и на мен ми стана жал за голфчето, заприлича ми на двойка в доста прилично състояние ...
Иначе дали той или маме и тате, някой ще трябва да покрие щетите, така е редно.
Решението от Париж за съжаление у нас няма как да се приложи ... София е столицата с най-малко км велоалеи в Европа, не знам дали имаше и 55 км, правени на парче без връзка една с друга, половината от тях са направени извън всякакви добри практики... по-другите градове не знам как е, но ние нямаме инфраструктура. Дори и да се появи, тази инфраструктура е непозната за ЗДвП, за шоферите, пешаците и най-вече за инструкторите.
При нас историята с гражданската отговорност е тотално объркана, превърната е във вид автомобилна застраховка, което го няма никъде. Това също трябва да се промени, защото дори и да измислят сега ГО за колело, ГО за тротинетка, утре ще трябва и ГО за ски, за пешеходци и тн.
Електрически скутери - обща тема
Re: Електрически скутери - обща тема
Stivi написа:MMX написа:Подминава спряла кола и кара смело без да гледа. Можеше да прибяга някой
Колата е спряла понеже пред нея е колона и тя е последна кола,а на човека с голфа му е свободната лентата,ти искаш да намали в този случай,та някой да му влезе в багажника ли ?? А за такъв който "прибягва" в такава ситуация трябва да се дават бонус точки в талона ако го блъснеш...да видим ще бягат ли идиоти между колите
При нормално намаляне не ти влизат в багажника, а при рязко намаляне. Като подминаваш спрял автобус минава ли ти през ума, че може всеки момент да излезе някой заблуден отпред? Същата работа е. Тоя с тротинетката ясно, че кара все едно е в парка, но и колата не е напълно невинна.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
MMX написа: Като подминаваш спрял автобус минава ли ти през ума,...
Да, по-лош вариант е от тротинетката. На нея поне главата ѝ стърчи над колите, имаш някакви милисекунди.
С тези пред автобуса/тролея е страшно.
В редки случаи гадните им краченца правят сенки под бронята на МПС-то, виждаш, че вече топуркат там и се спасяваш нанякъде.

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
MMX написа:Като подминаваш спрял автобус минава ли ти през ума, че може всеки момент да излезе някой заблуден отпред? Същата работа е.
Ти сериозно ли сравняваш преминаването покрай спрял на спирка /или до тротоара/ автобус,с преминаването в лява лента покрай колона от коли чакащи на светофар в средна лента на булевард с три ленти

Re: RE: Re: Електрически скутери - обща тема
Колега, айде стига глупости, това е колона спряла на светофара, не е на пешеходна пътека, нито пък е автобус!MMX написа:Тоя с тротинетката, че е тъп е ясно. Но и голфът не е невинен. Подминава спряла кола и кара смело без да гледа. Можеше да прибяга някой - може да е в нарушение, но е основен тип произшествие и трябва да си много зелен за да го научаваш тепърва. Не забелязах и опит за спиране преди сблъсъка.
Искаш да кажеш, че никога никой не може да пресече там платното минавайки между колите?
за можене може, същият този най-вероятно и магистралата може да пресече ... каква е идеята на подобно отклонение от темата?
спам как каква, прочети мненията и гледай че развръзката е една и съща след мненията му
- Крисчън
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Мен ми е чудно как няма повече такива инциденти предивид факта, че селските ербапи редовно си карат със 100-120 по софииските улици и няма подобни инциденти. Само онзи ден като си карах по околовръстното ме задминаха поне 50-60 коли във видимо нарушение съус скорост над 140! Така че с редовна скорост по улиците в лява лента от над 100 км/час на по-големите булеварди се чудя как такива случаи са малко. А да, и да не забравяме, че мнозинството станаха като тоя индивида с тротинетката
- Re5Pec7
- Автомобил: Passat B5 V6
- Двигател: AQD
Здравейте,
Да вдигна малко темата - мисля закупуването на ел. тротинетка, тъй като ще започвам работа в синята зона на Варна и ходенето с кола не е опция. Градския транспорт също, тъй като не ми е удобен. Разстоянието в една посока е около 3км.
За сега съм се спрял на това - https://www.technopolis.bg/bg/Elektrich ... O/p/380710
Може ли някакви мнения относно модела? Все още ли го има проблема с разхлопването на предната част, както при по-слабия модел? При евентуално разхлопване, покрива ли се гаранционно или трябва сами да отстраняваме проблема? В този ценови диапазон (900-1100лв) има ли нещо, което е по-добро от китайчето?
Да вдигна малко темата - мисля закупуването на ел. тротинетка, тъй като ще започвам работа в синята зона на Варна и ходенето с кола не е опция. Градския транспорт също, тъй като не ми е удобен. Разстоянието в една посока е около 3км.
За сега съм се спрял на това - https://www.technopolis.bg/bg/Elektrich ... O/p/380710
Може ли някакви мнения относно модела? Все още ли го има проблема с разхлопването на предната част, както при по-слабия модел? При евентуално разхлопване, покрива ли се гаранционно или трябва сами да отстраняваме проблема? В този ценови диапазон (900-1100лв) има ли нещо, което е по-добро от китайчето?
разликата м/у двете тротинетки е само sw, батерия и двигатели, hw-a е еднакъв и този проблем се появява само ако я караш смело по раздрънкани маршрути. Нашата тротинетка вече е на 1 година, над 600 км и няма помен от разхлопване, дори луфт не съм обирал още. Аз съм 190см и се получава доста дълъг лост, който доста товари механизма, но не я карам по павета или тротоари, както и не скачам от бордюри.
Относно гаранцията, някой път минава, нооо докато не се смени с модифицирания вариант, пак ще се счупи/разхлопа. По-добре си го отстрани сам, 50тина лева струва с подобрения механизъм, някои хора го правят превантивно даже, защото паданията през кормилото са доста неприятни.
Относно гаранцията, някой път минава, нооо докато не се смени с модифицирания вариант, пак ще се счупи/разхлопа. По-добре си го отстрани сам, 50тина лева струва с подобрения механизъм, някои хора го правят превантивно даже, защото паданията през кормилото са доста неприятни.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re5Pec7 написа:Здравейте,
Да вдигна малко темата - мисля закупуването на ел. тротинетка, тъй като ще започвам работа в синята зона на Варна и ходенето с кола не е опция.
На този момет за съжаление няма синя зона и е ад с паркиране.
И моля те не пресичай пешеходна пътека на зелен светофар с това нещо.
Офф днес лседобяд без малко да трупясъм един такъв . На Цар Освободител чакам зелено за десен завой към Пирин. Светва ми зелено о тръгвам - няма чакащи пешеходци и изведнъж с периферното зрение мяркам един засилен скочи от тротоара да минава пред мен. Мина на няма и 1 педя пред бронята.
Последна промяна от hooligans на Нед 03 май 2020 15:12, променено общо 1 път.
Причина: Ненужен спам!
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Тротинетките трябва да следват правилата за движение на МПС, не на пешеходци.
Твърде са бързи и непредидими.
Твърде са бързи и непредидими.
Последна промяна от hooligans на Нед 03 май 2020 15:12, променено общо 1 път.
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Придържайте се към темата и въпроса на колегата!
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”