Здравейте, колеги. Скоро (в края на август) си смених личната карта и вече имам постоянно местожителство в София. Шофьорската си книжка съм изкарал в Бургас. Някой знае ли какъв е срока да си подменя шофьорската книжка в КАТ-София и дали ще ми правят някакви проблеми - глоби и т.н. защото не съм го направил досега.
И още нещо - какво е работното време на гишетата в КАТ - там където трябва да си дам заявка за нова шофьорска книжка, че мисля да ходя тия дни.

Въпрос относно срокове за документи в КАТ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за отговора, но още нещо:
Това добре, но искам да си купя кола и да я регистрирам в София. Не е ли проблем това, защото на книжката пише:
Адрес населено място - Бургас
Иначе книжката изтича през септември 2011 г.
ABSOLUT написа:Няма нужда да си подменяш шофьорската книжка, ако не е изтекла като срок...
Това добре, но искам да си купя кола и да я регистрирам в София. Не е ли проблем това, защото на книжката пише:
Адрес населено място - Бургас
Иначе книжката изтича през септември 2011 г.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Наистина бърз отговор
Преди малко сериозно се разрових и съвсем случайно попаднах на това в интернет:
"Ако сте сменили адресна регистрация и съответно лична карта и решите да подновявате книжка, се отива в КАТ - София, примерно и се подава молба за прехвърляна не картона от КАТ в предишния град, където се водите на отчет, тоест където сте имали постоянен адрес и е издадена първата книжка. Плаща се 2лв. и нещо и се чака малко повече от месец. Чак тогава се задейства <гореописаната> процедура по подмяна. За толкова време се придвижва картона от един град в друг.
Няма глоба, ако книжката ви е изтекла преди няколко месеца."
Ще трябва явно да отида да поразпитам направо в КАТ

Преди малко сериозно се разрових и съвсем случайно попаднах на това в интернет:
"Ако сте сменили адресна регистрация и съответно лична карта и решите да подновявате книжка, се отива в КАТ - София, примерно и се подава молба за прехвърляна не картона от КАТ в предишния град, където се водите на отчет, тоест където сте имали постоянен адрес и е издадена първата книжка. Плаща се 2лв. и нещо и се чака малко повече от месец. Чак тогава се задейства <гореописаната> процедура по подмяна. За толкова време се придвижва картона от един град в друг.
Няма глоба, ако книжката ви е изтекла преди няколко месеца."
Ще трябва явно да отида да поразпитам направо в КАТ

-
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”