TESLA електромобил...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Spikul

Re: TESLA електромобил...

Мнениеот Spikul » Нед 09 мар 2025 0:30

ktamen написа:Елколи е имало винаги и навсякъде.
Това, че благодарение на субсидиите, Мъск е успял да те убеди в противното не може да отмени тази простичка истина.
Ако китайците имаха същия достъп до субсидии и пазари, тесла изобщо нямаше да се появи, камо ли да просъщесвува толкова време.

Моля ти се, ние с теб нищо не разбираме и пишем глупости.
Иначе тръгнали да ни обясняват, че Мъск бил фашистко-комунистическа личност, но пък му се възхищавали, че издействал субсидии. Да живее лицемерието :mrgreen

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 09 мар 2025 0:47

В первой половине 2008 года объём продаж китайских автомобилей на новых источниках энергии вырос до 366 единиц, увеличившись по сравнению с прошлым годом на 107,9%. Китайские автопроизводители предоставили около 500 автомобилей на новых источниках энергии и с низким расходом топлива, разработанных самостоятельно, для Олимпийских игр в Пекине. • 13 городов (Пекин, Шанхай, Чунцин, Чанчунь, Далянь, Ханчжоу, Цзинань, Ухань, Шэньчжэнь, Хэфэй, Чанша, Куньмин и Нанчан) были выбраны в качестве пилотных городов для использования электромобилей в 2009 году.

Цитатът е оттук https://translated.turbopages.org/proxy ... y_in_China
По някаква странна ирония този рязък китайски електрически тласък съвпада по време с първите тесли.
Ако се поразровя повече съм сигурен, че ще намеря и немски и френски и прочее електрически тласъци в същите години.
И по някаква още по-странна ирония пак в същите години електрическите ръчни инструменти започват масово да преминават на литиеви батерии.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Нед 09 мар 2025 11:14

ktamen написа:
....

Вече ме объркваш, какво точно защитаваш?
Нещо се опитваш да умаловажиш значението Тесла в историята на EV, патентите нямали значение, ма субсидиите имали. Нещо за Китай ми доказваш, че имали тласък...
Китай е държава, нали знаеш? Ито комунистическа такава, с планова икономика.
Тесла е компания. И субсидиите ти извадиха очите. Които впрочем, са били или са, за цялата индустрия а не специално Тесла

Та нещо за Китай на руски ...
Ето друго

Then, in 2007, the industry got a significant boost when Wan Gang, an auto engineer who had worked for Audi in Germany for a decade, became China’s minister of science and technology. Wan had been a big fan of EVs and tested Tesla’s first EV model, the Roadster, in 2008, the year it was released. People now credit Wan with making the national decision to go all-in on electric vehicles. Since then, EV development has been consistently prioritized in China’s national economic planning.

https://www.google.com/amp/s/www.techno ... olicy/amp/

То китайците да питаш, ще кажат откъде е тръгнал EV възхода, ама нашио, щот иска да докаже нещо си там мъгляво, свързано с политическите му пристрастия, ще върти и суче...

Edit:
Ето и истинския двигател на прогреса на EV, зад който пряко стои Тесла и е писано назад в темета, защо и как:
https://www.energy.gov/sites/default/files/2023-01/FOTW_1272.png

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 09 мар 2025 12:27

group® написа: патентите нямали значение, ма субсидиите имали.

Патентите на тесла са само за впечатляване на вчепетлителните.
Има много впечатлени, ама никой от тях не може да каже какво аджеба е патентовал другаря Мъск. Вместо това ме пренасочват към куп празни приказки, дето удивително напомнят умнотиите във вестник Работническо Дело.
Китай били комунисти плановици, а западните субсидии хич не са партиен инструмент поръчан и усвояван от правилните другари. Хич.
Вътре в батериите пристрастия няма, нито демократични, нито комунистически, нито либерастки.
PS И през ум не ми минава, че е възможно да разколебая някой във вярата му в бтвто на културата.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 09 мар 2025 12:38

group® написа:Edit:
Ето и истинския двигател на прогреса на EV, зад който пряко стои Тесла и е писано назад в темета, защо и как:
https://www.energy.gov/sites/default/files/2023-01/FOTW_1272.png

Нали точно това се опитвам да обясня последните 2 страници - възхода на електричките е заради литиевите батерии.
Ама що приписваш заслугите за тази графика на другаря Мъск, той ли ги е изобретил батериите или може би той им е смъкнал цените? Тогава що китайските батерии са винаги под неговите цени?
Едит:
https://fakti.bg/avto/955190-srinata-si ... ska-toyota

thanis
Автомобил: Polo 9N
Двигател: BBY 2004

Мнениеот thanis » Нед 09 мар 2025 13:08

Трябва да благодарим на Японците, ама това никой не го говори - Ако изповядваме твоята логика.

