водят по простата причина, че не изчаках насрещна кола - имаше място, никой не спирал, просто е трябвало да го изчакам.
Моя съвет е карай колкото можеш да караш преди да си поискат останалите пари - все пак си им дал нещо, използвай каквото можеш. Ако не потръгне - търси друг!
-
- VW експерт
summer_smile_ написа:cecoa1, кому е нужен този пример от живота? Похвално е, че човекът в Германия шофира автомобил с ръчни скорости. Какво общо има това с въпроса на автора? Категория В автоматик е законна в България и всеки има право да я изкара, когато такова е неговото желание, независимо дали има или няма медицинска причина за това. Не виждам авторът да е питал редно ли е или не, нито да е искал мнение по този въпрос. При проблем с левия крак за мен е абсолютно нормално да иска да кара автомат, при положение, че законът му го позволява. Моля да се въздържате, защото последното мнение е чист спам, граничещ с обида, и при следващо такова ще получите предупреждение.
Не е до ръчните скорости, а до оправданията. Ако прочетете предишната тема на автора, може би ще си обясните малко по-добре картинката.
Ето и една също негова в друг форум - https://www.offroad-bulgaria.com/showth ... p?t=234385
Очевидно все пак се е качил в нормална кола автоматик, въпреки че тогава отхвърляше такава възможност.
Видяхте и отговора на моя въпрос защо точно автомат(забравил бях, че той е с онези теми)... Но няма лошо, така е решил, така е представил нещата.
Нямам нищо против хората в неравностойно положение, а против хората които правят излишни драми, все питат, но едновременно знаят всичко. Против съм прибързаните заключения и излишните оправдания. Животът за съжаление не е само цветя и рози, и мрънкането и оправданията, не са най-достойните начини за справяне, а и рядко работят...
От два часа разбра, че инструктора нещо не го бива за него. Ако и другия не го бива, до кога ще ги сменя?!
Нямало полигон, ми ако иде на полигон, и после пак му е трудно на улицата, кой ще е виновен?! Какво се вторачва в тоя полигон, там основно се учи тръгване с ръчни скорости, от което той няма нужда. Маневрите си се усвояват и на улицата, и паркиране и всичко, разликата е най-вече за инструктора, той носи цялата отговорност.
Спам ли е, че казвам да си даде още време, да има търпение, упоритост, и да се концентрира върху обучението, а не върху кусурите му?! Ами ако това е единственият начин?! А без тия неща, само с мрънкане и оправдания, въобще възможно ли е да се научи човек???
Е, всичко това си е мое мнение, и като се замисля, май беше по-добре да си го спестя, щото се схваща твърде погрешно. Но е ясно, че никого не ангажирам с него, щом има възможност, да сменя инструктори, школи...и каквото е нужно, та белким намери някой да го научи с магическа пръчка, без да усети или даже да си мръдне пръста...макар че доста се съмнявам...
Колкото до предупреждение за спам и пр... не си правете труда, спирам се сам и оставам предимно читател, какъвто съм бил през повечето време в този форум.
Преди да отговоря на колегата да спомена, че вече имам няколко избора за продължаване на курса, но просто се опитвам да събера максимален брой мнения за максимален брой школи. Като се опариш си по-внимателен. Не, че не може да се повтори, но както се казва да пази Господ.
Не мога да казвам на никой какво да прави или да не прави, но мога да ви помоля И Ви моля останалите участници да не вземата отношение във връзка със следващите ми думи. Нека оправим темата (и без друго е на приключване).
По същество казаното е тотална обида. За да го разбирате е необгодима висока степен на така наречената "емоционална интелигентнот" + способност за слушане/четене с емпатия. Неща които демонстрирате, че са ви чужди.
Моля да ме разберете правилно! НЕ ВИ НАПАДАМ! 10 000 човека = 10 000 характера; наясно съм. За това просто ще обясня, защо е вярно горното твърдение.
