Добавка "РЕСУРС" какво мислите за нея ?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Mario951
Автомобил:
Двигател:

Re: Добавка "РЕСУРС" какво мислите за нея ?

Мнениеот Mario951 » Сря 25 юни 2014 18:20

Аз не разбирам как точно работят тея добавки, всеки случай изменят състава, консистенцията на маслото по някакъв начин за да не гори чак толкова, но до колко това е по-добре за мотора...

Потребителски аватар
mytko731
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mytko731 » Сря 25 юни 2014 20:48

Общо взето добавките работят така:Изпразват нечии джобове,пълнят на други и осигуряват работа на сервизите.Аз мисля,че ако има такава добавка всички производители на автомобили шяха да изкупуват,рециклират и продават на ново.

Потребителски аватар
bahyr
Автомобил: LEON ST
Двигател: CXSA

Мнениеот bahyr » Сря 25 юни 2014 21:44

helikamov написа:Да споделя личен опит.
От 2 години я ползвам и правя по 22х. до 25х. км. годишно, т.е. 2 смени на масло, пак годишно.
Преди да сипвам тоя „Ресурс”, двигателя ми гореше до смяна на масло към литър /аз сменям маслото на 10-12х. км./. След, като сложих добавката, при същото каране и пак толкова километри разхода ми за10х. км. беше 300гр. – по щеката от макс. до мин. и съответно не съм доливал. Миналата есен, реших да не слагам за да се убедя в ефекта от таз добавка, резултата – за 12х.км. се наложи да долея пак 800мл. Така, че преди месец на новото масло пак си налях. Всичко това е с една доза.
Моторчето е ASV на 400х.км., само аз го експлоатирам и не вдигам над 3000об/мин.
И те това е моя опит с „Ресурса” - ефекта за мен е намален разход на масло, така че – доволен и продължавам да го ползвам.

Е то от макс до мин не е ли литър?

mitaheto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitaheto » Сря 21 яну 2015 10:40

Bardal sam slagal boza e.

Последна промяна от IvanMan на Сря 21 яну 2015 11:43, променено общо 1 път.
Причина: Кирилицата е задължителна!

Потребителски аватар
FireSquad
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FireSquad » Пет 12 фев 2021 19:18

Аз съм с Опел Астра 96, 1.4 82 конски сили моноинжекция, най-обикновена газова уредба, караме го 10 години на газ, като го купих с газовата уредба 2011та година. Километрите в момента показват около 270 000, но не е ясно колко са били преди превъртането.... знаем как е с новия внос.
Та, преди няколко седмици смених маслото и сложих 2 броя от тая добавка Ресурс, както е по инструкция за стари двигатели. Малко след това се усети доста сериозна разлика.
Започнах да чувам шумове от купето и от гумите при движение - и после разбрах, че това е защото двигателят е утихнал доста и се чува примерно свистенето от пътя... В началото ми беше малко странно, защото имах чувството, че карам друга кола, но тогава и карах на бензин, сега вече си карам само на газ. Та - осезаемо утихване, двигателят при мене беше много шумен, тракане яко си беше. За икономия на гориво и разход на масло - не знам още, но до тук ми е достатъчно да съм фен на тая добавка.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 12 фев 2021 20:00

Ако сложиш още 2, направо ще хвръкне.

FireSquad написа:Аз съм с Опел Астра 96, 1.4 82 конски сили моноинжекция, най-обикновена газова уредба.

Що не съм чувал за такъв мотор...

Потребителски аватар
FireSquad
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FireSquad » Пет 12 фев 2021 22:46

Благодаря, моя грешка, не е моноинжекцион, многоточково впръскване е - C14SE е двигателят. Докато си допълвах знанията от уикипедия, разбрах, че този двигател са го произвеждали за работа на етанол в Бразилия.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Съб 13 фев 2021 17:34

FireSquad написа:Благодаря, моя грешка, не е моноинжекцион, многоточково впръскване е - C14SE е двигателят. Докато си допълвах знанията от уикипедия, разбрах : ...

а разбра ли, че си археолог Номер 1 на годината ? :screwy Повдигна тема отпреди 6 години.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Нед 14 фев 2021 13:14

Нема лошо Крис.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”