с метър и кантар на пътя или поредно недомислие?!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Чет 05 юли 2007 14:41

jivkojj написа:Междодругото тук в Германия единствено се изисква да имаш само триъгълник и аптечка в колата. Останалите работи са по желание.

За това говорим :да: Ама нали нашите са най-хитри, та сега дай да пълним колите с глупости :dontknow:

Питам се, няма ли да ни задължат да си монтираме и по една клетка в колите против мачкане на купето :gruebel пак ще спасим някой човешки живот...

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Чет 05 юли 2007 14:43

Stefan написа:
Питам се, няма ли да ни задължат да си монтираме и по една клетка в колите против мачкане на купето :gruebel пак ще спасим някой човешки живот...

с темповете , с които се изтребваме по улиците
и пълното нежелание на кат да се справи с проблема заради личната си изгода
това с обезопасителните клетни не е лишено от смисъл ;) :) :)

Потребителски аватар
Ким
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: с метър и кантар на пътя или поредно недомислие?!

Мнениеот Ким » Чет 05 юли 2007 19:19

jivotarae написа:КАТ трябва да са вече с кантари и рулетки по пътищата,иначе как ще са наясно кои деца са под 150см. и 36кг. :screwy .Май за пореден път имаме несъответствие

Хаха, аз като имам една приятелка 39 кила... за малко да не може да я возя на предната седалка :lol:

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Чет 05 юли 2007 20:18

One написа:столчето , ръста и килограмите са ако детето се вози на предната седлка !!!!!
иначе за задната за дете до 3 год седалката е задължителна

точно така е, и на мен днес жената ми го обясни ( ние сме си разделили функциите: тя се занимава с правните въпроси (все пак е юрист), а аз с техническите (за малкооо да завърша ТУ - София). :lol:

Потребителски аватар
titi7707
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1993

Мнениеот titi7707 » Чет 05 юли 2007 20:54

от цялата работа някой ще лапа пари ама кой ще да е :roll:

Потребителски аватар
Anelia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Anelia » Чет 05 юли 2007 21:34

А, как според вас стои въпросът с такситата? Може би в багажника ще си носят и седалки за деца? Или там мерките за безопасност не важат?

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Чет 05 юли 2007 21:56

Във връзка с промените в ЗДВП темата е интересна и актуална.Наистина е леко смешно да очакваме от пътните полицаи да мерят децата с метър и теглилки :lol: .Даже си спомням как в един от епизодите на Top Gear бяха споменали,че полицаи отказали да глобят майка,която си возела децата без седалки,защото нямали законовото право да измерват децата.Там дори,за да снимаш как детето ти играе футбол в детския отбор си задължен да вземеш разрешение от другите родители.
В епизода от този понеделник на Fifth Gear показаха как в UK си имат специална служба! за следене и уведомяване за наличието на дупки по пътищата,като за дупка се счита всичко с дълбочина над 6 см.Имат си специални екипи,които получават данни чрез палмтоп-и,отиват на мястото,малко самонагряващ се асфалт и я запълват.Уникално нали?Да,може да е скъпо,но всъщност спестява много пари на данъкоплатците и редовите шофьори,които дават по-малко пари за ремонти,свързани с лошите пътища.В същия епизод има и за тамошните "скобаджии",Който има интерес да го гледа.

Отплеснах се малко,но и аз си помечтах за подобна организация.

По темата за безопасността:насила или не балканеците трябва да схванем,че не може винаги да се минава метър и че безопасността всъщност е нещо много важно и трябва сериозно да се взимат мерки,докато е време.

Потребителски аватар
stenly_r
Автомобил: VW 1300
Двигател: F
Контакти:

Мнениеот stenly_r » Пет 06 юли 2007 7:41

zaro написа:Не мога да си представя че някой ще го спрат ченгета и той ще почне да се обяснява - "То моето дете е над 36 килограма", не мога да си го представя просто

'Щото не си виждал една кифла в Банкя с кабрио - детенцето (под 10годинки) на задната седалка ПРАВО, тя изпреварва като на рали.
Просто я чакам да влезе в статистиката...
А ми е много интересно, ако падне от колата детето и някой не успее да го заобиколи, какви ще са последствията за тоя някой

Потребителски аватар
Mustang GT-R
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mustang GT-R » Съб 07 юли 2007 20:04

One написа:столчето , ръста и килограмите са ако детето се вози на предната седлка !!!!!

Колеги, това май не е правилното тълкуване на закона. :roll:
Понеже и аз трябва да купувам по голяма седалка, че старата ни утесня, се порових из разни форуми за да разбера как точно се тълкува този закон и стигнах до следния извод.

