И аз закачих от "онова време" с видинките и имахме "голям" избор - Вида Спорт и Вида Контакт. Но ги нямаше едновременно в магазина и купуваш каквото са докарали. Зимата баща ми слагаше парче бордюр в багажника на Жигулито и драпаше в снега.
А по темата: Не съм карал всесезонни гуми и нямам лични впечатления.
Познат, с нова Кия Спортидж хибрид, миналата есен смени летните, с които е купил колата с всесезонни Мишелин кросклимат 3. Скоро го видях и каза, че за тази зима ще купува зимни гуми.
Всесезонни гуми - кои според вас са най-добрите
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: Всесезонни гуми - кои според вас са най-добрите
batjoro написа:Познат, с нова Кия Спортидж хибрид, миналата есен смени летните, с които е купил колата с всесезонни Мишелин кросклимат 3. Скоро го видях и каза, че за тази зима ще купува зимни гуми.
Интересно и как се е докопал миналата есен до тройка, след като са на пазара в Европа от 1 юли 2025?
Колегата явно визира предната генерация и като карал с такива напълно разбирам защо ще слага зимни. Много е добра на сухо и мокро но на сняг не особено.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Предполагам.
Но когато се цитира нещо, хубаво е цитирането да е коректно.
chifut написа: Много е добра на сухо и мокро но на сняг не особено.
И с това съм съгласен.
П.п. то м/у другото ясно, че дори и най-добрата всесезонка ще отстъпва съответно на лятна и зимна ( най-вече) от същата марка/клас.
след като са на пазара в Европа от 1 юли 2025?
Моя е грешката, сигурно не съм разбрал, или той така ми е казал.
Но това не променя смисъла на това, което съм написал. Вярно е, че трябва да сме точни, ама тук не сме в съдебна зала, все пак.
- MamaMy
- Автомобил: Galaxy
- Двигател: AUY 2003г
Не става въпрос за съдебна зала. Просто това са две съвсем различни гуми с почти еднакво име. То някой път дори при един и същи модел има осезаема разлика според размера. Просто до един размер ги правят в един завод, а от другия нататък в друг който обикновено дори не е в същата държава.
Така се заблуждават колеги решили да си купят даден модел гуми. Все пак трябва да сме обективни и безпристрастни.
Така се заблуждават колеги решили да си купят даден модел гуми. Все пак трябва да сме обективни и безпристрастни.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
От няколко седмици търкалям Firestone Multiseason2 на позасилен и доста агресивен MK5 GTI. Ако стигнем до писта Лара, ще е добре да ги сменя, но за лекичко натискане по нормалните пътища, нямам забележки. Балансираха се отлично, NVH усещането е добро. Палец за модела.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”