Препарати за почистване на таблото? Препоръки?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Re: Препарати за почистване на таблото? Препоръки?

Мнениеот group® » Нед 17 ное 2019 21:26

Има доста препарати вече, които не са мазни и си стои мат.
Само с вода не е яко, защото се натрупва един мазен слой замърсяване.
Ако ще е така, може да се слага магло Меглио. Съотношение поне 1:20 (аз лично много внимавам с този препарат).
Отделно не се защитава покритието.

Препарати за табла се ползват от професионалистите в две стъпки:
- почистващ (обезмаслител) - има много на пазара. Важното е да се внимава много с концентрацията. Винили, пластмаси, кожи по таблата са чувствителни материали и много скъпи за ремонт.
- финиш (може да е мат, гланц, нещо помежду) - ползва се за защита. Освен визията, тези препарати пазят от слънце, имат антистатичен ефект. Хубаво е да се ползват icon_idea

Има много препарати, които са 2в1. Както винаги с такива комбинации, вършат по малко и от двете работи, ама нито една съвсем :icon_lol

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пон 18 ное 2019 10:03

Аз ползвам този препарат за интериор, както и за пластмасовите декоративни елементи около калниците и вратите на купето Valet Pro - Classic All Purpose Cleaner 0.500ml.
Цената му е 10лв. препарата е на водна основа, не оставя мазни петна, почиства, матира, и насища черния цвят на таблото и другите пластмасови елементи вътре и вън на купето. Също така чисти кожа и текстил, и има водоотблъскващо действие може да се каже че е универсален препарат за никакви пари. Използвам го вече пети месец, и съм много доволен от ефекта!
Когато се нанесе с апликатор, и се изчака една-две минути, и след това се забърше с микрофибърна кърпа има още по-добър ефект :smile

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Пон 18 ное 2019 13:36

Без да проучвам конкретния препарат, само да уточним, че All purpose cleaner препаратите спадат към почистващи.
Ако имат функция и да защитават, придават някаква завършеност (гланц, мат, сатен и т.н.), значи са комбинирани.
Уточнявам го за да се разбира по-добре мазалото от препарати и търговски трикове на пазара.

За лична употреба и дори за голяма част от автомивките, комбинирания препарат е напълно достатъчен.
APC - all purpose cleaner се използва основно при тежки замърсявания, петна и т.н.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пон 18 ное 2019 14:42

Грешката е моя, препарата не е All purpose cleaner!
Пак е на Valet Pro но е VALET PRO CLASSIC PROTECTANT, с UV филтър, всичко друго от описанието е валидно!

Потребителски аватар
krisbul
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: BCB
Контакти:

Мнениеот krisbul » Пет 22 ное 2019 9:17

Препарата за табло Пластполир на Индустриална Химия е номер 1 според мен. Ползвам го от 2 години и още не съм стигнал до половината от 1л шише. Аромат, гланц, всичко е екстра.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”