Симптоми на заминала гарнитура Фиат Браво 1,4 бензин
Симптоми на заминала гарнитура Фиат Браво 1,4 бензин
Някъде два пъти годишно, пролет и есен, ми се появява един проблем с антифриза - пада около два пръста под минимум и като отворя казанчето на студен двигател, изцвъсква като безалкохолно, избълбуква, леко вдига нивото. Доливам до минимум, карам, после пак пада под мин. Така няколко пъти и се оправя и няколко месеца не доливам. Не мирише на газове, бензин, масло. Изглежда бистър. Имам парно, в движение, дори при сериозно натоварване, температурата се движи около градусите, при които отваря термостата. При спускане без газ, на ниски външни температури, двигателя изстива до 60-65 градуса. Маркучите са меки. Последния път в сервиза ме отпратиха, че нищо ми няма. Според вас възможно ли е гарнитурата да е тръгнала и тест дали ще покаже точно
В момента нивото не пада

-
- Автомобил: Polo 9N3 2008 1.4 16V
- Двигател:
Re: Симптоми на заминала гарнитура
Колко доливаш примерно за година , ако е не повече от 300 мл то може и да се счита за нормално , проблем с гарнитура може и да нямаш но да имаш теч който не виждаш.Определено при тези симптоми е един от двата проблема или гарнитура или теч.
Конкретно в твоя случай почти е сигурно за гарнитура предвид въздуха който избутва течността когато отвориш капачката.
Конкретно в твоя случай почти е сигурно за гарнитура предвид въздуха който избутва течността когато отвориш капачката.
Тази година може би съм долял около 500 мл. Имаше един период че се беше събрало малко антифриз под термостата. Затегнах скобата на маркуча му и оттогава не е текло там. Само да уточня че изфучаването при отваряне на капачката на студен двигател и спада на нивото се случват два пъти в годината. Ако е гарнитурата, защо през останалото време е спокойно 

-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
За пореден път пускаш тема без да спазиш правилата. Автомобил, двигател с какво гориво е, код двигател.
Пишеш за изстиване на двигателя при спускане, дизел ок, бензин не трябва да мърда температурата.
Пишеш за изстиване на двигателя при спускане, дизел ок, бензин не трябва да мърда температурата.
- viksanlg
- Автомобил: Пасат б3 Лада Калина
- Двигател: пб
- Контакти:
Ако имаш въздух от заминала гарнитура, то ой ще надува маркучите със сигурност, а няма да стоят меки.имаш от някъде лек теч и трябва да го намериш.Когато колата охладнее през променливите сезони се случват тези неща с не дотам хубавите връзки или втвърдили с времето маркучи. След каране, като поизстине колата, огледай хубаво за много леко сълзене или овлажнение на връзките.Там ще е проблема ти.Ако имаш втвърдил гумен маркуч с годините шанса за се пръсне зимата или да текне от него е огромен.
Ти си на ход...
Ти си на ход...
- dontaskdontsay
- Автомобил: Golf III 1.6 1994
- Двигател: ABU
Случвало ми се е да сълзи по малко и като капе на блока се изпарява и не го откривах с години. Едва когато теча стана по сериозен 500мл на месец, си пролича къде точно е.
-
- Автомобил: VW MK4
- Двигател: ATD PD TDI
Парно има ли ?
Zdravko Zankov написа:За пореден път пускаш тема без да спазиш правилата. Автомобил, двигател с какво гориво е, код двигател.
извинявам се. Фиат браво 1.4 бензин-газ, 2007, 198AXF1B. Парно имам. И изключение на термостатния маркуч, от друго място не е имало оцветяване
-
- VW експерт
Ами имаш отговора.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
rld написа:Zdravko Zankov написа:За пореден път пускаш тема без да спазиш правилата. Автомобил, двигател с какво гориво е, код двигател.
извинявам се. Фиат браво 1.4 бензин-газ, 2007, 198AXF1B. Парно имам. И изключение на термостатния маркуч, от друго място не е имало оцветяване
Aбе ти ли си дето правиш километрични теми в хардуер.бг с този Фиат ?
-
- VW експерт
Re: Симптоми на заминала гарнитура Фиат Браво 1,4 бензин

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”