НЕЗ (Нискоемисионни зони) София и автомобили без ЕКО стикер
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
Re: НЕЗ (Нискоемисионни зони) София и автомобили без ЕКО стикер
Какво значи "май официално отпада"?
w_smith написа:Какво значи "май официално отпада"?
https://www.mediapool.bg/otpada-zabrana ... 56710.html
https://nova.bg/news/view/2024/03/01/44 ... %B8%D1%8F/
Не мога да ровя в общински съвет да видя конкретната заповед.
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
fur1ous написа:Е тя попринцип си е до 1 март, на есен пак ще има и пак ще е до 1 март 2025.
Няколко поста над твоя от предната страница.
От следващата зима още по-голяма част от центъра на столицата ще е забранена за стари коли. Това поне предвижда общинската наредба. Възможно е обаче тя да бъде променена от Столичния общински съвет.
Посшедния абзац от 1вата статия, която си пуснал.
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
Мдаа и аз така си мисля. Но за бой са малоумните продажници, които се водят официално журналисти, но всъщност основна цел в живота им е да са борят за брой импресии, като пускат "clickbait" заглавия на мега тъпи или изпразнени от съдържание статии.
Последна промяна от w_smith на Вто 11 юни 2024 8:50, променено общо 1 път.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Аз принципно нямам проблем с тая зона, колата ми е еко 3 и до 28-ма година май ще мога да влизам, но пък и нямам голям зор да ходя в тая зона с кола. Въпреки всичко веднъж минах да видя как е
В общи линии от Мария Луиза като свиеш по паветата има в дясно една табелка за НЕЗ и това е, вече си направил завоя и няма връщане. Според мен на всичките страни на кръстовището до светофарите, над или под тях трябва да има табели, че ако завиеш на ляво или на дясно или продължиш направо ще влезеш в такава зона за да може човек ако няма право да минава от там да види и да продължи извън зоната, защото сега влиза, вижда табелката /ако я види, че не е много голяма/ и няма какво да направи. Продължава напред и си чака глобата евентуално.

Покрай темата за ГТП-тата се сетих и за тази тема и я повдигам с 2 логични по моето скромно мнение въпроса:
1. Според новата наредба за ГТП, еко-стикерите(които ВАС определи като незаконни) се лепят в долен ляв ъгъл на предното стъкло. Доколкото знам идеята беше да са отгоре, за да може камерите от зоните да ги четат и обработват(това беше оправданието да са в средата горе). Сега като ги местят, означава ли това, че е тънък опит да продължат да ги печатат и пробутват, макар да нямат пряко отношение към камерите и те да четат по ДКН?
2. Някой попадал ли е някакъв анализ, данни или нещо изобщо по въпроса какъв % от автомобилите, които са минали през еко-зоните миналата зима са от забранените категории, колко от тях са на собственици на имоти в зоната или изобщо на нещо в тоя аспект?
1. Според новата наредба за ГТП, еко-стикерите(които ВАС определи като незаконни) се лепят в долен ляв ъгъл на предното стъкло. Доколкото знам идеята беше да са отгоре, за да може камерите от зоните да ги четат и обработват(това беше оправданието да са в средата горе). Сега като ги местят, означава ли това, че е тънък опит да продължат да ги печатат и пробутват, макар да нямат пряко отношение към камерите и те да четат по ДКН?
2. Някой попадал ли е някакъв анализ, данни или нещо изобщо по въпроса какъв % от автомобилите, които са минали през еко-зоните миналата зима са от забранените категории, колко от тях са на собственици на имоти в зоната или изобщо на нещо в тоя аспект?
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
В решението на конституционния съд за отмяната май точно липсата на инфраструктура и технологии за четене на стикерите е основната причина
В обнароднавана Наредба РД-02-21-1 от 23.11.2023 за сигнализация на пътищата с пътни знаци няма опоменати знаци за ZEC независимо, коя зона е (малък или голям ринг). Щом знацитие ги няма, коя Фъндъкова (или който и да е кмет на Столицата), който да определи, каквото и да е било, с каквито и да е био знаци?
Наредба № РД-02-21-1 от 23.11.2023 г. за сигнализация на пътищата с пътни знаци
(ДВ, бр. 101 от 05.12.2023 г. влиза в сила 05.08.2024 г.)
Наредба № РД-02-21-1 от 23.11.2023 г. за сигнализация на пътищата с пътни знаци
(ДВ, бр. 101 от 05.12.2023 г. влиза в сила 05.08.2024 г.)
Колега, ти чел ли си го този закон или постваш само ей тъй за спорта. То и за синя зона няма знаци вкарани в закона. Значи ни грабят, каква дързост !!!
Та, сериозно по въпроса. Това са табели под група T от приложение 8 или иначе казано - съвсем законни.
Та, сериозно по въпроса. Това са табели под група T от приложение 8 или иначе казано - съвсем законни.
Не ми се заяжда, но да кажем, че същата кметица разрешава на лица/служители от ЦГМ на база измислейн бадж (мисля, честна фирма) , при нередовен пътник да му бъде поискан документ за самоличност (лична карта) и да му бъде съставен акт. Закона винаги има по-голяма тежест. Също така знаците, които си спомена за синя и зелена зона, не ти забраняват нещо, а ти казват, че ще ти сложат скоба или трябва да си платиш.
Този знак ти забранява именно това, да влизаш някъде!
Предполагам, че си разгледал по-обстойно закона и провоприлагането му, така че, може би не съм прав, добре!
Този знак ти забранява именно това, да влизаш някъде!
Предполагам, че си разгледал по-обстойно закона и провоприлагането му, така че, може би не съм прав, добре!
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”