Реглаж на предница
-
nikmar
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Реглаж на предница
То всичко може на този свят, но техниката стана много прецизна и респективно капризна. Всеки модел има различна чувствителност и понякога само с късмет не стават работите...
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Да изкажа едно мнение за конкретен сервиз за реглаж, или по-конкретно така известния "Фулда/Fulda Бургас" срещу топлофикация, който в момента е и шоурум на Фиат, Алфа и други. Историята е следната: колата си държеше километър на магистралата без да пипам волана, макар същия /волана/ да стоеше с 2 градуса на дясно след едно странично ледено спиране в бордюр. Така с "крив" волан си карах 3 г. без да има неравномерно износване на гуми и както споменах държеше пътя като влак на релси. Дойде време обаче да се смени кормилен накрайник понеже се поразтропа, след смяната волана вече беше не на 2, а само на 1 градус отклонение, но на магистралата след 100 метра с пуснат волан, започваше лееко да се отклонява в дясно. Ок, викам си, отивам на реглаж в споменатия сервиз, по препоръка на човека от сервиза, където сменях накрайника. Направиха реглажа, казаха, че не е имало нужда от други настройки, освен тези свързани с извършената смяна и всичко трябва да е ок. Да, ама не, както казваше един човек, сега волана е 2 градуса наляво, но колата продължава да тегли /леко/ надясно. Не съм се връщал за рекламация, понеже ми е ясно какво ще кажат "По книга всичко е както трябва" , след време ще отида на друго място, където са ми регулирали друга кола и всичко беше ок, да видя какво ще кажат. Дългичко стана, но просто исках да споделя мнение за конкретния сервиз Fulda Бургас, или Автоцентър Бургас-Алфа Ромео, Джип, Фиат и Сеат. за да имат бъдещите клиенти, които попаднат на поста, едно на ум !
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Размени местата на двете предни гуми, ако започне да дърпа в другата посока, значи сервизът е читав.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
ktamen написа:Размени местата на двете предни гуми, ако започне да дърпа в другата посока, значи сервизът е читав.
Не знам дали има значение, но гумите са чисто нови /Kleber Quadraxer 3/, сменени няколко дни преди ремонта.
- Petrolhead
- Автомобил:
- Двигател:
Накрайника и гумите едновременно ли ги смени?
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”