Вие и всеки друг не ме познавате. Не знаете нищо за мен и живота ми. Така искам и да си остане! Обаче, въпреки това, въз основа на един въпрос ме осъждате и отправяте кфалификации. МРАЗЯ да се оплаквам, да споделям, камо ли да се оправдавам за живота си, по тази причина само ще отговоря на поставените от Вас въпроси. Учтивата форма не е случайна. А да, дори няма да правя опит да обяснявам какво е предназначението на форумите, по същество.
Преди да се насоча към курс на автоматик търсих начин за вземане на книжка на ръчна трансмисия. Обаче след 5 (ПЕТ) години през които получавах един и същ отговор, че първо ТОЛЕК трябва да се произнесе имам ли право или НЕ да съм шофьор ИЗОБЩО и след това ВЪЗ основа на тяхното становище И препоръки за вид на автомобила трябва да се търсят варианти. Обръщам специално внимание на следното: няколко пъти са ми казвали, че НЯМАМ право да съм шофьор, но въпреки това не спрях да търся варианти с надеждата, че нещата ще се променят. НИКОЙ до ден днешен не ми е отговорил КАК хора без долни крайници са станали шофьори във времена когато е нямало автоматици в автошколите!!! Не ми говорете за инструктори, защото нямам такива познати/приятели.
Обръщам внимание на това, че сега можеше да съм с 5 (ПЕТ) годишен стаж зад волана. Пробвай да живееш с тази мисъл, а това далеч не единствената мисъл с която някои от нас са принудени да живеят.
За Германия ми говорите. Ами, че там има НАД 100 (СТО) фирми легално занимаващи се с модифициране (или както там е правилно да се каже) на автомобили за хора с увреждания. А в САЩ има хора които шофират БЕЗ ръце, и не просто шофират ами са наети на работа.
И сега какво, като съм инвалид да нямам изисквания към нищо и никого?! Да не уча, да не мечтая, да си остана роб на системата и още и още и още!
Споменавате ми вашия приятел, но сте пропуснали, че НЕ Е в България. Родината ни е ПРЕЛЕСТНА, не за това го казвам, просто има доста неуредици.
Коелега, ти въобще осъзнаваш ли със своето лекомислие в каква ситуация се напъха!?! Или си от онези които мятат бомба и газ до дупка да гледат отстрани зрелище?
Не мога да казвам на никой какво да прави или да не прави, но мога да ви помоля И Ви моля останалите участници да не вземата отношение във връзка със следващите ми думи. Нека оправим темата (и без друго е на приключване).
По същество казаното е тотална обида. За да го разбирате е необгодима висока степен на така наречената "емоционална интелигентнот" + способност за слушане/четене с емпатия. Неща които демонстрирате, че са ви чужди.
Моля да ме разберете правилно! НЕ ВИ НАПАДАМ! 10 000 човека = 10 000 характера; наясно съм. За това просто ще обясня, защо е вярно горното твърдение.
Вие и всеки друг не ме познавате. Не знаете нищо за мен и живота ми. Така искам и да си остане! Обаче, въпреки това, въз основа на един въпрос ме осъждате и отправяте кфалификации. МРАЗЯ да се оплаквам, да споделям, камо ли да се оправдавам за живота си, по тази причина само ще отговоря на поставените от Вас въпроси. Учтивата форма не е случайна. А да, дори няма да правя опит да обяснявам какво е предназначението на форумите, по същество.
Преди да се насоча към курс на автоматик търсих начин за вземане на книжка на ръчна трансмисия. Обаче след 5 (ПЕТ) години през които получавах един и същ отговор, че първо ТОЛЕК трябва да се произнесе имам ли право или НЕ да съм шофьор ИЗОБЩО и след това ВЪЗ основа на тяхното становище И препоръки за вид на автомобила трябва да се търсят варианти. Обръщам специално внимание на следното: няколко пъти са ми казвали, че НЯМАМ право да съм шофьор, но въпреки това не спрях да търся варианти с надеждата, че нещата ще се променят. НИКОЙ до ден днешен не ми е отговорил КАК хора без долни крайници са станали шофьори във времена когато е нямало автоматици в автошколите!!! Не ми говорете за инструктори, защото нямам такива познати/приятели.
Обръщам внимание на това, че сега можеше да съм с 5 (ПЕТ) годишен стаж зад волана. Пробвай да живееш с тази мисъл, а това далеч не единствената мисъл с която някои от нас са принудени да живеят.