Чл. 137в. (2) За деца с ръст под 150 сантиметра, които пътуват в моторни превозни средства от категориите М1, N1, N2 и N3, оборудвани със системи за обезопасяване, се използват системи за обезопасяване на деца от пълния или непълния клас по смисъла на чл. 137б, ал. 2, съобразен с теглото на детето в съответствие с чл. 137б, ал. 1.

Ако колата е обурудвана с колани и детето е под 150 см -> използваш столче със собствени колани или столче, което използва колана на колата.

Чл. 137в. (3) В моторните превозни средства от категории M1, N1, N2 и N3, които не са оборудвани със системи за обезопасяване, не се допуска превозването на деца под тригодишна възраст, а децата на възраст три и повече години и с ръст под 150 сантиметра заемат седалка, която не е предна.

Ако колата не е обурудвана с колани -> не може да превозваш в нея дете под 3 години, а ако е дете над 3 години и с ръст под 150 см, може да го возиш в колата, но не на предната седалка.

Ей тва закона си еб...ло майката :twisted:
Имам се що годе за образован човек, но малцина са сигурно тези които могат да разберат какво точно са искали да кажат ония там 240 ли бяха......... :a boi de

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Съб 07 юли 2007 20:26

Mustang GT-R написа:

Колеги, това май не е правилното тълкуване на закона. :roll:
Понеже и аз трябва да купувам по голяма седалка, че старата ни утесня, се порових из разни форуми за да разбера как точно се тълкува този закон и стигнах до следния извод.

Чл. 137в. (2) За деца с ръст под 150 сантиметра, които пътуват в моторни превозни средства от категориите М1, N1, N2 и N3, оборудвани със системи за обезопасяване, се използват системи за обезопасяване на деца от пълния или непълния клас по смисъла на чл. 137б, ал. 2, съобразен с теглото на детето в съответствие с чл. 137б, ал. 1.

Ако колата е обурудвана с колани и детето е под 150 см -> използваш столче със собствени колани или столче, което използва колана на колата.

Чл. 137в. (3) В моторните превозни средства от категории M1, N1, N2 и N3, които не са оборудвани със системи за обезопасяване, не се допуска превозването на деца под тригодишна възраст, а децата на възраст три и повече години и с ръст под 150 сантиметра заемат седалка, която не е предна.

Ако колата не е обурудвана с колани -> не може да превозваш в нея дете под 3 години, а ако е дете над 3 години и с ръст под 150 см, може да го возиш в колата, но не на предната седалка.

Ей тва закона си еб...ло майката :twisted:
Имам се що годе за образован човек, но малцина са сигурно тези които могат да разберат какво точно са искали да кажат ония там 240 ли бяха......... :a boi de

Зависи полицая как талкува закона .... аз като гледам е доста сложен, за полицай мисля че е прекалено сложен, моето дете е на 6 години и е 24 кила ..в метро има седалки до 22 кг ...

Потребителски аватар
Cyberloner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cyberloner » Нед 02 сеп 2007 17:16

добре давам личен пример(аз):
Едър съм и винаги съм бил едър и си спомням че във втори клас бях 160 висок и към 55 кила (все пак съм 86 набор) какво правим? Решавам аз да седна на предната седалка спира ни полицаят и се оказва че аз съм на 8-9 годинки само че съм далеч над габаритите в закона.... защо ще глоби шафьора? Понеже съм на малко години и колана това го интересува сигурно?

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Нед 02 сеп 2007 17:19

СПОКОЙНО!!!

винаги може и по зле.. последния път ги видях с шублерчета

Потребителски аватар
toshev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот toshev » Нед 02 сеп 2007 19:47

??????????????????????

Отива майка да си прибере 3-те(1 до 3 клас) деца от училище :shock и монтира 3 седалки !
Нейна приятелка я моли да вземе и нейното дете, ами да, вадим 4-та седалка от багажника!
Имам Голф (не мога да си позволя друга кола) и съм с 3 деца! Ами да, ще махна вратите за да побера 3 седалчици отзад! Или не ,едното дете отпред, 2 отзад и майката в багажника...
Майка с 2 деца я вали дъжда и си хваща такси ! :dontknow: Споко, бакшиша има 5-6 седалки отзад за всеки случай!
Ами ако се вози детето в автобуса!отиват с него на море! То е на 4, не ползва бебешка количка! Ами да, нали в автобуса има седалчици за деца...
...възрастна жена е висока 149 см. ...ще шофира със столче....

Не ме разбирайте погрешно...
Аз съм за седалките! Спасяват детски живот!
Но баба ми на 80 (да е жива и здрава) по-хубаво ще го напише тоя закон! Тия малоумници пак приеха поредната недобре обмислена тъпотия,за която се пъчат и хвалят ама друг си чупи главата да я прилага! :smackbum :seeex :climb :banghead: :drinking: :horror: :insane

Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maiz » Пон 03 сеп 2007 7:30

Така е какво по-ценно от детскиа живот?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”