Избор спирачни дискове препоръчайте марка?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
fur1ous
Автомобил:
Двигател: CFMA

Re: Избор спирачни дискове препоръчайте марка?

Мнениеот fur1ous » Вто 17 юни 2025 11:42

До късмет е, аз веднъж съм купувал АТЕ, не се изкривиха но свиреха брутално, толкова брутално че не се понасяше.
естествено и дисковете и накладките си бяха АТЕ, както се препоръчва, та от тогава съм ги задраскал като вариант.
с Textar не съм имал проблем, но други хора са имали, та пак казвам, късмет.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 17 юни 2025 14:13

Аз съм си фен на Ate. На T-Roc на жената сложих Ate дискове и накладки и от време на време прискърцват. На миналия Passat B8 също дискове и накладки Ате - не скърцаха (Ate PowerDisc 312 mm с обикновени накладки). На настоящия B8 също Ate (нямаше PowerDisc на 340 mm та обикновени) - също не скърцат.

Така че при мен 2/3 не скърцат изобщо и 1/3 скърца но не постоянно и не е зверско. Продължавам да залагам на Ate и занапред.

icon_idea На сайта на Ate пише да не се комбинира PowerDisc с керамик накладки, защото свири.

telefunken
Автомобил: VW T- Roc Style DSG
Двигател: 1500 TSI OPF 2023

Мнениеот telefunken » Вто 17 юни 2025 15:39

alpinab написа:... Не виждам смисъл да се дават повече пари за перформанс сериите им (АТЕ) за ежедневна кола с нормална експлоатация.

Вероятната причина за това, че не го виждаш, е жалкия ти опит. Аз изхвърлих комплект нови дискове, барабар с накладките, на няма и 10 000 километра. Проблемът беше тресене при спиране, слабо закъснение и необходимостта от голямо спирачно усилие на педала, за да спра колата. Купих си правилния комплект на АТЕ (не керамичните накладки и не чугунените дискове) и си реших проблема. Усилието върху педала падна наполовина, тресенето изчезна, а поведението на колата в завой със задействана спирачна система се промени значително. Неразличими са от оригиналните, а цената им е съвсем приемлива. Нямам наблюдения за износването, защото колата се кара малко и километрите са под 10 000.

telefunken
Автомобил: VW T- Roc Style DSG
Двигател: 1500 TSI OPF 2023

Мнениеот telefunken » Вто 17 юни 2025 15:43

telefunken написа:
alpinab написа:... Не виждам смисъл да се дават повече пари за перформанс сериите им (АТЕ) за ежедневна кола с нормална експлоатация.

Вероятната причина за това, че не го виждаш, е жалкия ти опит. Аз изхвърлих комплект нови дискове, барабар с накладките, на няма и 10 000 километра. Проблемът беше тресене при спиране, слабо закъснение и необходимостта от голямо спирачно усилие на педала, за да спра колата. Купих си правилния комплект на АТЕ (не керамичните накладки и не чугунените дискове) и си реших проблема. Усилието върху педала падна наполовина, тресенето изчезна, а поведението на колата в завой със задействана спирачна система се промени значително. Неразличими са от оригиналните, а цената им е съвсем приемлива. Нямам наблюдения за износването, защото колата се кара малко и километрите са под 10 000. Накладките съдържат графит, а стоманата на дисковете е същата, като на оригините дискове на Т-рока. Никакво скърцане или каквито и да са шумове при спиране

Потребителски аватар
Steels
Автомобил: Arteon SB 280hp
Двигател: DNFE

Мнениеот Steels » Вто 15 юли 2025 15:09

Някой скоро слагал ли е OEM дискове и какво е впечатлението от тях, защото на няколко места срещам, че има партиди, които още на първите 1к км се кривият. Хубави отзиви чувам за Brembo Xtra, но искам май да ги комбинирам с ОЕМ накладки, защото афтърмаркета имат лек луфт и дрънкат. Колата е вече на 65к км(с ОЕМ дискове и накладки) и при няколко резки спирания, като загреят леко започват да бият и това ме дразни. Също така обмислям и вариант да скоча на Clubsport, които са от Golf 7, но са си Plug&play за моята кола, но реално не ходя на писта,а карам в града и до морето. Добре комбинация ли ще е Brembo Xtra със ОЕМ накладки, най-вече искам да знам дали няма да свирят. Ако някой е карал да сподели мнение.

Последна промяна от Steels на Вто 15 юли 2025 15:51, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Вто 15 юли 2025 15:36

На моята ( кю 5) съм със сменени оригинални. Дискове и накладки. ОЕМ всичко.
Като изключим, че бяха една торба пари , качеството им е един път. Там нямам забележки.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”