За Германия ми говорите. Ами, че там има НАД 100 (СТО) фирми легално занимаващи се с модифициране (или както там е правилно да се каже) на автомобили за хора с увреждания. А в САЩ има хора които шофират БЕЗ ръце, и не просто шофират ами са наети на работа.
И сега какво, като съм инвалид да нямам изисквания към нищо и никого?! Да не уча, да не мечтая, да си остана роб на системата и още и още и още!
Споменавате ми вашия приятел, но сте пропуснали, че НЕ Е в България. Родината ни е ПРЕЛЕСТНА, не за това го казвам, просто има доста неуредици.
Коелега, ти въобще осъзнаваш ли със своето лекомислие в каква ситуация се напъха!?! Или си от онези които мятат бомба и газ до дупка да гледат отстрани зрелище?
-
- VW експерт
Млади момко, успокой топката, и се опитай да погледнеш обективно на нещата, без да замесваш здравословното си състояние, което явно те е обсебило.
От какво се обиди, че по културен начин се опитах да ти покажа, че драматизираш и отправяш претенции и очаквания, без да имаш необходимият ценз за това?!
Или от примера с моя колега, който беше за да ти покажа, че здравословното състояние не е причина, и не ти дава право да се държиш по гореописания начин.
Форумите са, каквото са - не можеш да очакваш, че непременно ще ти решат проблемите, още повече при някаква криворазбрана представа за анонимност, която избива в нелогичност и непоследователност. Това просто защото и доста по-прости въпроси от твоите, могат да получат правилен отговор само при някакво ниво на познаване на питащия...не буквално, но поне опита и нивото на знанията му, това определя правилно контекста на въпроса.
При теб какво се получи?!
Преди няколко седмици, пита в няколко форума за избор на подходяща кола заради здравословния ти проблем. Какви ли не идеи се дадоха, дискутира се и как ще изкараш курса, въобще драма беше, защото почти категорично отричаше най-осъществимите варианти за това начинание.
От тогава ни вест, ни кост, никакво развитие по темата, и изведнъж вече си в учебна кола, предполагам съвсем нормална, колкото и тогава да ти се струваше извън възможностите. Очевидно тогавашната драма, че няма да можеш да ползваш нормална кола е била излишна. Не сподели нищо по въпроса, то затова и аз не се сетих, че си същия човек от предишната ти тема, та затова и попитах, защо държиш на автоматика. Вместо да подсетиш аудиторията веднага, барем с линк към предишната тема, се опита да замажеш нещо нещата, после се отказа, но пак се наложи да се сетя сам какъв ти беше случая. Излишна непоследователност от твоя страна, или те досрамя(не виждам от какво) да кажеш, че на практика драмата не се е оказала толкова голяма колкото си смятал?! Но пък сега смяташ, че има сериозна драма с инструктора ти... Дали пък това също не би могло да се окаже само плод на прибързаната ти и некомпетентна оценка?!
Ще ти го кажа направо - дали нямаш (понякога)измамното самочувствие, че поради твоите проблеми си с нещо доста повече в интелектуално отношение от повечето хора, което да те кара да вярваш най-много на собствената си преценка, дори когато съвсем обективно нямаш потенциала за най-добрата такава в някоя област?!
Естествено, анализът е ограничен доколкото би имал връзка с дискутирането на казуса в конкретната тема. Смятам, че не влияе съществено на коментираната анонимност.
Всичко, което се опитах да направя в тази тема, беше да ти дам съвет да проявиш малко повечко търпение, за да бъдеш по-сигурен в мнението си за инструктора и обучението. Това най-малкото за да си спестиш излишни разправии, както и пари(колкото и да си анонимен, стана ясно, че не си милионер). И колкото и да ме обвиняваш в липсата на емпатия, съм достатъчно добронамерен и търпелив, за да ти отговоря без негативни чувства и емоции.
Разбира се, имаш и извиненията ми, ако все още се чувстваш обиден за нещо.
Разбирам също, че комуникирам със сравнително млад и емоционален човек, затова съм простил предварително, нещата които имат за цел да ме засегнат и обидят лично.
