Акумулатор и гаранция
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Акумулатор и гаранция
Дори и 130 А генератор, какъвто е на повечето мотори с помпа-дюза например няма как да зареди напълно 100 Аh акумулатор за 10 минути, ако има студен старт на минус 10, макар и добре зареден преди това. За пълно зареждане трябва и продължителност, за да се преобразуват кристалите оловен сулфит в сярна киселина.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Монбат отдавна са зле като качество.
От евтините имам добро мнение за Електра.
Vincent1 написа:Колеги какво ви е мнението за аумулаторите на Монбат. В момента има промоция за 159лв. (с върнат акумулатор) - 12V 800A 100Ah. Мисля че ако имам проблеми с гаранцията това е една добра оферта. Предвид тая криза и това че не мога да карам през седмицата, май е по добре по-евтин акумулатор и другите пари да ги набия в Jump Start.
Аз си поръчах 4max 60ah и тези дни ще дойде. Имам положителен опит с тази марка, но по-голям размер.
Моята кола се е случвало да не я карам 3-4 дни през седмицата, но не е имало проблеми. Нещо ако ти дърпа ток или алтернатора дава проблеми е друга работа.
В крайна сметка толкова ли е трудно да я изкарваш тази кола 2 пъти седмично за пазар по 10-тина км?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз бих препоръчал STARK,, когато са на промоция в МЕТРО са на доста добра цена. Различни модели са и са с различни Ah. Примерно аз съм с модел GOLD. От тях има 65 Ah и следващите са 85 Ah. Има и други модели, мисля че имаше от друга серия 70 Ah. Тези акумулатори са всъщност произведени от заводите на ENNEXY. За тях има много добри отзиви, дори от таксиметрови шофьори, а като цена са в средния ценови клас. Автора на темата нещо се изгуби без да каже с какъв мотор е да му препоръчаме и размер. Явно вече си е купил друг акумулатор.
Закарах акумулатора за преглед, но се вкарах в друг филм. Ако може да помогете.
Махнах клемите както трябва -++- докато изваждах акумулатра закачих клемата на акумулатора и плюса и даде лека искра (минуса доколо си спомням беше изключен, но лека искра имаше).
Смених с оборотния акумулатор и цялата електроника по колата работи - радио, контакт, фарове, аварийки, централно. Но когато тръгна да паля ми изписва parking brake malfunction (правило го е и преди когато зимата бях пуснал ръчната) и свети ESP, но колата въобще не завърта стартра и не пали.
Дали това че работят другите ел консуматори е гаранция, че не съм направил някаква беля по ел инсталациятата на колата и затова не иска да запали?
От магазина за акумулатори ми дадоха по-слаб акумулатор (моя е 100AH техия е 80AH) изглежда доста учукан, незнам какъв ток има в него.
Къде може да е проблема?

Махнах клемите както трябва -++- докато изваждах акумулатра закачих клемата на акумулатора и плюса и даде лека искра (минуса доколо си спомням беше изключен, но лека искра имаше).
Смених с оборотния акумулатор и цялата електроника по колата работи - радио, контакт, фарове, аварийки, централно. Но когато тръгна да паля ми изписва parking brake malfunction (правило го е и преди когато зимата бях пуснал ръчната) и свети ESP, но колата въобще не завърта стартра и не пали.
Дали това че работят другите ел консуматори е гаранция, че не съм направил някаква беля по ел инсталациятата на колата и затова не иска да запали?
От магазина за акумулатори ми дадоха по-слаб акумулатор (моя е 100AH техия е 80AH) изглежда доста учукан, незнам какъв ток има в него.
Къде може да е проблема?

- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
колега, цяла сага изписа с този акумулатор... ако си окъсил някоя верига при свалянето, е възможно да си повредил някой модул или да е изгорял предпазител. относно ръчната спирачка - това е чест проблем при VAG, ако е електрическа. възможно е да е съвпадение. и в двата случая, на твое място бих я закарал да я погледне компетентно лице. не е причината в капацитета на акумулатора.
-
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: 1.9 TDI AFN
И според мен ампеража няма отношение към проблема ти.
-
- Автомобил:
- Двигател:
muns61 написа:Монбат отдавна са зле като качество.
На Монбат са на късмет изцяло, не знам защо. Един познат си смени три чисто нови за три месеца. Друг кара вече 4 години с техен акумулатор, без никакъв проблем.
Взех си акумулатора зареден. Констатацията е следната:
Незнам колко ще изкара, предвид това че идва зима.
След като подмених оборотния акумулатор с моя, не е имало проблем с запалването.
Беше извършен технически преглед, включващ визуален оглед, проверка нивото и гъстотата на електролит, тест на технически показатели. След проверка, извършен оглед и изравнителен заряд, закумулаторът е в норми.
Незнам колко ще изкара, предвид това че идва зима.
След като подмених оборотния акумулатор с моя, не е имало проблем с запалването.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”