Мъск лични субсидии не е получил в зората на компанията. Направил е прототип и работещ модел и Панасоник влизат в играта, купуват 30 милиона акции на Тесла и съвмество разработват 18650 батерията.

Както и субсидиите на Тесла не са по-различни от тези на всички други автомобилни компании.

Та какъв точно ти е аргумента ?? Хенри Форд, Карлос Гон, Мери Бара, Акио Тойода, Дж. Р. Д. Тата, Хърбърд Дийс, Ейсун Шунг, Оливер Зипше, Ола Калениус и други какво толкова са направили/изобретили/допринесли за света ???

Както и леко бъркаш фактите. Китайските батерии СЕГА са под неговите цени, по ред причини. Ако не си се интересувал - провери какво е 996 работна седмица в Китай. Китай не е типична държава, защото няма аналог никъде по света. Тяхната система е много различна от другите, което от своя страна дава възможност за предимства в определени отрасли.

https://www.technologyreview.com/2023/0 ... rs-policy/

Ето една статия с цитат от груп точно за г-н Уан Ганг и защо и как са решили да се фокусират върху електрички.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 09 мар 2025 13:52

thanis написа:

Та какъв точно ти е аргумента ?? Хенри Форд, Карлос Гон, Мери Бара, Акио Тойода, Дж. Р. Д. Тата, Хърбърд Дийс, Ейсун Шунг, Оливер Зипше, Ола Калениус и други какво толкова са направили/изобретили/допринесли за света ???

Аргумент за какво, не те разбирам?
В никакъв случай не обожествявам китайците, даже напротив. Просто ги използвах като пример за да покажа, че Мъск не е Господ и с него или без него съвременната картинка нямаше да е по-различна.
А самият той освен да позира пред камерите с оскубаните си вежди за да усвои повечко субсидии, не е направил нищо интересно.
Поръчал е купета от Лотус и батерии от Панасоник и значи е най-умния и най-красивия.
Той просто е един от многото.

Определено не е Господ за какъвто го представят по бтвто на културата.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Нед 09 мар 2025 15:28

76 страници едно и също :mhihi

Кой, как и какво направил - все тая.
Фактите са си факти.
Тесла стана бенчмарк в сектора.
Направи нещо, което друг не успя.
Всички сега, китайци, немци, французи и т.н. правят, каквото правят, защото Тесла показа как се прави.
Мъска стана най-богатия човек на планетата.
Изроди се.
Тесла е яко надолу в момента.
Времето ще покаже кое и как ще е.

П.с. Писна ми от тоя спор. Как Тесла уреди литий за панадоник и своите батерии, как намали количеството литий в батериите, нищо няма да те убеди. Наясно съм. Субсидии, либерали и битиви .... До гуша ми е от изрожденски беседи.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 09 мар 2025 15:43

group® написа:Мъска стана най-богатия човек на планетата.
Изроди се.
Тесла е яко надолу в момента.
Времето ще покаже кое и как ще е.

Което доказва, че е станал богат заради правилното знаме, което е развявал, а не заради теслите.
Сега смени байрака и продажбите се сринаха. Самите тесли са си същите.
Всички сега, китайци, немци, французи и т.н. правят, каквото правят, защото Тесла показа как се прави.

Въпросните персони са правили каквото са правили много преди Мъск и ще продължат и без него. А Мъск е просто един гратисчия метнал се в движение на бързия влак.
group® написа:76 страници едно и също :mhihi

.

:th_up
Не трябваше да си удължаваш поста.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 09 мар 2025 16:07

group® написа: изрожденски беседи.

Много удобни опорки използваш. Съвсем очевидно другаря Киро КокорБойков не ме кефи особено, Значи съм путлераст и четририхилядник и прочее удобни шаблончета. Ама реалността е, че за мен сичките депутати са една порода, включително любимите ти изрожденци.
Преди 40 годни другарката Събева (директорката) ме беше обявила за аполитичен. Аз и тогава си бях неблагонадежден. С годините все повече се убеждавам че е била права.
Много ме кефи едно клипче с Рейгън, затова ще го кача още веднъж.
https://www.youtube.com/watch?v=GMNF4qwOZaU

К 1990-м годам в Китае наблюдался самый впечатляющий в мире рост продаж двухколёсных электромобилей, а ежегодные продажи велосипедов и скутеров выросли с 56 тысяч в 1998 году до более чем 21 миллиона в 2008 году.[2] Только в 2008 году китайцы купили 21 миллион электровелосипедов по сравнению с 9,4 миллионами автомобилей.[3]

Рост популярности электровелосипедов в Китае был обусловлен не столько технологическими, сколько политическими причинами, чему способствовали благоприятные местные нормативные практики в виде запретов на бензиновыемотоциклы и слабое соблюдение стандартов для электровелосипедов.[4]

Този цитат е очевидно доказателство, че Рейгън е прав за вредата от прекомерните регулации.