ПП: Пожелавам също каквото и да се реши, както и да постъпи, ползотворен курс по шофиране, естествено успех на изпита, и после безавариен път.
От какво се обиди, че по културен начин се опитах да ти покажа, че драматизираш и отправяш претенции и очаквания, без да имаш необходимият ценз за това?!
Или от примера с моя колега, който беше за да ти покажа, че здравословното състояние не е причина, и не ти дава право да се държиш по гореописания начин.
Форумите са, каквото са - не можеш да очакваш, че непременно ще ти решат проблемите, още повече при някаква криворазбрана представа за анонимност, която избива в нелогичност и непоследователност. Това просто защото и доста по-прости въпроси от твоите, могат да получат правилен отговор само при някакво ниво на познаване на питащия...не буквално, но поне опита и нивото на знанията му, това определя правилно контекста на въпроса.
При теб какво се получи?!
Преди няколко седмици, пита в няколко форума за избор на подходяща кола заради здравословния ти проблем. Какви ли не идеи се дадоха, дискутира се и как ще изкараш курса, въобще драма беше, защото почти категорично отричаше най-осъществимите варианти за това начинание.
От тогава ни вест, ни кост, никакво развитие по темата, и изведнъж вече си в учебна кола, предполагам съвсем нормална, колкото и тогава да ти се струваше извън възможностите. Очевидно тогавашната драма, че няма да можеш да ползваш нормална кола е била излишна. Не сподели нищо по въпроса, то затова и аз не се сетих, че си същия човек от предишната ти тема, та затова и попитах, защо държиш на автоматика. Вместо да подсетиш аудиторията веднага, барем с линк към предишната тема, се опита да замажеш нещо нещата, после се отказа, но пак се наложи да се сетя сам какъв ти беше случая. Излишна непоследователност от твоя страна, или те досрамя(не виждам от какво) да кажеш, че на практика драмата не се е оказала толкова голяма колкото си смятал?! Но пък сега смяташ, че има сериозна драма с инструктора ти... Дали пък това също не би могло да се окаже само плод на прибързаната ти и некомпетентна оценка?!
Ще ти го кажа направо - дали нямаш (понякога)измамното самочувствие, че поради твоите проблеми си с нещо доста повече в интелектуално отношение от повечето хора, което да те кара да вярваш най-много на собствената си преценка, дори когато съвсем обективно нямаш потенциала за най-добрата такава в някоя област?!
Естествено, анализът е ограничен доколкото би имал връзка с дискутирането на казуса в конкретната тема. Смятам, че не влияе съществено на коментираната анонимност.
Всичко, което се опитах да направя в тази тема, беше да ти дам съвет да проявиш малко повечко търпение, за да бъдеш по-сигурен в мнението си за инструктора и обучението. Това най-малкото за да си спестиш излишни разправии, както и пари(колкото и да си анонимен, стана ясно, че не си милионер). И колкото и да ме обвиняваш в липсата на емпатия, съм достатъчно добронамерен и търпелив, за да ти отговоря без негативни чувства и емоции.
Разбира се, имаш и извиненията ми, ако все още се чувстваш обиден за нещо.
Разбирам също, че комуникирам със сравнително млад и емоционален човек, затова съм простил предварително, нещата които имат за цел да ме засегнат и обидят лично.
ПП: Пожелавам също каквото и да се реши, както и да постъпи, ползотворен курс по шофиране, естествено успех на изпита, и после безавариен път.
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Аз съм +1 за това, че полигон трябва да има поне няколко часа. Когато започнах моя курс през 2002г. бях на 18 без малко, бях карал семейната Шкода 105л из селските и пусти пътища- там на 2ра 3та и един път на задна..
