Издрана стена на гума, какво да правя?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Издрана стена на гума, какво да правя?
С това съм съгласен и аз бих карал с 200 км/ч без парчето, но по немска, а не по българска магистрала. Ако бяха само дупките и вълните, здраве му кажи, но наблюдавам последно време и напречните шини по мостовете - стават все по-високи и по-високи дори и хлабави - тракат... И за последно казвам: не е задължително да гръмне, но хипотетично може да се случи и ако си с дребни дечица...
-
- Автомобил:
- Двигател:
muns61 написа:nikmar написа: А вътрешната оплетка много рядко се наранява отвътре, а по-често отвън и стигне ли се до нея, на място се преценя дали е удачно да се подсили или уплътни и дали рискът не е много голям.
Тъй като имам известен опит в тази област, мога да те уверя, че вътрешните повреди са много по-чести от външните. И много по-проблемни. Получават се от удар в дупка, бордюр, или някакво друго препятствие. Бордът се прекълцва меду препятствието и ръба на джантата и платът се къса.
А това, че някой нарича нещото студена вулканизация е маркетингов алабализъм. Това си е чиста студена лепенка.
Е, стана вече спорът! Вътрешното нараняване нали става най-вече чрез външно въздействие (това имах предвид) и ти сам го пишеш - дупки... А студената лепинка е и студена вулканизация, то е едно и също, а дали е маркетингов ала-бала ми е все тая. Колеги, не ми се издребнява толкова, ако човек реши да се заяжда за нещо, винаги ще намери някоя дума да се хване... Доколкото можах, дадох някой съвет, пък вие си знаете...

- venll-vr
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, благодаря Ви за мненията и помощта. Няма нужда темата да се разводнява и превръща в затодочен спор. Дадохте ми насоки, от тук нататък решението си е мое. Още веднъж благодаря на всички, включили се в дискусията.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”