Spikul

Мнениеот Spikul » Нед 09 мар 2025 18:34

Аз така и не разбрах сега Мъск защо го разлюбиха "модерните" хора :mhihi Бил с фашиСко-комунистически възгледи, нищо че смисълът на такава квалификация е съвършено друг - просто така ги кефело да му казват. Все едно да казваш дребосък на човек 1,95 см - има си диагноза за хора неразбиращи значението на думите.
Та реших да видя какво толкова е казал и направил Мъск от както е назначен на длъжност при Тръмп и забелязях 3 основни неща:
1. Иска прекратяване на войната в Украйна и ако не стане, ще спре неговата сателитна мрежа Старлинк.
2. Иска забрана на ЛГБТ пропагандата сред децата.
3. Спря държавните американски средства за НПО-тата по света.
Та в този ред на мисли недолюбващите го потребители на мискери са или твърди подръжници на войната, или са траверси, или са били на хранилките на НПО-тата, колкото и да се опитват да завоалират омразата си с някакви абсурдни заучени фрази за нарушаване на свободата и демокрацията и обвинения в диктатура. Истината прозира.
Аз пък не харесвам Тесла и електричките, но не съм тръгнал да ги паля и да искам забраната им, но пък политическите възгледи на Мъск не ме притесняват, защото човека влезе по най-демократичния начин в политиката и хората са гласували за него и екипът му.
За 10-на години не само, че светлото бъдеще на електричките не дойде, ами и вече голям процент от хората, които са си купили електрички, отново се връщат на ДВГ (между 30 и 40% в САЩ и Германия), въпреки политическия натиск през тези години. Само бай Ганьо си мисли, че ако електричките станат масови, все още никой няма да плаща данък, както и синя и зелена зона, а токът ще е още 20 ст с ДДС и акциз :mhihi

telefunken
Автомобил: VW T- Roc Style DSG
Двигател: 1500 TSI OPF 2023

Мнениеот telefunken » Нед 09 мар 2025 21:02

Spikul написа:Аз така и не разбрах сега Мъск защо го разлюбиха "модерните" хора :mhihi Бил с фашиСко-комунистически възгледи, ...

Най-простичко казано, Господин Путин е най-големия акционер във фирмите на Мъск и Тръмп, като едноличен собственик на брутния национален продукт на Русия и инвеститор. А на хората не им харесва задължението на двамата тъпаци да Му защитават интересите.

Spikul

Мнениеот Spikul » Нед 09 мар 2025 21:33

telefunken написа:
Spikul написа:Аз така и не разбрах сега Мъск защо го разлюбиха "модерните" хора :mhihi Бил с фашиСко-комунистически възгледи, ...

Най-простичко казано, Господин Путин е най-големия акционер във фирмите на Мъск и Тръмп, като едноличен собственик на брутния национален продукт на Русия и инвеститор. А на хората не им харесва задължението на двамата тъпаци да Му защитават интересите.

Така де, но това се решава пред урните дали е истина или не. Поне така работи демокрацията.
Иначе се оказва, че именно таргет групичката на електричките е основно от симпатизанти на демократическата партия, която вярва, че Тръмп е агент на Путин. Е, оказа се, че хората харесват Тръмп и го избраха за втори мандат, пък Мъск очевидно ще изостави Тесла и ще продължи със Старлинк и опитите си за полет до Марс.
Това са реалностите към момента и не само Тесла ще отчита рекордни загуби. Да не забравяме какви загуби отчете и VW, заради тази абсурдна електрификация на сила.

telefunken
Автомобил: VW T- Roc Style DSG
Двигател: 1500 TSI OPF 2023

Мнениеот telefunken » Нед 09 мар 2025 21:47

Spikul написа:Така де, но това се решава пред урните дали е истина или не. Поне така работи демокрацията....

Да де, ама след случката в Далас през1963 година, урните ги запечатаха. Президентите отдавна ги назначават. А демокрацията е гърцизъм.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Нед 09 мар 2025 22:13

Spikul написа:Та в този ред на мисли недолюбващите го потребители на мискери са или твърди подръжници на войната, или са траверси, или са били на хранилките на НПО-тата, колкото и да се опитват да завоалират омразата си с някакви абсурдни заучени фрази за нарушаване на свободата и демокрацията и обвинения в диктатура. Истината прозира.

Да кажеш, че ако вйната не спре ще изгасиш старлинка е като да влезеш в болницата и да кажеш на болния, че ако не се излекува, ще му спреш лекарствата. Това са пълни глупости.

И понеже тоя гуру нагази дълбоко в политиката, а тук това е тема табу - засега темата приключва. :lock

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”