. Сядам в учебната зелена жигула за пръв път. Намествам седалка, огледала( огледало- нямаше дясно) слагам колана, и инструктора ме пита- карал ли си кола преди? Аз казвам - да... Вика- давай към полигона да те видим колко си карал. Тръгнах лекичко с треперещи крака и бавно бавно към полигона. 1вия час нямаше каране- вдига капака и започва да показва кое за какво е- къде какво се налива и кое се проверява, отваря багажника- крикове, триъгълници, аптечки, резервна гума- всичко подробно. После вътре в колата- табло- коя лампа за какво е- кое какво трябва да показва.... абе всичко... И като се почна- тръгване на равно, тръгване по естакада, с ръчна, без ръчна, тръгване назад непред. 3 дена само това правех, докато не ме видя, че тръгвам всякак и спирам без проблеми, и няколко пъти ме кара да отварям капаците и да проверявам всичко и да му казвам кое за какво е и как трябва да е. Тогава се започна- маневри- осморки- напред, назад, паркиране- паралелно, успоредно- напред, назад... излизане напред, назад. Накрая каза- готов си за улиците, ама преди това ще смениш един път гума на кола.... и с това се справих, НО след това което научих на полигона в града вече не ми трепереха краката на педалите...Нататък после беше лесно...
А сега - сефте сядаш зад волана- и давай газ из центъра... това освен стрес да ти докара и да те обърка още повече друго няма да стане. И съм 100% сигурен, че 1вите часове из тесните улички претъпкани коли- вместо да ти обяснява кое е правилно и кое не, има- газ бее, газ... полека бе- ше са удариш... не в тая лента беее... и крещене...и вменяване на вина...Все едно, че си виновен за това, че не можеш да караш.... А ти затова си там в учебната кола- да се научиш да караш...
А през 2004, когато бях студент във Варна намерих една квартира с хазяин- инвалид беше човека. Нямаше му ги краката от бедрата надолу след автомобилна катастрофа. Но той имаше един Опел Кадет 1,3 автоматик- беше модифициран да се кара само с ръце. Имаше едно устройство с механизъм на нивото на волана- представляваше нещо като билярдна топка с един "чоп" от десния край. Като завъртиш надясно- даваш газ, натискаш напред- спирачка. Натикаш напред, дърпаш към теб- седи на спирачка... колата можеше да се кара и с педалите, и с този механизъм, обаче тоя механизъм се оказа супер удобен- аз постоянно я карах с тази "топка"...

А сега - сефте сядаш зад волана- и давай газ из центъра... това освен стрес да ти докара и да те обърка още повече друго няма да стане. И съм 100% сигурен, че 1вите часове из тесните улички претъпкани коли- вместо да ти обяснява кое е правилно и кое не, има- газ бее, газ... полека бе- ше са удариш... не в тая лента беее... и крещене...и вменяване на вина...Все едно, че си виновен за това, че не можеш да караш.... А ти затова си там в учебната кола- да се научиш да караш...
А през 2004, когато бях студент във Варна намерих една квартира с хазяин- инвалид беше човека. Нямаше му ги краката от бедрата надолу след автомобилна катастрофа. Но той имаше един Опел Кадет 1,3 автоматик- беше модифициран да се кара само с ръце. Имаше едно устройство с механизъм на нивото на волана- представляваше нещо като билярдна топка с един "чоп" от десния край. Като завъртиш надясно- даваш газ, натискаш напред- спирачка. Натикаш напред, дърпаш към теб- седи на спирачка... колата можеше да се кара и с педалите, и с този механизъм, обаче тоя механизъм се оказа супер удобен- аз постоянно я карах с тази "топка"...
cecoa1 написа:Млади момко, успокой топката, ........
........................................................
Събрал съм достатъчно информация във връзка с основния въпрос по темата, така че с този пост за мен темата приключва и като всяка друга тема просото не я чета. За пример онази в другия форум, дори не отворих линка който сте постнали. Просто за мен темата е приключена. Така съм преценил. Но, наистина ми е невъзможно да не коментирам някои нещата които написахте в последния си коментр.
Относно коментарат Ви, не е трудно да се види, че не приемате съвети, коментари, критики и др., а когато добрите ви намерения срещнат неразбирне го приемате лично, но предвид добротата ви се чувствате задължен да простите въображаемата обида.

— И така, с уважение към годините ви (колкото и да са) ще ви апострофирам.
