Застраховка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Lopi1
Автомобил:
Двигател:

Застраховка

Мнениеот Lopi1 » Пет 06 сеп 2019 14:42

Здравейте, имам следното запитване :) благодаря
Взех си автомобил и ме интересува дали ми важи застраховката, защото от предишният собственик изтича скоро, а вече по талони автомобила се води на мое име, а до колкото разбрах имам право неговата застраховка да я прехвърля на мое име с АНЕКС до 7дневен срок след смяна на талоните, този период отмина. Мога ли да карам с неговата застраховка до изтичането и, или да почакам да изтече и да си направя на мое име икакви рискове има, ако карам с неговата. Благодаря за отзивите предварително :)

Потребителски аватар
Asko VW
Автомобил: VW Passat-B6 Variant
Двигател: 2-0 TDI BMP 2006

Re: Застраховка

Мнениеот Asko VW » Съб 07 сеп 2019 9:58

Не се услушвай а иди при застрахователя и си поискай анекс/добавък към застраховката. Тези 7 дни са гратисен период, в който застраховката се води валидна въпреки разминаването в данните м/у полица и талон, след това не, но не би трябвало да ти откажат издаване на анекс.
В противен случай рискуваш проблеми с КАТ и по-лошо, ако стане беля застрахователя може да откаже покриване на щетите, те и без това само се чудят за какво да се хванат да не плащат, не им давай повод.
Номера сменял ли си или колата е от същата област и са останали старите?

Svetlix
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: 1.9 TDI AFN

Мнениеот Svetlix » Съб 07 сеп 2019 21:36

Валидна е застраховката. Просто отиди с талоните и си извади анекс към нея.

Lopi1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lopi1 » Пон 09 сеп 2019 13:58

Asko VW написа:Не се услушвай а иди при застрахователя и си поискай анекс/добавък към застраховката. Тези 7 дни са гратисен период, в който застраховката се води валидна въпреки разминаването в данните м/у полица и талон, след това не, но не би трябвало да ти откажат издаване на анекс.
В противен случай рискуваш проблеми с КАТ и по-лошо, ако стане беля застрахователя може да откаже покриване на щетите, те и без това само се чудят за какво да се хванат да не плащат, не им давай повод.
Номера сменял ли си или колата е от същата област и са останали старите?

Благодаря ти за отговорът брато, ами колата е със същият номер, който и аз трябва да съм ( от един и същ регион сме) но не е проблем, ако след изтичането и си направя на мое име застраховката. :) ?

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 09 сеп 2019 15:11

Не съм сигурен, че правилно разбирам какво точно си написал, но дори и да не подпишеш анекс, ГО е валидно. Плюсове и минуси:
+ ако си по-рисков профил, може да спестиш някой лев, защото при издаването на анекса ще поискат доплащане по ГО. Обратното, да върнат пари ... едва ли.
- при евентуално ПТП по твоята ГО може да имаш разправии със застрахователя.

Като изтече настоящата ГО със сигурност новата ще е на името на собственика на колата.

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Пон 09 сеп 2019 15:11

Даже и анекс не ти трябва след като и рег.номер е същия. Карай си спокойно.

п.с. като караш на баща си колата или на някой приятел да не вадиш анекс? А застраховката си важи.

Lopi1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lopi1 » Пон 09 сеп 2019 15:16

Благодаря,че се отзовахте пичове :) Значи тя сега тази седмица изтича и по-добре да си направя на мое имеи да бръмкам :)

Lopi1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lopi1 » Пон 16 сеп 2019 19:19

На 13-ти както ви казах ми изтече гражданската и сега съм в 15дневния срок и ми казаха че след като изтече и този срок автоматично застрахователната компания ще ми анулира застраховката и тогава вече съм можел да си направя на мое име такава. А не мога ли да я прекратя направо сега и да си направя моя?

Потребителски аватар
beuchat
Автомобил: 1990 Golf 2
Двигател: 1.6 EZ

Мнениеот beuchat » Пон 16 сеп 2019 19:23

Не е много препоръчително да караш в този "гратисен" период,че ако някой те трясне някъде може да ти откажат изплащане на щета.Щом искаш да промениш титуляра по застраховката,т.е твоето име,трябва да направиш анекс.

Потребителски аватар
summer_smile_
Автомобил: Passat B7 Alltrack
Двигател:

Мнениеот summer_smile_ » Пон 16 сеп 2019 19:52

Анекс се прави елементарно, не плащаш нищо, просто губиш малко време. Ти си решил да не го правиш, по необяснима за мен причина, като рискуваш да ти излезе доста солено. Има си правила и закони. 20 дни треперене, вместо 15 минути при застрахователя. Не го разбирам... Тук който каквото и да ти каже, са само догадки, ходи после обяснявай, ако се случи нещо.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 16 сеп 2019 20:16

С други думи в момента си без ГО.
Разбира се, че можеш.

Lopi1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lopi1 » Пон 16 сеп 2019 21:07

summer_smile_ написа:Анекс се прави елементарно, не плащаш нищо, просто губиш малко време. Ти си решил да не го правиш, по необяснима за мен причина, като рискуваш да ти излезе доста солено. Има си правила и закони. 20 дни треперене, вместо 15 минути при застрахователя. Не го разбирам... Тук който каквото и да ти каже, са само догадки, ходи после обяснявай, ако се случи нещо.

Аз също не искам да се занимавам да я местя на мое име колега, защото ще ми излезе солено. Но за Анекс след прехвърляне на автомобила съм имал 7дневен срок, който аз съм го изтървал. Най-добрия ще е да се обадя на застрахователната компания и да разбера. Благодаря пичове за инфото

Потребителски аватар
Mario951
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mario951 » Пон 16 сеп 2019 21:40

Хората се опитват да ти обеснят, а ти сам отказваш да си помогнеш.
Върви в SDI, кажи им купих си кола, ето я застраховката, ето ми го новия талон, същата кола е -> напишете ми анекс, че автомобила вече е мой и продължавам да карам с застраховката, която автомобила вече има, но става моя собственост.

Безплатно е и е бързо.

Не знам защо бързаш да си правиш застраховка на твое име - предполагам си млад шофьор и ще ти сложат 350-400 лв ГО, а ако продължиш застраховката на някой зрял мъж на 30+ години ще ти е поне 100 лв по-евтино. (цялата застраховка)

Lopi1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lopi1 » Пон 16 сеп 2019 21:52

Ще го направя ! Благодаря. Трийте темата

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”