Бях купил за колата 6 пиново стъпково. То е еквивалентно на това за Голф3.
Гледам държи обороти, друг път не. Имаше моменти, в които сама пробваше да ускорява.
Тези дни изчезна и всичко беше нормално, докато топла не взе да тресе пак.
Заслушах се и чух странен шум от стъпковото моторче. Нещо като жужене.
Има ли някой документация за тези стъпкови и как се ремонтират, защото второ ново няма да купувам?
Имам 4 пиново пасатово. Има ли как да се побългари за 6 пиново, защото ми писна с тия стъпкови?
Явно китайско стъпково за 70лв не е много добра идея.
Възможно ли е фабрично да е с твърде малко смазка или просто е дефектно?
Без това имах чувството, че някой път сработва, друг път не.
Повреден 6 пинов стъпков мотор
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Re: Повреден 6 пинов стъпков мотор
Не съм сигурен, но мисля, че двата допълнителни пина на 6 стъпковото имат връзка с климатика, ако имаш такъв на Аудито. Моето старо 6 пиново го отварях, но без резултат. Купих си "ново" от моргата за 20 лв - марката е Lowe. О-то е с 2 точки отгоре, демек немско ьо. Не съм на ти с немския.
- bahyr
- Автомобил: LEON ST
- Двигател: CXSA
Нищо общо с климатика няма. Двата допълнителни пина са за следене оборотите на ел. моторчето вътре.
Иначе може и да стане от двете едно здраво 6 пиново.
Иначе може и да стане от двете едно здраво 6 пиново.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Като го натисна с пръст и успявам да го прибера. Това при работеща кола. Нещо не мисля, че е както трябва. А после не се и връща веднага.
- valka
- Автомобил: поцинкован танк
- Двигател:
Ами да си беше купил Vemo за 2 пъти повече пари - 140-150 лв. Vemo в същия сайт за моя мотор е 480 лв.
Баш за стъпков мотор, ако не уцеля с втора ръка бих си купил ново от марките Hella, Vemo, VDO, SWAG. И не бих броил стотинки за Topran.
Баш за стъпков мотор, ако не уцеля с втора ръка бих си купил ново от марките Hella, Vemo, VDO, SWAG. И не бих броил стотинки за Topran.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Добре, на 6 пиновото някой има ли информация за изводите? Аутодата казва терминал 3 и 4 са за датчик празен ход.
На моето терминалите са други?? Отворих го.
На моето терминалите са други?? Отворих го.
- dontaskdontsay
- Автомобил: Golf III 1.6 1994
- Двигател: ABU
Ооо тоя филм го играх преди 2 дена. Оста на ел. мотора превърта в червячното колело и затова чуваш жужене и го прибираш с пръст. И аз имах резервни стъпкови, даже 2бр. ама и 2-те с 4 пина
Замяната е много лесна. Взимаш само червячното колело от 4-пиновото и го прехвърляш на твоето. НО да не забравиш да прехвърлиш и кръглото топче (магнита)
На твоето червячно колело има кръгъл магнит който е захванат с зегерка. Вадиш зегерката и магнита от твоето, и ги слагаш обратно на новото червячно колело и сглобяваш. Намажи малко с грес колелата и си готов.
Другия вариант е ако нямаш резервни части да капнеш здраво лепило в отвора на червяка и да наденеш оста на моторчето

Другия вариант е ако нямаш резервни части да капнеш здраво лепило в отвора на червяка и да наденеш оста на моторчето

- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Вече прехвърлих пиньона със зъбното колело и цялото моторче барабар с червяка от 4 пинов донор.
Смятам проблема за решен. Празният ход пак играе с 50-60 оборота и стрелката леко се клати в него диапазон при пуснат челен вентилатор на охлаждането, но честно казано не ми дреме. Преди като пусне вентилатора и понякога оборотите падат на 300-400 и се чуди дали да не угасне на светофара. Иначе колата има мощност, но отвратителен празен ход.
Сега ще видя за бобина, ако прави други проблеми.
Нито за 150, нито за 480 не знам какво има толкова вътре. Пластмасите на едро 20 стотинки, моторчето 30 стотинки. На 6 пиновото сложи платката още 50 стотинки максимум.
Смятам проблема за решен. Празният ход пак играе с 50-60 оборота и стрелката леко се клати в него диапазон при пуснат челен вентилатор на охлаждането, но честно казано не ми дреме. Преди като пусне вентилатора и понякога оборотите падат на 300-400 и се чуди дали да не угасне на светофара. Иначе колата има мощност, но отвратителен празен ход.
Сега ще видя за бобина, ако прави други проблеми.
valka написа:Ами да си беше купил Vemo за 2 пъти повече пари - 140-150 лв. Vemo в същия сайт за моя мотор е 480 лв.
Нито за 150, нито за 480 не знам какво има толкова вътре. Пластмасите на едро 20 стотинки, моторчето 30 стотинки. На 6 пиновото сложи платката още 50 стотинки максимум.
- valka
- Автомобил: поцинкован танк
- Двигател:
инжектопляктор написа:Нито за 150, нито за 480 не знам какво има толкова вътре. Пластмасите на едро 20 стотинки, моторчето 30 стотинки. На 6 пиновото сложи платката още 50 стотинки максимум.
Е, започни да си ги произвеждаш сам. Отвори масово производство и други да намажат.

Последна промяна от valka на Пон 20 юли 2020 17:21, променено общо 1 път.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
valka написа:Отвори масово производство и други да намажат.
Колега, искаш ли да ти продам дъвка за 200лв? Много е хубава, оригинална! Същата е и работата с частите. Повечето от нас ще пробват със заместители, защото знаят че производителите на ОЕМ части ги клатят яко. Съжалявам, ако трябваше да си купувам оригинално моторче за 200лв и моноинжекция за 500лв, по-добре да си купя втора кола само за резервни части. Айде да прекратим вече със спама, че коментарите са яко безсмислени.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Само още нещо ще напиша. Оригиналното моторче дето е 200 лв макар и направено с платка, пластмаса и моторчета за по 20 ст е изкарало 20 години, значи предполага се че в тая цена е включено и доброто име на производителя. Щото и аз примерно си купих топран за 60 лв /бош струваше 150лв/, но държа празния ход точно 7 дни и умря, а боша, стария беше на 30 години.
Та така, не предлагат само пластмаси за по 20 ст оригиналните части
Та така, не предлагат само пластмаси за по 20 ст оригиналните части
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”