На няколко места пишат че имало някаква далавера през зимата да се купят летни гуми... обаче никъде не споменават каква точно е далаверата.
Та има ли такова нещо или просто са поредните форумни измишльотини...

летни гуми...
- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
kaiser666 написа:Muncho написа:kaiser666 написа:Е каква да е далаверата освен,че са по евтини
Абе и аз така си мислех..... ама наистина ли са по-евтини или е само градска легенда?
Защо лятото джапанките са 5 лв. а зимата 2![]()
абе това ясно... ама нямам база за сравнение на цените на гумите през лятото и през зимата.
- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
Muncho написа:Bahama man написа:И мен ме кара нещо да си мисля че летните гуми сега са на по-ниска цена...най-добре питай някои гумаджий
другата стрна на монетата е дали си заслужава.. ако да речем за 4 нови гуми се спестят 50на лева... това стига ли да компенсира една година по-стари гуми...
А тия дето ще ги купиш на пролет от кога ще са?
п.п Аз мисля че сега едва ли са по евтини,но след 1-2 месеца

- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
kaiser666 написа:Muncho написа:Bahama man написа:И мен ме кара нещо да си мисля че летните гуми сега са на по-ниска цена...най-добре питай някои гумаджий
другата стрна на монетата е дали си заслужава.. ако да речем за 4 нови гуми се спестят 50на лева... това стига ли да компенсира една година по-стари гуми...
А тия дето ще ги купиш на пролет от кога ще са?
ми дот **08 .. а това дето сега го продават е дот **07. Пък си и мисля че "новите" джапанки ще са и на нови цени.
- zdravko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Пичове, имам много добър приятел гумаджия. Онзи ден го попитах същото нещо, но той ми каза, че това са легенди. Гумите са най-евтини в началото на всеки сезон, защото тогава има промоции от разните производители и вносители, опитващи се да хванат по-голям пазарен дял. Тази есен, който се е бил усетил навреме е можел да си купи на супер сена маркови зимни мишленки, например - в момента са с по 30 лв. отгоре. Така че...няма сметка, освен да намажеш с някоя останала миналогодишна бройка 

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Така си е!
При безконечното ми чакане за да ми доставят зимните гуми вчера (събота) все пак, въпреки, че се ядосвах заради вързаната тенекия и 5-часовото висене, все пак се разговорихме с гумаджията.
И от него разбрах, че гумите, дето са извън сезон, се продават с не-повече от 2% по-евтино.
Просто е безсмислено да ти се пречкат из мазета, тераси или недай си боже, в хола, на коктейлната масичка!
При безконечното ми чакане за да ми доставят зимните гуми вчера (събота) все пак, въпреки, че се ядосвах заради вързаната тенекия и 5-часовото висене, все пак се разговорихме с гумаджията.
И от него разбрах, че гумите, дето са извън сезон, се продават с не-повече от 2% по-евтино.
Просто е безсмислено да ти се пречкат из мазета, тераси или недай си боже, в хола, на коктейлната масичка!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”