Купих краден автомобил.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
YTMozak
Автомобил:
Двигател:

Купих краден автомобил.

Мнениеот YTMozak » Нед 16 фев 2020 20:14

Здравейте, преди няколко месеца се прибрах от чужбина и реших, че ще остана в България известно време.Купих си един автомобил от един човек от съседният град и го карах около месец, но реших отново да замина за чужбина и да продам колата. Та продадох я на едно момче и след 2 седмици ми казва, че като е отишъл да сменя регистрацията са видяли, че двигателя е с пренабити номера и сигурно е крадена. Аз съм сигурен, че човекът от който го купих е знаел защото се занимава с внос на коли. Та сега искат да ме съдят.. някой да се е сблъсквал с нещо подобно?

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Re: Купих краден автомобил.

Мнениеот group® » Нед 16 фев 2020 20:28

Ти прехвърля ли колата в КАТ?
Имаш ли документите за покупката?

Ако си добросъвестен купувач, предоставяш всички документи в полицията (те ще те потърсят), пишеш обяснения и така.

YTMozak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот YTMozak » Нед 16 фев 2020 20:44

Прехвърлих само талона на мое име понеже сме от една от една и съща област с човека от който взех колата, но момчето на което я продадох е от Стара Загора и трябваше да сменя номерата и така разбра, че са пренабити номерата и ми звънна. Иначе да имам документи за покупко-прпдажба, но съм в чужбина и не мога да отида в полицията. Звъня на районното в Стара Загора, но никой не вдига.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Нед 16 фев 2020 22:29

Чисто човешки, бих изпратил копие на документите на това момче и съдействал всякак в процедурата.

YTMozak написа:... сигурно е крадена...

Разковничето е тук. Сега ще установяват дали е крадена.
Най вероятно не е. Може да са сменяли двигател и т.н. Може и изобщо нищо да не разберат.
Ще се влачат едни процедури...
Студената вода винаги е за последния във веригата.

Има адюкати тук и сигурно ще кажат дали има основание да се иска разваляне на сделката и връщане на парите от твоя страна. Както и какво следва ти да направиш.
При всички случаи трябва доста вода да изтече ...

YTMozak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот YTMozak » Нед 16 фев 2020 22:45

Ами вече се минаха близо 3 месеца от както взеха колата от момчето и нищо не казват нито на мен нито на него.. надявам се да всичко да се оправи да може да си я кара спокойно.. ако не мисля да ида в полицията и да подам жалба, че ми продадоха крадена кола.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”