Скапани амортисьори - ка се познават?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Demonik
Автомобил:
Двигател:

Скапани амортисьори - ка се познават?

Мнениеот Demonik » Сря 06 юли 2005 11:34

Искам да попитам как се разбира дали амортисьорите/или тампоните/ са си отишли освен като я клатиш. Значи интересува ме при каране на гладък път за какъв звук да се ослушвам. Питам понеже ми се струва че претропва нещо като минавам през неравности. Дали може да е от тампони или не знам....и друго... - преди седмица оцелих една дупчица, но като гледам амортисьора нищо му няма и тампоните на пръв поглед са добре, а от време на време се чува сякаш удар от камук отдолу на купето...просто изчатква нещо/може и да е било камък :? / Помагайте....

didko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didko » Сря 06 юли 2005 12:24

Здравей Demonik
Аз имам същият проблем: при преминаване през някоя "дупка" се чува едно глухо тропкане, като удар на метал в гума. След диагностика се установи че всичко по окачването ми е 6, с изключение на амортисьора. С течение на времето се получавал някакъв празен (свободен) ход на амортисьора, т.е. определено разстояние където е неефективен. В момента се оглеждам за амортисьори, като марка и цена :( .

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 06 юли 2005 12:26

хлопане, почукване като минаваш през неравност, особено добре се чува отзад

Потребителски аватар
niki_vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niki_vw » Сря 06 юли 2005 12:40

Ако ти са изтървали амортисьорите при преминаване на нерававности има едно люлеене на колата нагоре-надолу с две думи много нестабилна. А ако е изтекло и маслото вероятно е да чуваш и тропане

Потребителски аватар
B4/101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот B4/101 » Сря 06 юли 2005 13:48

За да си сигурен най-добре провери на стенд. Преди 2 седмици ходих в сервиза D&N в Младост 2 (улицата зад макдоналдс). Проверката на амортисьорите е безплатна. Подрусват ти колата и ти дават разпечатката на теста с диаграма за състоянието на амортисьора на всяко колело. Освен това майсторите хвърлят и по едно око отдолу на колата и ти казват ако има нещо за смяна по ходовата част.

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Сря 06 юли 2005 13:53

а какво се е скапало, ако като караш бавно и колата се люлее настрани, като влезеш в скорост вече не :?: :twisted:

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Сря 06 юли 2005 15:06

batmilko написа:а какво се е скапало, ако като караш бавно и колата се люлее настрани, като влезеш в скорост вече не :?: :twisted:

имаш крива джанта- като караш с еди каква си скорост си в резонанс и колата люлее, като промениш скоростта ве4е не си в резонанс.

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Сря 06 юли 2005 15:56

ма много люшка ша знайш

Demonik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Demonik » Сря 06 юли 2005 18:27

pakumba написа:имаш крива джанта- като караш с еди каква си скорост си в резонанс и колата люлее, като промениш скоростта ве4е не си в резонанс.

pakumba, братле знеш ли, че може да си прав. Значи колата е стабилна по завоите, а преди 3-4 дена големия дъжд минах през една пълна с вода дупка с предната лява гума. И днеска като я гледам малко е подбита/алуминиева е звезда/. Дано си прав, че не ми се дават пари за амортисьори особено след като трябва да копувам бензинова помпа :(.

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Сря 06 юли 2005 18:51

pakumba написа:
batmilko написа:а какво се е скапало, ако като караш бавно и колата се люлее настрани, като влезеш в скорост вече не :?: :twisted:

имаш крива джанта- като караш с еди каква си скорост си в резонанс и колата люлее, като промениш скоростта ве4е не си в резонанс.

А може и крива гума да е или с балон.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Тест на амортисьора

Мнениеот kris11 » Сря 06 юли 2005 20:04

B4/101 написа:За да си сигурен най-добре провери на стенд. Преди 2 седмици ходих в сервиза D&N в Младост 2 (улицата зад макдоналдс). Проверката на амортисьорите е безплатна. Подрусват ти колата и ти дават разпечатката на теста с диаграма за състоянието на амортисьора на всяко колело. Освен това майсторите хвърлят и по едно око отдолу на колата и ти казват ако има нещо за смяна по ходовата част.

И във Варна в сервиза на цитираната фирма за м. юни имаше безплатен тест на стенд. За този месец не знам.Сервиза е на ул.Хр.Смирнески / околовръстното/ до "Аисберг"

Потребителски аватар
georgipass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Тест на амортисьора

Мнениеот georgipass » Сря 06 юли 2005 20:07

kris11 написа:
B4/101 написа:За да си сигурен най-добре провери на стенд. Преди 2 седмици ходих в сервиза D&N в Младост 2 (улицата зад макдоналдс). Проверката на амортисьорите е безплатна. Подрусват ти колата и ти дават разпечатката на теста с диаграма за състоянието на амортисьора на всяко колело. Освен това майсторите хвърлят и по едно око отдолу на колата и ти казват ако има нещо за смяна по ходовата част.

И във Варна в сервиза на цитираната фирма за м. юни имаше безплатен тест на стенд. За този месец не знам.Сервиза е на ул.Хр.Смирнески / околовръстното/ до "Аисберг"

Иначе 5 лв е теста там по принцип :!: Аз ще ходя към края на седмицата на същото място да ми сменят задните амортисьори :D

Потребителски аватар
Bojo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bojo » Чет 07 юли 2005 0:27

И аз имах преди време такова почукване. Оказа се че било от маншона дето покрива пръта на амортисьора :) От времето се деформирал и от кръгъл станал овален и тропа по пружината като друсне:)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”