Koи фактори са определящи за вас при избора на гуми, моля...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Кои фактори са определящи при избора на гуми?

Производител
10
17%
Цена
17
28%
Качество
27
45%
Скоростен индекс
0
Няма гласове
Грайфер/Шарка
5
8%
Дилър/Продавач
1
2%

Общо гласове: 60
Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Нед 04 ное 2007 13:37

Съотношението Цена/Качество...в момента съм с Falken за по 32 Евро парчето - това е невероятна гума! Иначе максимум 200€ бих отделил със слагането което струва по около 10€ на гума.

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Нед 04 ное 2007 13:39

buFka написа:Съотношението Цена/Качество...в момента съм с Falken за по 32 Евро парчето - това е невероятна гума! Иначе максимум 200€ бих отделил със слагането което струва по около 10€ на гума.

Дай контакти на дилър на Фалкен, сеат-а го карах и продадох с такива - наистина са великолепни гуми.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Re: Koи фактори са определящи за вас при избора на гуми, мол

Мнениеот joro_kem » Нед 04 ное 2007 15:09

The Red Guy написа:участвайте. Правя една курсова работа на тема "Изучаване на факторите,влияещи върху покупката на автомобилни гуми" и трябва да да съставя анкета, чиито данни да натикам в една програма СПСС и тя да ми направи анализа. Ама за тая анкета ми трябват най-разнообразни въпроси и за тва да се допитам до вашето мнение - давайте идеи за въпроси. Най-добрите ще ги включа в анкетата :). Мерси много!

Тези, които съм включил са базинси, анкетата ще я доразширя и ще ползвам реалните резултати от вашите мнения.

П.С. Понеже не се сещам как да го вкл тва в анкетата го пиша тука - колко пари бихте отделили максимум за закупуване на комплект от четири гуми?

какво следваш?

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Re: Koи фактори са определящи за вас при избора на гуми, мол

Мнениеот The Red Guy » Нед 04 ное 2007 15:30

joro_kem написа:
The Red Guy написа:участвайте. Правя една курсова работа на тема "Изучаване на факторите,влияещи върху покупката на автомобилни гуми" и трябва да да съставя анкета, чиито данни да натикам в една програма СПСС и тя да ми направи анализа. Ама за тая анкета ми трябват най-разнообразни въпроси и за тва да се допитам до вашето мнение - давайте идеи за въпроси. Най-добрите ще ги включа в анкетата :). Мерси много!

Тези, които съм включил са базинси, анкетата ще я доразширя и ще ползвам реалните резултати от вашите мнения.

П.С. Понеже не се сещам как да го вкл тва в анкетата го пиша тука - колко пари бихте отделили максимум за закупуване на комплект от четири гуми?

какво следваш?

Maркетинг

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Нед 04 ное 2007 15:42

The Red Guy написа:
buFka написа:Съотношението Цена/Качество...в момента съм с Falken за по 32 Евро парчето - това е невероятна гума! Иначе максимум 200€ бих отделил със слагането което струва по около 10€ на гума.

Дай контакти на дилър на Фалкен, сеат-а го карах и продадох с такива - наистина са великолепни гуми.

Е нямам...не ги купувам в Бг все пак ;)

Потребителски аватар
SnowMaster
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот SnowMaster » Нед 04 ное 2007 15:49

откакто съм шофьор карам само дебика фриго и едни траялки за месец.фриго 1 ми се стуват невероятни за истински зимни условия.миналата година минах на фриго 2,но пък нямаше зима и още не ги знам как ще се държат.мисля че съотношението цена качесво тук е решаващо

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Нед 04 ное 2007 16:33

buFka написа:
The Red Guy написа:

Е нямам...не ги купувам в Бг все пак ;)

Мда, сега видях, че си в немско :(. Все пак можеш ли да ми кажеш кви са цените за фалкен зимни 185/60/15?

Svetlix
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: 1.9 TDI AFN

Мнениеот Svetlix » Вто 06 ное 2007 18:19

За мен определящите фактори са съотношението цена/качество. Общо взето повече от 500 лв за комплект нямам как да отделя.

Принципно не робувам на марки и преди да купя нещо първо в нета поглеждам какви са отзивите за него.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 06 ное 2007 22:13

Качество на гумата на цена съобразена с моя стандарт на живот. Мисля, че до 100лв за 14 цолова гума си струва и има гуми с добро качество на пазара.

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Сря 07 ное 2007 0:55

Според мен анкетата ти е объркваща!!!! Забележи че повечето отговори отиват в качество, но как определяш качество???

За различни хора качество е различно нещо, помисли за структурата и въпросите, цена, марка и тн. са фактори помагащи за определяне на качество според лоялност към определена марка или ориентировъчна цена в даден клас гуми.... Това са примери, учиш маркетинг а аз международен бизнес така че помисли по-добре над въпросите!!! :wink:

Поздрави!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”