Обезщетение по ГО

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Обезщетение по ГО

Мнениеот MMX » Пет 15 ное 2019 11:28

Изплатиха ми една щета по ГО. Ремонтът отиде към 1000лв, а платиха 800лв. Може да се каже, че бива като за ГО. Чувал съм, че можело да се обжалва оценката и ако преценят да се доплати. Подготвил съм се с документи за разходите, така че няма да е само твърдение какво е струвало. Въпросът е дали това, че съм платил повече е основание за жалба. Да не кажат, че по експертна преценка е можело да стане за 800лв и проблемът е мой, че не съм търсил максимално ниски цени.

powerade
Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
Двигател: AHF 2000

Re: Обезщетение по ГО

Мнениеот powerade » Пет 15 ное 2019 11:35

Може да обжалваш, прилагаш копия от документите в молбата, после в законовия срок ти пращат писмо да се явиш в централата или там където преценят с оригиналните документи, после чакаш решение и така.
Обезателно си вземи входящ номер. Това е общо взето - поне така бе при мен, изплатиха още някой лев (при мен беше около 150 лв. разликата)

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Обезщетение по ГО

Мнениеот icoico » Пет 15 ное 2019 11:59

Експертната оценка няма общо с реално направените разходи. По едно време искаха писмено предварително съгласие с нея, макар, че общо взето тази практика е незаконна. Но ако си преценил, че за тези пари си струва загубеното време и нерви лошо няма. В зависимост от компанията и изплатените от нея до този момент на годината щети шансовете за доплащане варират.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”