най-добрата халогенна крушка?!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
martin_072
Автомобил: Seat Ibiza GLXI Audi A4
Двигател: 1.8 ABS 1.8t
Контакти:

Re: най-добрата халогенна крушка?!

Мнениеот martin_072 » Пон 30 яну 2012 15:38

hitman0013 написа:
martin_072 написа:Колеги преди седмица сложих 90/100Wata крушки H4 на Seat Ibiza 6k1 интересува ме дали има опасност да стопят рефлектора или да стопя някои кабел?!

Задаваш отговор. Освен ако не си с метални рефлектори, има вероятност да ги стопиш.
Сега и другите да ти се поскарат малко....

Нали за това е форума да се пита????! мисля че не е с железни,един ми казва няма да ги стопи друг ще ги стопи още мнения и нека е с конкретен отговор,които няма какво смислено да напише по добре да не пише изобщо!

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 30 яну 2012 15:40

Ти като не знаеш какви са ти рефлекторите, ние пък как да знаем? :screwy
Да хвърлим боб ли, що ли? И с тези 90 ватови електрожени си много модерен сигурно :screwy Пожелавам ти да ти стопи фаровете иначе няма да вденеш защо тия лампи не се слагат на автомобили предвидени за други. Освен това са и забранени за ползване. :bishop Малко са китайските ксенони дето светят в небето, ами и такива електрожени като тебе да търпим по пътищата :banghead:

Потребителски аватар
martin_072
Контакти:

Мнениеот martin_072 » Пон 30 яну 2012 15:56

stefan4o написа:Ти като не знаеш какви са ти рефлекторите, ние пък как да знаем? :screwy
Да хвърлим боб ли, що ли? И с тези 90 ватови електрожени си много модерен сигурно :screwy Пожелавам ти да ти стопи фаровете иначе няма да вденеш защо тия лампи не се слагат на автомобили предвидени за други. Освен това са и забранени за ползване. :bishop Малко са китайските ксенони дето светят в небето, ами и такива електрожени като тебе да търпим по пътищата :banghead:

Понякога се замислям дали да пиша в форума защото не знам кои "Куц специзлист-професор" ще ми отговори и ще ми пожелае хубави неща,е нека не се различавам.. да ти се връща двойно :да: maikomila

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Пон 30 яну 2012 17:53

Куците специалисти ти казват че това са офроуд крушки с които не се кара на пътя срещу мен или който и да е друг.Пък майко мила за теб и всички с електрожени на пътя.Погледни предишните страници и ще видиш мнението за крушки 90/100вата.
Казваш да не пиша-защо да си мълча като утре ще ме пратиш извън пътя или в на някой задницата с тия фарове!

Потребителски аватар
martin_072
Контакти:

Мнениеот martin_072 » Пон 30 яну 2012 18:41

hitman0013 написа:Куците специалисти ти казват че това са офроуд крушки с които не се кара на пътя срещу мен или който и да е друг.Пък майко мила за теб и всички с електрожени на пътя.Погледни предишните страници и ще видиш мнението за крушки 90/100вата.
Казваш да не пиша-защо да си мълча като утре ще ме пратиш извън пътя или в на някой задницата с тия фарове!

Точно за това питам,ако имахте желание да ми дадете точен отговор щяхте да ми отговорите с "ще ти стопи рефлектора и ключа сложи си еди какви си еди какви си 50/60 такива щях да ти отвърна добре колега и това е,тези крушки са ми подарък за тва сам с тях.До сега един не ми е мигнал че го заслепявам обикновенно аз го правя и не съм такъв гадняр та да те пратя "извън пътя" бате толкова ли беше трудно да обясните като хора а не да ме нападате на мига :да:

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Пон 30 яну 2012 19:13

martin_072 написа:
hitman0013 написа:Куците специалисти ти казват че това са офроуд крушки с които не се кара на пътя срещу мен или който и да е друг.Пък майко мила за теб и всички с електрожени на пътя.Погледни предишните страници и ще видиш мнението за крушки 90/100вата.

Точно за това питам,ако имахте желание да ми дадете точен отговор щяхте да ми отговорите с "ще ти стопи рефлектора и ключа сложи си еди какви си еди какви си 50/60 такива щях да ти отвърна добре колега и това е,тези крушки са ми подарък за тва сам с тях.До сега един не ми е мигнал че го заслепявам обикновенно аз го правя и не съм такъв гадняр та да те пратя "извън пътя" бате толкова ли беше трудно да обясните като хора а не да ме нападате на мига :да:

Назад е доста изписано за колегата Valiosport и неговите мега-ватови приключения.... хора му държаха тон, караха му се, но той излезна упорит ....пич е!
А и много добре в подробности е обяснено, че не бива да слагаш такива крушки ...ще ти стопи рефлектора, кабели, може ключове да нагорят ако няма релета ....Сложи хубави 55/60 и това е+ релета ако няма, и аз се убедих, че разликата е огромна!

