Що за екстра е Ел. регулиране на окачването

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Jijo_M
Автомобил:
Двигател:

Re: Що за екстра е Ел. регулиране на окачването

Мнениеот Jijo_M » Съб 09 авг 2014 20:08

Едната ми кола е с такова окачване има по една допълнителна сфера монтирана в долната част на амортисьора и там е електромагнитния клапан които отваря и затваря и така регулира твърдостта. Отделно върху спирачните апарати и в горната част на амортисьорите има датчици които следят наклона на колата и според нуждите втвърдяват или отпускат съответния амортисьор за да стабилизират купето. Вътре има два бутона Sport и Tour, но дори да не е натиснато нищо компютъра на окачването следи реакцията на колата и при необходимост се адаптира за да стабилизира колата. Отделно се втвърдява волана, променя осветлението на таблото, звука на двигателя и добавя % мощност като всичко това може да се конфигурира според желанието на водача от менюто за настройки. Общо взето съм доволен, не знам колко струва амортисьора няма информация за цена, но ако искаш да караш по агресивно и натиснеш Спорт колата става доста стегната и устойчива. Не съм я искал тази екстра даже се притеснявам от поддръжката, но пътя Бургас Варна с активиран Спорт се кара доста по спокойно за друсането друса.Окачването е Flex ride на Опел има описание в мрежата който иска може да прочете. :redface :horror :beat_butt2 :love.vwclub Картинките са поздрав от хлапето.

StrEagle
Автомобил: Polo 6C
Двигател: DAJA

Мнениеот StrEagle » Пон 11 авг 2014 16:55

Dynamic Drive Control (DDC)
Адаптивна система за ел. регулиране на окачването: - Системата позволява перманентно адаптиране на окачването спрямо настилката и пътната обстановка, както и оптимиране на сервоуправлението посредством индивидуален избор на работен режим - "Спортен", "Комфортен" и "Нормален";
- Избор на профил на шофиране с вкл. Eco-функция;
- Около 10 мм по-нисък пътен просвет

В новия Golf за скромните 1,851лв.

Или версията без окачването:

Избор на профил на шофиране
с вкл. Eco-функция: - Възможност за избор между три профила на шофиране - "Eco", "Нормален" и "Спортен"

За 262лв.

Има го и в новия Leon.

Bro0z3r
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN 1997

Мнениеот Bro0z3r » Пон 11 авг 2014 17:46

bmwww написа:Има го и на Ферари Енцо като регулира до 6 сантиметра надолу/нагоре :biggrin

Ааа, то това е, за да минава през легнали полицаи :mhihi
Окачването на Енцо-то съм сигурен, че няма накъде по-твърдо да стане :screwy:screwy:screwy

bmwww
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bmwww » Сря 13 авг 2014 8:17

По-твърдо или по-меко не знам ама по-високо и по-ниско може by Discovery Channel :mhihi

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Нед 30 мар 2025 18:53

Дали може да се сменят такива регулируеми амортисьори с обикновени без странични ефекти и преправяния или няма как да стане?

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 31 мар 2025 5:56

Ако се предлагат обикновени амортисьори за модела, ще стане, но със сигурност ще трябва да се ръчка нещо софтуерно защото постоянно ще излиза грешка за окачването, там бутона за промяна на настройките на окачването няма да работи и такива неща, иначе амортисьорите сигурно могат да се сменят с обикновени без проблем

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 31 мар 2025 13:36

На новият Tayron забелязах, че амортисьорите вече са с по 2 клапана на всеки.

намерих парт номера: 5QS 413 023 S

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”