Едната ми кола е с такова окачване има по една допълнителна сфера монтирана в долната част на амортисьора и там е електромагнитния клапан които отваря и затваря и така регулира твърдостта. Отделно върху спирачните апарати и в горната част на амортисьорите има датчици които следят наклона на колата и според нуждите втвърдяват или отпускат съответния амортисьор за да стабилизират купето. Вътре има два бутона Sport и Tour, но дори да не е натиснато нищо компютъра на окачването следи реакцията на колата и при необходимост се адаптира за да стабилизира колата. Отделно се втвърдява волана, променя осветлението на таблото, звука на двигателя и добавя % мощност като всичко това може да се конфигурира според желанието на водача от менюто за настройки. Общо взето съм доволен, не знам колко струва амортисьора няма информация за цена, но ако искаш да караш по агресивно и натиснеш Спорт колата става доста стегната и устойчива. Не съм я искал тази екстра даже се притеснявам от поддръжката, но пътя Бургас Варна с активиран Спорт се кара доста по спокойно за друсането друса.Окачването е Flex ride на Опел има описание в мрежата който иска може да прочете. Картинките са поздрав от хлапето.
Dynamic Drive Control (DDC) Адаптивна система за ел. регулиране на окачването: - Системата позволява перманентно адаптиране на окачването спрямо настилката и пътната обстановка, както и оптимиране на сервоуправлението посредством индивидуален избор на работен режим - "Спортен", "Комфортен" и "Нормален"; - Избор на профил на шофиране с вкл. Eco-функция; - Около 10 мм по-нисък пътен просвет
В новия Golf за скромните 1,851лв.
Или версията без окачването:
Избор на профил на шофиране с вкл. Eco-функция: - Възможност за избор между три профила на шофиране - "Eco", "Нормален" и "Спортен"
Ако се предлагат обикновени амортисьори за модела, ще стане, но със сигурност ще трябва да се ръчка нещо софтуерно защото постоянно ще излиза грешка за окачването, там бутона за промяна на настройките на окачването няма да работи и такива неща, иначе амортисьорите сигурно могат да се сменят с обикновени без проблем