Нямата право да твърдите (или дори намеквата) за човек когото не познавате, че е обсебен от каквото и да било. Тоест, с това изречение Вие потвърждавате думите ми, че "лепите етикети" само въз основа на недостатъчна информация и субективната ви самооценка, която е базирана на широкозастъпената теза, ако е живял повече знае повече, въобще. Не слушай старило, а патило.... но какво ли зарбира младеж като мен. Да не проуснете предходното изречение - обсебено е.

— Не съм се обидил за нищо. Намекът (или твърдението, не знам) е отражение на собствените ви чувства и емоции, до като сте чели моя коментар. Та в тази връзка не съм искал да ви обидя и не съм твърдял, че сте бил груб, въпреки използваното словосъчетание "тотална обида"; това не е противоречие или отричане.
— Форумите са за взаимопомощ, а не решават "проблеми" .... така, така това е ясно на всички, аз друго не съм и твърдял.
— Относно примерът който ми преведохте мисля, че отговорих защо е нищожен, вие обаче решително заобиколихте темата. И по добре. А самият пример вероятно е бил не добре обмислен сцений да ме мотивирате да не се отчайвам, самосъжалявам и въобще много думи завършващи на "-ам". Тоест имаме добри намерения в комбинация от менторстване без да познавате човека превръща и най-добрите намерения в нищожни (тоест пренебрежими). Нека обаче това не ви спира да правите опити да помагате там където прецените, че можете. Но не забравяйте, че не поискан съвет, не рядко, е не желан съвет. Най-вече по отношение на личните такива.
— За правилни контекст на въпроса няма да пиша. Вие несъзнателно смесихте разочарованието си от друга тема с настоящата. Тук, както и там, въпросът си беше коректно поставен, но Вие решихте да излезете много отвъд рамките на въпроса. Имам своето обяснение защо.
— Относно "най-осъществимите варианти на моето начинание" сте в заблуда. И отново. Очебийно е, че смесвата разочарованието си от съвършенно различна тема с настоящата. Това би следвало да е против правилата на кой да е форум. Лично мнение. Предполагам сте предложили нещо което не съм приел или е било след излизането ми от онази тема и не е получило своя отговор. Забравете го.
— Ни вест ни кост, казвате - отново друга тема дискутирате. Ако съм ви липсвал с моите младежки незрели писания, сега защо не ме посрещнахте с усмивка. Така де, когато блудния син се завърне имаш два варианта: или го гониш или го прегръщаш. Сега да не решите, че ми липсва и родителска ласка. Ееееее!

— Последователен съм, не съм срамежлив, не съм се криел(това от контекста) и драма няма. Логиката за един е хаос за други.

— И с инструкторът драма няма. Дори в преносен смисъл думата "драма" е доста силна описателна дума.
— За "потенциала, прибързаната и некомпетентната оценка" нямам време и форумно място да пиша. И за трите неща нямате право да говорите.
Това от кой учебник е?!"Естествено, анализът е ограничен доколкото би имал връзка с дискутирането на казуса в конкретната тема. Смятам, че не влияе съществено на коментираната анонимност."
—
Отново менторствате.Всичко, което се опитах да направя в тази тема, беше да ти дам съвет да проявиш малко повечко търпение
—
Както вече писах прехвърляте вашите емоции върху мен. Има го като термин в Психологията.Разбира се, имаш и извиненията ми, ако все още се чувстваш обиден за нещо.
—
Ааах.... ами Благодар ви.комуникирам със сравнително млад и емоционален човек, затова съм простил предварително, нещата които имат за цел да ме засегнат и обидят лично

Е това е! Хиляди благодарности! На късмет ще да е, защото сте бил искрен. Казвам го без капчица ирония.
NOTE:
Загиграх се защото ми остана малко свободно време. Утре ще съм с гадже така че......

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Как не те домързя да напишеш толкова...
Последна промяна от summer_smile_ на Пет 13 сеп 2019 19:30, променено общо 1 път.
Причина: ?! Моля без повече спам!
Причина: ?! Моля без повече спам!
- summer_smile_
- Двигател:
Заключвам темата, защото вече се изчерпа и се превърна в безмислен диалог. Ако някой има основателна причина да я иска отключена, да ми пише ЛС.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”