Здравейте,
Харесах си определен бус с алуминиев фургон, обаче фургона не ми харесва. Знам, че физически е възможно да се замени, но имам питанки, на които не успях да си отговоря насаме с чичо гугъл:
1. Фургоните имат ли рама/регистрация или нещо друго, което се следи от проверяващи, дали отговаря за определената рама на микробуса?
2. Ако сложа 10см по-широк (примерно) фургон от заводския (новия също ще си е заводски, свален от друг бус), това до какво води? Нова регистрация?
3. Възможно ли е надграждане на фабричен фургон (от оторизирани лица, с лицензи и т.н. срещу заплащане)? Да кажем за направа на "алковен" или както се казва допълнителното надграждане над кабината на буса (отвора да си е към фургона).
За който се чуди, идеята е, че си намерих дълго търсен модел бус с определени екстри, но фургона отзад бих искал да заменя с такъв с "алковен" или (ЕВЕНТУАЛНО) с малко по-голям, спрямо закона.
Изпълнението определено не би било "направи си сам", но не намерих по-подходящ раздел във форума.
Смяна алуминиев фургон на бус с друг?
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Смяна алуминиев фургон на бус с друг?
не е мн по темата , но на фабрични ремаркета слагат табелки и набиват номера - би трябвало и на фургоните да има.
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
на буса има лепенка с цяла напечатана символика за ширина,дължина и височина или със самозалепващо фолио отделни цифри за същите параметри,почти във всяка печатница могат да ти направят необходимото ..............КАТ почти не се интересува от тия подробности въобще,в чужбина се правят същите тарикатлъци постоянно
Мерси, но по-скоро питането ми е законов начин. Защото ако стане инцидент/катастрофа и след експертиза да не изляза виновен и да лежа по затвори.
Щом има символика на буса, явно ще трябва да се мине технотест за удостоверение един вид? Освен презалепването на фолио.
Щом има символика на буса, явно ще трябва да се мине технотест за удостоверение един вид? Освен презалепването на фолио.
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
буса регистриран ли е в Бг?
документ ще има ли за новия фургон с характеристиките?
ако има документация ,накрая ти трябва само фактура от сервиз за монтажа и си ти най законно навсякъде
документ ще има ли за новия фургон с характеристиките?
ако има документация ,накрая ти трябва само фактура от сервиз за монтажа и си ти най законно навсякъде
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”