stefan4o написа:Не съм проверявал. Ама няма нужда да ми се караш
като му чета ника, направо си късметлия :)
stefan4o написа:Не съм проверявал. Ама няма нужда да ми се караш
На сина сложихaldygreen написа:Защо обмислям купуване на всесезонки? Карам спокойно и предимно до вилата, не се правя на състезател, особено със семейството в колата, спазвам 3-секундното правило за дистанция, затова никога не съм изпадал в критично положение. Заради тревата пред входа на вилата оставих зимните гуми за 2+ лета, че летните често буксуваха. Предните Pirelli с отличен грайфер вършеха работа. Но се опекоха прилично и започнаха да тресат. Отидох за баланс, но гумаджията откри жестоко нацепване на протектора. Смених ги с летните, но наближава зимата и мисля да взема всесезонка Kleber или Nokian. Размер 195/65/R15. Засега само предни, а отзад мога да комбинирам със старите зимни Kleber или с летните Uniroyal, и двете са в прилично състояние.
Колата е Audi A4 B5 Avant, предно предаване, но това не променя нещата. Със зимните гуми, дори и опечени, колата се държеше стабилно и без никакво свирене в остри завои по асфалт. Та зимните гуми не ме притесняваха с друго, освен повишения шум, особено от камъчета и повишеният разход, ама съм на газ, та не удря сериозно в джоба.
Имам притеснения от захващане на камъчета, та шарката на Nokian ми се вижда по-читава в това отношение.
Ако някой има наблюдения върху проблема със захващането на камъчета за нарочените гуми, моля за споделяне на мнение.
При такова каране и при 20 градуса навън и по сликове няма да имаш никакви проблеми.aldygreen написа:Карам спокойно и предимно до вилата, не се правя на състезател .... никога не съм изпадал в критично положение.
MamaMy написа:Сложих два Нексен-а преди месец. Засега в топлото време се държат доста прилично. Не са стабилни като летните, но спират отлично и държат на завой. Единствено при рязко тръгване имат склонност от просвирване. Естествено все още е рано за кардинални заключения, но на пръв прочит са отлични. Ако доживеем след две години ще пишем пак.Дано да запазят качествата си.
Vlad777 написа: Проблемите се случват при студ, сняг и при критични ситуации.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 53 госта