Акумулатори - колко им е животеца?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
beuchat
Автомобил: 1990 Golf 2
Двигател: 1.6 EZ

Re: Акумулатори - колко им е животеца?

Мнениеот beuchat » Съб 01 ное 2025 11:35

Ennexy Blue 95 Ah вчера след 4 години не толкова вярна служба се предаде тотално.Миналата зима му падна тока,заредих го и му долях дестилирана вода.След това е зареждан още един или 2 пъти,понеже на къси разстояния алтернатора не смогва да го зареди напълно(6 цилиндров дизел,каращ се предимно градско и то рядко).

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 13 ное 2025 22:44

Имам едно питане, може ли утечка да умори нов акумулатор за една седмица ? Старият акумулатор падна след десетина дена престои на колата, заредих го, но след 3 дни пак нямаше ток, и показваше 10 волта. Купих нов 74 Аh и след седмица жената вика "Пак няма ток" свалих го и пробвах да го заредя, но зарядното показа под 6 волта и след малко мигане изкара триъгълник, демек проблем с акумулатора. Та се питам утечката ли го е уморила, или може пък да съм уцелил къса клечка, понеже е Monbat от Метро ? Мерих за утечка по метода описан в една хубава тема тук и показа 0.02-0,03 което би трябвало да е нормално, но не знам дали съм премерил добре, или дали не се появява нещо след час примерно, понеже не съм чакал много преди да премеря. Колата е Корола дизел 2005 г. няма някакви един куп електронни екстри като новите, дето да правят магарии !

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Пет 14 ное 2025 14:56

Това което си измерил като консумация не би трябвало да го бутне много е паднал за 10 дни според мен трябва да се зареди с обикновено зарядно и го закарай да го проверят, според мен проблем с акумулатора

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Пет 14 ное 2025 20:24

Обади се в Монбат да проверят по серийния номер кога е произведен. Да не е залежал 2-3г.

powerade
Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
Двигател: AHF 2000

Мнениеот powerade » Пет 14 ное 2025 22:37

Да те в Монбат чакат на телефона някой да им се обади да проверят серийния номер.
Има една опция преглед на мнение, напишете прегледайте, Обмислете ако сте написали някоя простотия и тогава натиснете прати

Потребителски аватар
joker66
Автомобил: pasatb5
Двигател: afn

Мнениеот joker66 » Съб 15 ное 2025 8:39

http://battery-code.info/web/index.php Пробвай,може да ри свърши работа.

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Съб 15 ное 2025 20:52

powerade написа:Да те в Монбат чакат на телефона някой да им се обади да проверят серийния номер.
Има една опция преглед на мнение, напишете прегледайте, Обмислете ако сте написали някоя простотия и тогава натиснете прати

Ами аз съм се обаждал в Монбат по телефона точно с цел да разбера кога е произведен акумулатора и ми отговориха при това без да ми недоволстват защо ги занимавам. Ти като не си го пробвал, защо бързаш да си даваш компетентното мнение?

Потребителски аватар
tdi fen

Мнениеот tdi fen » Съб 15 ное 2025 22:58

Наскоро купувах акумулатор бях се подготвил със специфичната маркировка която показва дата и месец на производство беше май 2025 което ме устройва от познат знам ,че над 6 месеца не са много ок ,търговец на твърдеше даже е много пресен могло да бъде читав до 18 месеца

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 16 ное 2025 2:37

Stivi написа:Имам едно питане, може ли утечка да умори нов акумулатор за една седмица ? Старият акумулатор падна след десетина дена престои на колата, заредих го, но след 3 дни пак нямаше ток, и показваше 10 волта. Купих нов 74 Аh и след седмица жената вика "Пак няма ток" свалих го и пробвах да го заредя, но зарядното показа под 6 волта и след малко мигане изкара триъгълник, демек проблем с акумулатора. Та се питам утечката ли го е уморила, или може пък да съм уцелил къса клечка, понеже е Monbat от Метро ? Мерих за утечка по метода описан в една хубава тема тук и показа 0.02-0,03 което би трябвало да е нормално, но не знам дали съм премерил добре, или дали не се появява нещо след час примерно, понеже не съм чакал много преди да премеря. Колата е Корола дизел 2005 г. няма някакви един куп електронни екстри като новите, дето да правят магарии !
Вероятно и двата акумулатора са добри, а проблемът е от колата. Струва ми се, че имаш и друга кола, зареди си новия акумулатор и го сложи на друга кола и то ще си покаже. Надявам се, че можеш да си заредиш акумулатора и без травеститско зарядно. Ако не можеш пиши тук и ще ти обясня.

Потребителски аватар
zdravkop64
Автомобил: Mercedes W213
Двигател: E 400 V6

Мнениеот zdravkop64 » Нед 16 ное 2025 15:54

Оригиналният акумулатор на моя Мерцедес се предаде след 8 и половина години вярна служба. Оригинален Варта AGM, произведен за Мерцедес /брандиран с логото/, 92 Ah 12V, 850А. Взех нов, също Варта, също AGM и ще видим колко време ще изкара /ако не съм продал Мерцедеса дотогава/.

Потребителски аватар
tdi fen

Мнениеот tdi fen » Нед 16 ное 2025 20:51

Въпреки че сложих нов акумулатор (стария беше на 8 години замина му клетка)от известно време ми свети лампата на акумулатора (не с пълна сила както на контакт,но свети) при запален двигател, алтернатора зарежда нормално 14.5V без консуматори 14.2V с консуматори

Потребителски аватар
NikMar55
Автомобил: Golf 4
Двигател: TDI 1900 101 к с 2003 г

Мнениеот NikMar55 » Пон 17 ное 2025 11:04

Някой ще разчете ли годината на производство на този акумолатор Macht 680A 75 Ah кода е 1178353746. За други марки имам разшифровката, за тази не намерих.
Ходих до магазина в който продават такива акумолатори да ги питам, мацето каза че неможе да ми помогне с този код и че на дъното имало щемпел с датата, но не намерих такъв. Има един квадратен с надпис в триъгълник 7 и отдолу OTHER >PP/PE<. Мисля, че РР/РЕ е поскоро пластмасата от която е направена кутията.

Потребителски аватар
zdravkop64
Автомобил: Mercedes W213
Двигател: E 400 V6

Мнениеот zdravkop64 » Пон 17 ное 2025 16:30

На Варта- та датата на производство е щампована върху едната от клемите на акумулатора. Виж да не е там.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”