Въпрос за разбирачи

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за разбирачи

Мнениеот connor cane » Вто 31 юли 2007 9:58

Колеги, въпросът ми е следният:
Става дума за служебната Опел Вектра Б 2.0, 16 клапана. Докато шефчето я карал, чул някакъв шум. Погледнах я вчера, покарах я, и ми се струва че шума (който не е много силен и понякога изчезва) е от ролката на хидравличната помпа. Доколкото успях да преценя, ролката попрехлопваше леко - може би е разбит лагера.
Въпроса е - знае ли някой дали тази ролка подлежи на ремонт и смяна, шото ако трябва да се сменя помпата, ще е соленко - бахти цените са за тия опели частите.
Айде да видим има ли специалисти, които могат да ми отговорят.
Благодаря им предварително. :D :idea: :arrow: :wink:

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Вто 31 юли 2007 18:10

не знам за разбира4и ,но по вероятно шума е от обтега4а на ремъка за динамото(хидравли4ните им помпи са доста здрави) :lol:

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Сря 01 авг 2007 13:45

niks76 написа:не знам за разбира4и ,но по вероятно шума е от обтега4а на ремъка за динамото(хидравли4ните им помпи са доста здрави) :lol:
Възможно е и от това да е, сега като се замисля. Ама много закапачено и наблъскано всичко под капака на тая кола - нищо не мога да видя :( . За да погледнеш или достигнеш нещо, трябва да разкачиш и свалиш сума ти глупости, а точно по този двигател не ми се бърника.
Най-лошото, което евентуално би могло да стане, е скъсан пистов ремък, нали? :?: :idea: :arrow: :lol:

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Сря 01 авг 2007 15:14

Шест (6) години карах точно този модел на Опел.Знам само че частите са по скъпи от това което може да получиш от този модел автомобил.Мотора е много як ,но всичко останало е боклук.Не знам какво точно представлява този шум,но при мен имаше много тракане хлопане и така и не разбрах кое от къде идва.Накрая хидравличната рейка взема да прави беля.Ама не хлопаше де!Виеше като гладен вълк и запираше на моменти.А масло си имаше и не го губеше.Абе пълен кошник си е.Старата вектра си беше много по добра!

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Чет 02 авг 2007 9:41

H2O написа:Шест (6) години карах точно този модел на Опел.Знам само че частите са по скъпи от това което може да получиш от този модел автомобил.Мотора е много як ,но всичко останало е боклук.Не знам какво точно представлява този шум,но при мен имаше много тракане хлопане и така и не разбрах кое от къде идва.Накрая хидравличната рейка взема да прави беля.Ама не хлопаше де!Виеше като гладен вълк и запираше на моменти.А масло си имаше и не го губеше.Абе пълен кошник си е.Старата вектра си беше много по добра!
Може и да си прав - все пак Опел, макар и немска кола, са най-евтината, следователно най-смотаната - то е ясно. Аз от около година я карам и сериозни ядове не е давала. Харесва ми, че е комфортна, материалите са нелоши (пластмаси и тапицерия), возията е добра. Ама бая гълта тоя двигател - градско в Софиа 13-14 си ги знае, та и отгоре отива понякога пустиняка :lol: И ми се струва, че за 136 коня трябва да върви повече - ти какво ще кажеш, колега - одобряваш ли вървенето - според мен още трябва :wink: :lol: :arrow:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”