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 30 яну 2012 19:16

martin_072 написа:

Какво да ти даваме точен отговор. Във форума има 120 теми за фарове, релета и каквото искаш. Ако си имал интерес - питай и чети, никой няма да ти откаже инфо. Такива подаръци бих ги върнал на момента или за да не обидя човека бих им се зарадвал и бих ги заровил в някой шкаф mhihi

Stiki7
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stiki7 » Вто 31 яну 2012 20:27

Такааа както казах и преди:

- Оригинален bi-Xenon 6000k (къси и дълги)

- OSRAM NightBreaker 90+ H7 (подпомагащи дълги)
- Philips LED 6000k (габарити)
- Philips Silvervision (хромирани крушки на мигачите)
Последните 3 = 110лв. :mrgreen: maikomila

Потребителски аватар
Evil_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Evil_Master » Вто 31 яну 2012 23:03

До колегата martin_072
Колега много, ама много зависи кви са крушките ти 90/100 вата има и иситински и ментаци както и всичко останало.Има вероятност, казвам само вероятност не гарантирам - тея да са менте, което до някъде не е 90/100 вата, но пък реално може да консумира по-голям ток, с което можеш да си прецакаш малко инсталацията.Другото което можеш си прецака това е ключа, както сам си заключил и най-вероянтото, което ще стане ако всичко до тук бъде избегнато е да ти се поразтопят и леко да изгорят кабелите на буксата на фара.Общо взето това е. Па до разтопяване на фара зор се стига, но виж до падане на хрома се стига и то често.Вече от тук на сетне сам си преценяваш дали светят, топлят или каквото там правят тея лампи твоите, но както колеги са ти казали по-нагоре, по-добре е да си сложиш едни по-нормални лапми, с който да си запзиш хем фаровете, хем живота, а и да спестиш някой лев от ненужни манипулации.Иначе за такива мощности релета трябват задължително, защото и реалната сила на крушката не може да се постигне по тоя тънък, изчислен за 55/60 вата лампа.

denisadsl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот denisadsl » Сря 08 фев 2012 22:48

колеги искам да питам тъйкато съм с двусекциони Хелла на голф 3 и скоро си взех CoolBlue на OSRAM но пак не ми свети както трябва идва ми слабо особено на късите :( с един мултицет онзи ден мерих напрежението на акумулатора при включен двигател и фарове и на акумулатора е 14.03v след това на входната букса на фара е 13.3v а вътре във фара както си свети в консумиращ режим на клемите на самата крушка е 12.3v та ВЪПРОСА ми е дали има смисъл от релета?Смисъл бях чел че има смисъл ако е към или над 1v разликата от акумулатора и фара но незная точно коя разлика да имам в предвит тази от буксата на входа на фара - 13.3V или на моментно светната крушка в нейните клеми 12.3v ?
Благодаря предварително ако някой адекватно ми отговори!

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 08 фев 2012 23:37

При халогенната лампа всеки волт е важен. Предполагам, че с релета ще успееш да го докараш до поне волт отгоре :wink: Сещай се сам какво искам да ти кажа :beer

Потребителски аватар
Evil_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Evil_Master » Чет 09 фев 2012 0:49

Точно за това се слагат релетата и за да запазят инсталацията навътре към купето, в случая ключа.

Stiki7
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stiki7 » Съб 11 фев 2012 16:10

Stiki7 написа:Такааа както казах и преди:

- Оригинален bi-Xenon 6000k (къси и дълги)

- OSRAM NightBreaker 90+ H7 (подпомагащи дълги)
- Philips LED 6000k (габарити)
- Philips Silvervision (хромирани крушки на мигачите)
Последните 3 = 110лв. :mrgreen: maikomila

Тааа да кажа резултата:

От-последните три най-съм доволен от LED-a на Philips - просто саа уникаааални! Наистина! 40лв. но са страхотни - като къси светят! scare

Не открих обаче голяма разлика от оригиналните Н7 осрам и nightbreaker-ите , но довечера съм на nightriding да установя разликата :)

Крушките на мигачите не са изцяло хром ... т.е изчиства фара, но има лек оранжев оттенък ... мнооого лек , но има.

Поздрави

elmo86
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот elmo86 » Вто 14 фев 2012 12:28

Колеги казвайте от къде си взимате крушките и цените за който сте ги взели за да можем тези които четем да знаем от къде да ги купим сравнително изгодно. Аз съм се спрял на Осрам НБ+ и за момента цената на която ги намерих е 44.8лв. за 2бр., ще съм много благодарен ако ми датеде по-етини предложения.

elmo86
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот elmo86 » Вто 14 фев 2012 15:51

Точно купих 2бр. Осрам НБ+ за 17лв. за 1бр. от autoted, което е най-евтиното от 7-8 други места които намерих.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”